Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2023

Trápení pokračuje, Slavia v Edenu podlehla Znojmu

9. kolo, sobota 7.10.2023, Slavia - Znojmo
Slavia
1:4
1:0, 0:2, 0:2
Znojmo

Branky

Slavia

16. Průžek (Beran, Holý)

Znojmo

27. Stránský (Kučera, Sklenář), 29. Sklenář, 57. Matuš (Svoboda, Karlsson), 59. Sklenář (Bartko, Groh)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Kotlík, Štěpánek
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 37:39
Diváci: 1019

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka, Kajínek – Všetečka, Žejdl, Kulda – Průžek, Knotek, Beran – Helt, Závora, Brož – Simon, Slavík, Slavíček.

Znojmo

Groh – Bartko, Mareš, Stránský, Jenáček, Zukal, Tejnor, Remta, Sedláček – Svoboda, Matuš, Karlsson – Beránek, Šťovíček, Špaček – Kučera, Havlát, Sklenář – Čermák, Adámek.

Slavia v Edenu přivítala nováčka soutěže, na kterého ztrácela před zápasem pouhý bod. Zejména kvůli nepovedené druhé třetině a celkové porážce 1:4 ale sešívaní nadále zůstávají na samém chvostu tabulky. Jedinou branku v růžovém dresu vstřelil Jiří Průžek.

Pražané vstoupili do zápasu aktivněji. Brož křižným pasem našel na pravém kruhu Filipa Eliáše, který naznačil a pak se snažil najít místo u levé Grohovy tyče. Slávisté i nadále chtěli udeřit jako první, ale ani střely Holého a Hrdinky od modré se neujaly.

Poté šli ale do výhody v podobě přesilové hry hosté. S tou si sešívání dokázali bez větších problémů poradit a poté sami otevřeli skóre utkání. Holý udržel útočné pásmo a posunul puk na Berana, který výborným křižným pasem našel u levé tyče stojícího Jiřího Průžka. Ten dokázal ranou z první překonat Groha.

Znojemští se snažili o rychlou odpověď. Radim Matuš se ocitl sám před Málkem, který následně zlikvidoval možná ještě nebezpečnější dorážku Karlssona. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.

Hosté druhou třetinu ovládli

Druhé dějství bylo ze začátku bohaté na nepřesnosti od obou celků. Mírně navrch měli domácí. V 25. minutě Knotkův zblokovaný centr před branku nakonec doputoval k Eliášovi, jehož ránu z první Groh kryl.

Znojmo potom zničehonic dokázalo srovnat. Puk se ve 27. minutě po skrumáži před brankou odrazil na modrou k obránci Davidu Stránskému, jehož ránu tečoval domácí obránce Holý za bezmocného Málka.

Sešívání mohli odpovědět z přesilové hry, jenže to byli naopak hosté, kteří využili zaváhání v obraně Slavie a po 78 vteřinách od své první branky otočili skóre. Po levém křídle ujel domácí obraně Dominik Sklenář a přesnou ranou vymetl horní růžek Málkovy klece. Orli ještě mohli navýšit své vedení v přesilovce, ale Málek svůj tým podržel.

Znojmo si závěr pohlídalo

Domácí se hnali v závěrečné třetině za vyrovnáním. Ve 43. minutě Holý vysunul do brejku Lukáše Žejdla, který s obráncem na zádech zakončoval bekhendem. Groh ale důležitý souboj zvládl.

Po vyloučení Sklenáře na straně hostů se Všetečka po Kuldově pase ještě kličkou vyhnul obránci a našel na hranici brankoviště Helta. Ten bekhendem trefil jen gólmana hostů. Další velký zákrok Dominik Groh předvedl, když zastavil šanci Eliáše s Průžkem, kteří se prosmýkli znojemskou obranou.

Sešívaní si snažili vytvořit ještě závěrečný tlak. K tomu jim ale nedopomohlo vyloučení Kajínka. V něm Orli skórovat nedokázali, ale hned po něm navýšili své vedení. O třetí gól hostů se postaral Radim Matuš, jehož nahození u levé tyčky propadlo Málkovi do sítě. Hosté zpečetili svou výhru chvíli poté, kdy do prázdné branky dával Dominik Sklenář. Znojemští si tak z Edenu odvezli všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Vyrovnaný zápas, ale bohužel na jeden gól těžko můžeme vyhrát. Je to po několikátý. Jsme svázaní, nedaří se nám a odskakují nám puky. Prohrát doma takovým způsobem, že si dáme dva vlastní góly a dostaneme branku z vlastní přesilovky, je hořký. Stalo se a já gratuluji soupeři ke třem bodům.

Václav Baďouček (HC LERAM Orli Znojmo): My jsme samozřejmě rádi, že odsud odjíždíme se třemi body. Utkání bylo vyrovnané. V úvodní třetině jsme si vytvořili asi tři dobré příležitosti ke skórování, ale prohráli jsme ji. Pak jsme to dokázali otočit. Ve třetí třetině bylo vidět, že domácí jsou svázaní tou důležitostí toho utkání a nám se povedlo šťastným gólem rozhodnout zápas v náš prospěch. Velká spokojenost a díky do kabiny.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více