Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.9.2023

Obrat Slavii nevyšel. Zlín po prodloužení bere bod navíc

7. kolo, sobota 30.9.2023, Slavia - Zlín
Slavia
2:3p
0:0, 0:2, 2:0 – 0:1
Zlín

Branky

Slavia

53. Brož (Všetečka, Eliáš), 55. Brož (Žejdl, Všetečka)

Zlín

32. Süss (Salonen, Šlahař), 40. Paukku (Werbik), 65. Šlahař (Kindl)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Kosnar – Sýkora, Maňák
Vyloučení: 4:1
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 35:20
Diváci: 1224

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Helt, Závora, Strnad – Havrda, Slavík, Simon – Slavíček.

Zlín

Kořének – Hrbas, Salonen, Čáp, Talafa, Zbořil, Suhrada – Paukku, Werbik, Šlahař – Sedlák, Kindl, Vlach – Süss, Huhtela, Novák – Sedláček, Gago, Köhler.

Slávisté ve třetí třetině zápasu se Zlínem během dvou minut vyrovnali a v prodloužení téměř nepustili soupeře k puku. Jenže Berani v nastaveném čase nakonec skórovali a po výhře 3:2 berou bod navíc.

Přes 1220 fanoušků dorazilo v sobotu do Edenu na zápas Slavie se Zlínem, dvou týmů, které se snaží odrazit od horšího vstupu do sezóny. Utkání, na který měli vstup zdarma všichni fanoušci odění ve slávistickém, odstartovalo opatrnou hrou z obou stran. Sešívaní pozorně bránili střední pásmo a snažili se Beranům, kteří vstupovali do zápasu s třemi výhrami v řadě, překazit jakoukoliv souvislejší akci.

Tato taktika svěřencům trenéra Tvrzníka také vycházela, byť se Zlín postupně k několika menším příležitostem dostal. Ve třetí minutě pozdravil Tomáše Voleveckého, jenž opět nastoupil v bráně Slavie, kapitán hostů Bedřich Köhler, v desáté minutě zase ze středu útočného pásma nahazoval Süss.

Zlom ve hře přineslo vyloučení Talafy z desáté minuty, po němž sešívaní hráli poprvé v početní výhodě. V té sice výrazněji nezahrozili, v následujících minutách ale převzali iniciativu. Kuldovu střelu ještě gólman Kořének likvidovat nemusel, o chvíli později ale čelil pokusům Žejdla, Průžka a zejména v 18. minutě Robina Všetečky, který na modré čáře vypíchl rozehrávku hostů a z pravého křídla zakončoval brejk. Po dlouhém střídání ale neměl dost energie a puk do sítě nepropasíroval.

Berani přečkali tlak a udeřili

Zatímco první třetina příliš vzrušení nenabídla, v té druhé o něj nebyla nouze. Pražané na Berany vystartovali a po minutě chtěl bekhendem nebezpečně zakončovat kapitán Knotek. To se mu ale nepovedlo, stejně pak dopadl i z dobré pozice střílející Kremláček. Bránu poté tři minuty nato netrefil ani Karel Křepelka.

Ševci se v první desetiminutovce druhé třetiny v podstatě jen bránili, velkou práci odvedl jejich brankář. Sešívaní ale tlak využít nedokázali – k dorážkám se přes zlínské beky dostávali velmi těžko, jejich střely pak mířily buď do Kořénka nebo mimo, jako tomu bylo ve 28. minutě při kombinaci Brože a Lukáše Žejdla, jenž z mezikruží minul.

Zlínští tak nápor přečkali a sám ve 32. minutě skórovali. Křepelkovo vyloučení – první slávistické v zápase – po dvaceti vteřinách potrestal Jan Süss, který z pravého kruhu dělovkou vymetl horní růžek brány Voleveckého. Ten tak v sezóně poprvé inkasoval.

Červenobílí dostali půl minuty nato také přesilovku, kromě Eliášovy střely od modré ale bránu razantněji neohrozili. To už neplatilo v další početní výhodě ve 39. minutě, kdy nejprve z podobné pozice jako Süss střílel Všetečka, následně kotouč do víru před bránou nahazoval Průžek. Slavia ale přesilovku nevyužila a bohužel těsně před jejím koncem inkasovala. Po levém křídle ujel Werbik a předložil kotouč před branku, odkud bekhendem přesně zakončil Jesse Paukku.

Vyrovnání během necelých dvou minut

I na začátku třetí části sešívaní na hosty vlétli – dvakrát střílel Jiří Průžek, ještě před zakončením naopak skončily snahy Helta nebo Žejdla. Kýžený první gól ale přinesla až 53. minuta, kdy Robin Všetečka našel na pravém kruhu volného Jaroslava Brože, který konečně smazal čisté konto brankáře Kořénka.

Slávisty kontaktní trefa nabudila a s fanoušky v zády se hnali za vyrovnáním. To se jim podařilo už o 109 vteřin později a opět u toho byla jejich první formace. Žejdl po Všetečkově pasu výborně vysunul Jaroslava Brože, jenž z naprosto stejného místa jako při prvním gólu prostřelil Kořénka. Ten byl v obležení střel sešívaných také po zbytek třetí třetiny – nejvíc se fanouškům zatajil dech půl minuty před koncem, kdy sám z mezikruží těsně minul Edgars Kulda.

Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž první dvě minuty drželi puk pouze sešívaní. Rozhodující gól a hattrick měl na holi dvakrát Jaroslav Brož, ale jak jeho dělovku z pravého křídla, tak bekhendové zakončení z hranice brankoviště si Kořének pohlídal.

Berani se v nastaveném čase téměř vůbec nedostali k puku a slávisté byli několikrát blízko výhře. Hrdinka ani Knotek ale ve velkých šancích Kořénka nepřekonali a byli to naopak Zlínští, kteří 56 vteřin před koncem skórovali. Do brejku 2 proti 1 ujeli Kindl se zakončujícím Jakubem Šlahařem, který rozhodl o výhře Zlína 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Věděli jsme, že Zlín je jedním z největších favoritů soutěže a poslední tři zápasy odehrál výborně. Bod z dnešního zápasu je pro nás málo. Kromě první třetiny jsme byli myslím lepší, bohužel pro nás Zlín ukázal kvalitu v rozhodujících momentech. V podstatě jsme udělali tři chyby, dostali jsme tři góly. V půlce druhé třetiny jsme odehráli deset minut ve velkém tlaku, ale nedali jsme gól, což nás provází začátkem celé sezóny. Pak jsme udělali chybu, hasili jsme to faulem, dostali jsme gól v přesilovce na 0:1 a byli jsme v útlumu. Dneska musím klukům poděkovat, protože jsme se zvedli, měli jsme skvělou třetí třetinu a zaslouženě jsme vyrovnali. To samé bylo v prodloužení, kde jsme měli dvě tři šance, bohužel přišla zase chyba a Zlín to rozhodl. Jsme rádi za výkon, který jsme předvedli, protože jsme byli dvě třetiny lepší, ale bohužel máme jenom bod. Pokud takhle budeme pracovat v dalších zápasech, tak nám budou body přibývat.

Oldřich Horák (Berani Zlín): Věděli jsme, že Slavia bude těžký soupeř, a připravovali jsme se na ni. Začátek se nám podařil, ve druhé třetině jsme pak odskočili do vedení. Bohužel jsme ve třetí třetině nedali na 3:0, i když Denis Kindl tam měl šanci. Mohlo být po zápase, ale pak jsme udělali dvě chyby a bylo to 2:2. V prodloužení jsme byli šťastnější.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více