Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.10.2023

Bitva až do konce, slávisté na Jihlavu ale nestačili

8. kolo, středa 4.10.2023, Jihlava - Slavia
Jihlava
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Jihlava

1. Šik (Čachotský), 39. Dundáček (Anděl), 60. Pořízek (Čachotský, Kolář)

Slavia

33. Žovinec (Průžek, Knotek)

Statistiky

Rozhodčí: Skopal, Květoň – Zídek, Polák
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:29
Diváci: 609

Sestavy

Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář, Ozols, Kočí, Mareš, Dundáček, Chvátal – Čachotský, Pořízek, Šik – Havránek, Štefančík, Cachnín – Anděl, Berger, Jelínek – Rauš, Handl, V. Brož.

Slavia

Zajíček – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, J. Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Helt, Závora, Slavíček – Havrda, Slavík, Strnad – Simon.

Slávisté se ve středu představili v Pelhřimově proti Jihlavě, která získala už po půl minutě hry náskok, sešívaní ale díky gólu Dušana Žovince srovnali. Dukla se však na konci druhé třetiny znovu dostala do vedení, které už nepustila.

Slávisté se snažili vstoupit do zápasu aktivně, jenže jejich snaha vzala za své hned po 26 sekundách hry, kdy se jako první prosadila Jihlava. Čachotský zakombinoval s Otakarem Šikem, jenž i s trochou štěstí zblízka poslal domácí do vedení a překonal brankáře Zajíčka, který přišel do Slavie na střídavé starty z Litvínova.

Až v 10. minutě poprvé výrazněji zahrozila Slavia. Slavíkovu ránu z levého kruhu ale dokázal brankář Beran lapit do své lapačky. V 11. minutě pálil z velkého úhlu z levé strany Všetečka, ale i tentokrát si Beran poradil. O dvě minuty poději se Dukla při přesilovce dvakrát v krátkém sledu dostala do šance. Nejprve Kočího rána od modré málem propadla za Zajíčka, následná střela Vítězslava Brože pak skončila nad břevnem.

Poté si v přesilovce zahrála rovněž Slavia, příležitost však nevyužila. V 18. minutě v další jihlavské přesilovce skončila Šikova dorážka vedle brány Zajíčka. Devět vteřin před koncem první třetiny zahrozil Žejdl, jehož pokus po nahrávce Jaroslava Brože skončil nad brankou.

Slavia ve druhé třetině srovnala

Do druhé třetiny sešívaní vykročili mnohem lépe a už po 36 sekundách vyklepala Beranovu vyrážečku rána od Křepelky. Následná střela Žovince sice obránci Pražanů nesedla, ale i tak nedělala Beranovi problémy. Jihlava kontrovala šancí ve 22. minutě. Ozols obkroužil branku a poté po Zajíčkově zákroku nebezpečně dorážel.

Následně se krásnou akcí před Zajíčka dostal Jelínek, jehož lob ale mířil těsně nad bránu. Ve 26. minutě po ráně Holého puk před Beranem lehce skočil, ale ani tentokrát do brány neprošel. Ve 32. minutě sehrála Dukla velmi povedenou kombinaci, na jejímž byl Dundáček, ale jeho ránu z vrcholu pravého kruhu Zajíček vyrazil.

Ve 33. minutě se dočkali sešívaní vyrovnání. Po Průžkově střele vznikla před Beranem skrumáž a tři domácí hráči nedokázali pokrýt Dušana Žovince, jenž se dostal k puku a zblízka ho dotlačil za Beranova záda. Třicetiletý bek se v sezóně trefil poprvé.

Za dvě minuty se před Beranem vytvořila další nepřehledná situace a několik hráčů Slavie se snažilo získat puk, jenže nikdo se k němu nedostal. Ve 36. minutě mohla Slavia jít do vedení. Průžek po průnikové nahrávce projel domácí obranou, tváří v tvář na Berana ale nevyzrál.

Naopak Dukla ještě do druhé pauzy skórovala a znovu šla do vedení. Bylo to při hře ve čtyřech ve 39. minutě, kdy Anděl vyhrál buly na Filipa Dundáčka, jenž z vrcholku levého kruhu propálil naprosto vše.

Šance vyrovnání nepřinesly

Ve 44. minutě měli Pražané štěstí, protože domácí Šik z pravého kruhu nastřelil tyčku Zajíčkovy branky. Ve 45. minutě tečoval Závora střelu svého spoluhráče od modré, ale puk jen prošel vedle tyče. V 51. minutě zahrozil domácí Štefančík, který se prokličkoval až před bránu, ale jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Za další dvě minuty měla Slavia obrovskou šanci na srovnání. Havrda si hezky najel mezi kruhy a poslal na bližší tyč tvrdou ránu zápěstím, po které našel Beran puk v lapačce.

Poté pálil dělovkou kapitán Pražanů Knotek, jehož pokus z vrcholu levého kruhu Beran dokázal vytěsnit vytrčením betonu. Následně neuspěl v 58. minutě ani Žovinec, jehož ekvilibristika u levé tyče zaměstnala Berana.

V 59. minutě pak sešívaní spálili obrovskou šanci. Holý dojel u pravé tyče kotouč a měl před sebou odkrytou bránu, kterou ale minul. A tak přišel trest. 33 vteřin před koncem trefil prázdnou bránu Slavie Radek Pořízek, který střelou z levé strany od střídaček rozhodl o jihlavské výhře 3:1.

Slavia se tak z Vysočiny vrací bez bodů. Další zápas čeká svěřence trenéra Tvrzníka v sobotu, kdy od 15 hodin přivítají na svém ledě nováčka ze Znojma.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Neodehráli jsme tu nijak špatný zápas. Sice jsme nestihli začátek, dostali jsme brzký gól, který nám proskákal do branky, ale postupem času se hra vyrovnala a byli jsme důstojným soupeřem. Bohužel jsme dali jenom jednu branku, na to se moc duelů vyhrávat nedá. Jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod, a myslím si, že jsme odtud nějaký bod odvézt mohli. Z tohoto pohledu tak nejsme spokojeni.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Měli jsme sice dobrý vstup do utkání, musím ale Slavii pochválit za její pohyb a bruslení. V těchto činnostech nás předčila, ve spoustě situací byla lepší než my a od druhé třetiny jsme vypadali, jak kdybychom se báli hrát. Nedali jsme si puk do hole, přestože to bylo tím tlakem, jaký Slavia vytvářela. Prohrávali jsme osobní souboje, dělali jsme mnoho chyb. Spoustu šancí jsme soupeři nabídli sami, například při powerplay hostí, kdy si můžeme v klidu rozehrát puk, místo toho jsme minutu zavaření v pásmu. I když to z naší strany vypadalo špatně, tak jsme za tři body rádi. S výkonem ale nejsme vůbec spokojeni, pozitivní jsou jenom tři body a výkon brankáře.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více