Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.3.2019

Sešívaní junioři postup do semifinále neurvali, padli v nájezdech

ČF5, středa 27.3.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
4:3sn
0:1, 2:2, 1:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 33. a 46. Gut (na obě Seemann), 21. Chlán (T. Koblížek), rozh. náj. Koláček – 15. Štibingr (Všetečka), 24. Vlček (Labuzík, Antoš), 34. Všetečka (Štibingr, Brož). Rozhodčí: Šindel, Svoboda – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: x:x. Střely na branku: 38:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

Sestavy

Chomutov

Pavlát – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, Jaroš, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

Slavia

Málek – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Bohužel, semifinále z toho nakonec nebude. Sešívaní junioři v rozhodujícím pátém zápase série proti Chomutovu na ledě soupeře třikrát vedli, Piráti ovšem vždy vyrovnali a nakonec vybojovali v nájezdové loterii postup do semifinále.

Pozice posledního juniorského semifinalisty extraligy – taková byla cena pro vítěze pátého čtvrtfinálového zápasu mezi hokejisty Slavie a Chomutova. První a čtvrté střetnutí série urvali sešívané, druhé a třetí naopak Piráti, a tak byl na řadě rozhodující poslední zápas na ledě Severočechů.

Chomutov měl navrch v prvních minutách, sešívaní se ale postupně osmělovali a nakonec si vytvořili i první šanci zápasu – Štibingrova rána do pravé šibenice ale brankáře domácích Pavláta zaskočila připraveného.

Hru pak rozmělnily přesilové hry – Chomutov tu svoji nevyužil, červenobílí už ale ano. Brožovu střelu Pavlát ještě vyrazil, na další dělovku Jana Štibingra po nahrávce Robina Všetečku už však nestačil – 1:0 pro Slavii.

Slávisté byli aktivněji i ve zbytku úvodní dvacetiminutovky, na Pavláta už nevyzráli. I přesto mohli jít do šaten jako spokojenější tým.

Divoká druhá třetina

Bohužel začátek druhé periody se nesl v nástupu Chomutova. Tomáš Koblížek našel mezi kruhy nikým nehlídaného Petra Chlána, který po pouhých 50 sekundách od úvodního vhazování střelou o tyč srovnal skóre – 1:1.

O minutu později měli Piráti další šanci, nakonec to však znovu byli svěřenci Tomáše Hamary, kteří vrátili hostům vedení. V přesilovce se nejrychleji zorientoval Šimon Vlček a nahozený kotouč uklidil do branky – 2:1.

Sešívaní měli příležitosti ke skórování i v dalších minutách, ve 30. minutě mohl znovu rozesmutnit domácí fanoušky Vlček, tentokrát však zblízka Palátovu klec přestřelil.

O tři minuty později tak naopak trestali Chomutovští. Vít Seemann nahazoval puk na Romana Málka a těsně před brankou ho mimo dosah slávistického brankáře usměrnil Michal Gut – 2:2.

Netrvalo však dlouho a všechno bylo znovu jinak. Přesně 61 sekund po Gutově brance si najel do útočného pásma Robin Všetečka a přesnou střelou k tyči opět poslal sešívané do vedení – 3:2.

Rychlé branky oba týmy ještě více rozhýbaly a diváci mohli sledovat velice rychlý a atraktivní hokej. Činit se několikrát musel také brankář Pražanů Roman Málek, jenž během tří minut dvakrát skvělými zákroky zastavil chomutovského útočníka Kryštofa Ouřadu.

Vyhrocený závěr základní hrací doby

V podobném duchu se pokračovalo i ve třetí třetině. Ve 43. minutě si Pavlát musel poradit s další Brožovou střelou. Piráti se mezitím probudili a znovu se dostali do hry.

To reflektovali domácí ve 46. minutě, když rozebrali hostující defenzivu a celou akci zakončoval Michal Gut. Přesunující se Málek na jeho ránu už nestačil – 3:3.

Zbytek třetí třetiny opanovali hlavně domácí, kteří vyhráli na střely 19:10 a 39:38 v celém zápase. Po vyloučení Brože si dokonce na celých 102 sekund zahráli přesilovku 5 na 3, ale díky pohotovým zákrokům Málka zejména proti šancím Ouřady zůstalo skóre neměnné.

Chomutov měl ve vyhroceném závěru další velké šance – do úniku se dostal Ouřada, Chlán mířil do šibenice a Svoboda měl před sebou téměř prázdnou bránu –, ale buď narazili na pohotového Málka, nebo zkrátka selhali.

Stejně dopadla i tři minuty před koncem základní hrací doby střely od Vrhela – opět ji zlikvidoval Roman Málek. Zbytek třetiny už ale slávisté uhájili a rozhodující pátý zápas šel do prodloužení.

Prodloužení a nájezdy

Kdo by čekal po heroické třetí třetině klidné prodloužení, ten se mýlil. Bylo vidět, že oba týmy chtějí rozhodnout o postupu už v nastaveném čase.

Nejprve si to znovu v přímém souboji rozdali Svoboda a Málek – vítězně pro slávistického brankáře –, pak se na levou tyčku natlačil hostující Damien Hradil, ovšem na beton Pavláta nevyzrál.

Nejdříve do betonu, pak mimo dopadl Jaroslav Brož a na druhé straně nejnebezpečnější hráč Chomutova Gut, jehož šanci na poslední chvíli zachránil skvěle chytající Roman Málek.

Slávisté dostali na konci desetiminutového prodloužení k dispozici přesilovou hru, vytvořit šanci už ale nedokázali a zápas směřoval k rozuzlení v nájezdech.

Na první trefu Guta ještě v první sérii zareagoval Brož, Koláček však v třetí sérii posunul do vedení Piráty a Ouřada po neproměněném nájezdu slávistů zvýšil na 3:1. Robin Všetečka už pak Pavláta nepřekonal a ten tak třemi zákroky nakonec zařídil, že do semifinále po nájezdovém rozstřelu postupuje Chomutov – 3:4 po nájezdech.

Sešívaní však i přes vyřazení prožili skvělou sezónu a za postup do pátého zápasu čtvrtfinále se nemusí stydět. Hoši, děkujeme!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více