Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.10.2023

Slavia veze z venku bod. V Prostějově padla až po nájezdech

10. kolo, pondělí 9.10.2023, Prostějov - Slavia
Prostějov
2:1sn
1:0, 0:1, 0:0 – 0:0 – 1:0
Slavia

Branky

Prostějov

8. Doležal (Fronk, Poledna), rozh. náj. Illéš

Slavia

30. Havrda (Slavík, Holý)

Statistiky

Rozhodčí: Vrba, Šico – Otáhal, Vašíček
Vyloučení: 8:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:29
Diváci: 1012

Sestavy

Prostějov

Pavelka – Krejčí, Šidlík, Poledna, Hanousek, Pěnčík, Forman – Burian, Ostřížek, Hašek – Illéš, Račuk, Veselý – Doležal, Pitule, Fronk – Jiránek, Venkrbec, Maruna.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kajínek, Holý, Klikorka, Hrdinka, Eliáš – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Beran – Helt, Závora, Kulda – Havrda, Slavík, Slavíček.

Slávisté se v pondělí představili v Prostějově. Celý zápas měl vyrovnaný průběh a nabídl pouze dva góly v základní hrací době. Utkání došlo až do nájezdů, kde rozhodl domácí Illéš v páté sérii a Slavia si tak odváží domů pouze bod.

Na první šanci se v Prostějově čekalo do 7. minuty a měli ji domácí. Pěnčík uvolnil před brankou Haška, který ale zblízka Voleveckého nepřekonal. Z následného protiútoku zahrozili sešívaní. Přečíslení podpořil na levé straně Žovinec, který posléze dostal přihrávku a pálil do odkryté brány, jenže Pavelka se dokázal přesunout a zasáhl vyrážečkou.

Na konci 8. minuty už se skóre měnilo. Domácí Fronk předal u modré čáry kotouč Zdeňku Doležalovi a bývalý hráč Pražanů si následně vybruslil mezi kruhy a střelou švihem nad lapačku překonal Voleveckého. Vedoucí gól Jestřábi nakopl a pokračovali v aktivní hře, ale i Pražané se snažili vytvořit si nějakou příležitost. Další šanci měl ale Prostějov.

V 15. minutě Jiránek připravil příležitost pro Marunu, ale ten branku přestřelil. V 17. minutě střílel zprava Všetečka, ale jeho ránu na bližší tyč vyrazil Pavelka svou vyrážečkou. 40 sekund před první pauzou pak měli sešívaní štěstí, neboť puk se po přihrávce Buriana odrazil těsně vedle branky zřejmě od brusle bránícího Křepelky. Tři vteřiny před koncem první části měl ještě dobrou střeleckou příležitost Průžek, ale jeho pokus z mezikruží zablokoval jeden z domácích beků. Po první části ztráceli svěřenci trenéra Tvrzníka jednu branku.

Sešívaní ve druhé části srovnali

Hned na začátku druhé třetiny dostal Žejdl čtyřminutový trest za vysokou hůl. V této přesilovce našel ve 24. minutě Fronk Ostřížka. Druhý jmenovaný se snažil zakončit z pravého kruhu, ale před padajícím Voleveckým přestřelil bránu. Slávisté nakonec oslabení přečkali bez úhony a hned museli čelit další šanci. Ve 26. minutě totiž Jiránek hledal od zadního mantinelu Marunu, který ale z brankoviště nedokázal procpat kotouč za záda hostujícího brankáře. Ve 30. minutě se poprvé prosadili slávisté.

V té době seděli na trestné Žejdl a Krejčí. Pražané se dostali do přečíslení 3 proti 1, které vyřešil Slavík nahrávkou na Maxima Havrdu, jenž se z pravé strany trefil poloodkryté brány a dal svůj první gól v sezóně. Další šanci měli domácí ve 33. minutě. Burian v přečíslení 2 na 1 našel Pituleho, který ale branku Slavie netrefil. Na druhé straně pak střílel z pravé strany Slavíček, jehož pokus skončil v Pavelkově lapačce.

Ve 37. minutě měla Slavia v přesilovce dobrou šanci na obrat skóre. Skvělou nahrávku dostal z rohu hřiště kapitán Knotek, ale Pavelka se proti jeho pokusu stačil přemístit a podržel svůj tým. Ve zbytku druhé části už se skóre neměnilo, a tak platil po 40 minutách stav 1:1.

Utkání rozhodly až nájezdy

Na začátku poslední třetiny přečkali Pražané hned dvě přesilovky Prostějova, i díky tomu, že se dobře bránili. V další přesilovce Prostějova ve 47. minutě nahrál Illéš Doležalovi a jeho ránu z osy hřiště výborným zákrokem zlikvidoval Volevecký.

V 50. minutě znovu skvěle zasáhl brankář Volevecký. Račukovu nabídku se snažil tečovat před brankou Veselý, což se mu povedlo, ale hostující gólman vytáhl výborný zásah pravým betonem. Hned za minutu mohla vést Slavia. Knotek trefil z mezikruží helmu bránícího hráče a puk pak skákal někde ve skrumáži před brankovou čarou, ale v brance neskončil a zřejmě tomu pomohl i brankář Pavelka.

V 55. minutě se puk po Račukově vyhraném buly dostal kotouč k Veselému, jehož pohotovou střelu škrtl Volevecký vyrážečkou a puk se následně odrazil do ochranné sítě. Ve zbytku třetí části už se nic podstatného nestalo, a tak se šlo do prodloužení.

V něm byl v 63. minutě faulován v úniku Račuk a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Doležal, jenž ale bekhendovou kličkou Voleveckého nepřekonal. Prodloužení jinak ale žádnou větší příležitost nenabídlo a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V nájezdech se nikdo ze slávistů prosadit nedokázal, jediným úspěšným nájezdníkem byl na straně domácích v páté sérii Jakub Illéš, jenž střelou k tyči rozhodl o zisku dvou bodů pro Prostějov, Slavia si odváží jeden bod. Další utkání odehrají sešívaní ve středu v Edenu proti Frýdku-Místku.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více