Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.9.2023

S bodem, ale bez výhry. Slavia s Přerovem prohrála v prodloužení

3. kolo, středa 20.9.2023, Slavia - Přerov
Slavia
1:2p
1:0, 0:1, 0:0 – 0:1
Přerov

Branky

Slavia

20. Holý (Brož, Žejdl)

Přerov

27. Březina (Doležal, Chroboček), 65. Březina (Doležal, Černý)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Zubzanda – Maňák, Pěkný
Vyloučení: 5:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:25
Diváci: 512

Sestavy

Slavia

Růžička – Žovinec, Hrdinka, Kremláček, Holý, Kajínek, Křepelka, Eliáš – Všetečka, Knotek, Polák – Průžek, Kulda, Závora – Helt, Žejdl, Brož – Havrda, Slavík, Slavíček.

Přerov

Postava – Chroboček, Krisl, Černý, Adámek, Cubo, Kudělka, Němec – Doležal, Pechanec, Březina – J. Svoboda, Hejcman, Tomi – J. Svoboda, Indrák, Goiš – Chludil, Ministr, Nemec.

Po nevydařeném startu sezony přivítali sešívaní v Edenu Přerov. Zápas byl od úvodních chvil opatrný a ani jeden z týmů si nedokázal v útočné fázi vytvořit mnoho větších šancí. Po trefách Holého a Březiny nakonec došlo klání až do prodloužení, kde druhý jmenovaný vystřelil hostům bonusový bod.

Aktivnější vstup do utkání měla domácí Slavia. Ta trávila v útočné třetině více času než její soupeř, ale nedokázala si vytvořit žádnou vyloženou příležitost.

Na úvodní gól se tedy čekalo až do poslední minuty prvního dějství. Brož dostal v rohu útočného pásma spoustu času, obhlédl situaci před brankou a parádně našel na pravém kruhu najíždějícího Jana Holého, jenž z první překonal gólmana Postavu.

Druhou dvacetiminutovku začali sešívaní v oslabení. Nakonec to ale byli oni, kdo se mohl radovat. Žovinec obdržel po návratu z trestné lavice pěknou průnikovou přihrávku, ale v samostatné akci se před brankovištěm zamotal ve vlastních kličkách.

A tak přišlo vyrovnání. Chrobočkovo tečované nahození Růžička vyrazil jen před sebe, kde stál nikým nehlídaný David Březina, jenž uklidil kotouč do odkryté sítě.

Ve zbytku periody nabídli hosté červenobílým celkem šest minut početní výhody. Postava však všechny náznaky šancí pokryl a nedovolil změnu skóre.

Ani po přestávce se diváci v Edenu nedočkali příliš útočného hokeje. Do jediné větší šance se dostal Knotek, jehož pohotová rána propadla Postavovi mezi rukou a tělem. Kotouč nicméně zamířil mimo tři tyče.

Po bezbrankové třetí třetině se tedy šlo do prodloužení. Do obrovské šance se nejprve dostal Kulda, který ovšem v přečíslení dvou na jednoho zakončil pouze do betonu hostujícího brankáře.

O chvilku později rozhodčí přisoudili Slavii trestné střílení po faulu na Helta. Žejdl zkusil bekhendový blafák, ale nájezd neproměnil.

A po dvou nevyužitých šancích přišel trest. David Březina nastartoval na pravé straně tryskové motory a sám před Růžičkou zakončil mezi nohy domácího gólmana. Přerov si tedy z Edenu odvezl dva body za výhru po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): „Musím souhlasit s kolegou. Pro nás je jeden bod ze zápasu málo. Proti Přerovu se nám těžko střelecky prosazuje, i v loňské sezoně jsme s tím měli problém. Dneska spoustu střel a jen jeden gól, to je málo, nepomohli jsme si ani přesilovkami. Na druhou stranu jsme ale podali mnohem lepší výkon než v minulých zápasech, týmu nemám moc co vytknout. Pokud budou kluci takhle pracovat dál, tak věřím, že začneme body sbírat ve větším počtu.“

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): „Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že se do toho domácí opřou. Měli nějaké změny v sestavě. Upozorňovali jsme na to, že tam bude veliká snaha vyhrát. Domácí hráli výborně, v první třetině nás přehrávali a zachránil nás brankář Postava. Chytal výborně, ostatně jako minulé zápasy. Strašně nám pomohlo vyrovnání ve druhé třetině, trochu jsme se nadechli. Bonusový bod bereme, protože vzhledem k průběhu utkání jsme asi víc vytěžit nemohli.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více