Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.10.2023

První domácí vítězství! Slavia porazila Frýdek

11. kolo, středa 11.10.2023, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
3:2
1:0, 1:0, 1:2
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

6. Brož (Klikorka, Knotek), 27. Slavíček (Žovinec, Havrda), 52. Beran (Procházka, Knotek)

Frýdek-Místek

59. Marosz (Svačina, Hotěk), 60. Doktor (Svačina, Marosz)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Jechoutek – Beneš, Dědek
Vyloučení: 2:2
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:22
Diváci: 522

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek, Eliáš – Všetečka, Žejdl, Brož – Beran, Knotek, Procházka – Průžek, Kulda, Helt – Havrda, Slavík, Slavíček.

Frýdek-Místek

Mokry – Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Havránek – Cedzo, Marosz, Svačina – Doktor, Veselý, Ramik – Hotěk, Haas, Šuhaj – Geidl, Toman, Macháček – Matěj.

V důležitém souboji s Frýdkem-Místkem byli sešívaní jednoznačně lepším týmem. Zodpovědný výkon pokazili až v závěru posledního dějství, kdy inkasovali dvě slepené branky. Sami se však dokázali prosadit celkem třikrát a rysy tak porazili 3:2.

Do důležitého zápasu vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Hned ve třetí minutě se do obrovské šance dostal Žejdl, dvaatřicetiletý útočník ale ze samostatného úniku hostujícího gólmana nepřekonal. Ke konci první pětiminutovky úvodního dějství nabídli rysi sešívaným přesilovou hru.

Vylepšit bilanci slávistů v početních výhodách mohl hned po několika vteřinách kapitán Knotek, brankář Mokry si ale s pokusem z bezprostřední blízkosti poradil. Sešívaní i nadále zůstali v pásmu soupeře, čehož následně využil Jaroslav Brož, který střelou z první otevřel skóre utkání.

Slávisté svého soupeře tlačili i po první vstřelené brance, odskočit soupeři na rozdíl dvou gólů se jim však nedařilo. Frýdek se přitom dostával pouze do ojedinělých příležitostí. Nejblíže vyrovnání byli hostující Toman a Hotěk, jejich pokusy ale cestu do Voleveckého svatyně nenašly.

Ačkoli sešívaní Frýdek v prvním dějství přestříleli vysoko 21:8, skóre se měnilo pouze jednou. Do kabin tak hokejisté odcházeli za stavu 1:0.

Slavia soupeře tlačila i ve druhém dějství

I po příchodu ze šaten působili na ledové ploše živěji hráči Slavie. Ti svou aktivitu zužitkovali po sedmi minutách druhé třetiny. Žovinec z pravého kruhu našel na středu volného Josefa Slavíčka, jenž krásnou bekhendovou kličkou překonal brankáře Mokryho.

Jedním z nejaktivnějších slávistů v zápase byl útočník Martin Procházka, nová posila z extraligového Kladna. A byl to právě Procházka, kdo v další početní výhodě připravil skvělou šanci Všetečkovi. Ten ale prudký pas v dobré pozici těsně minul.

Hosté ani ve druhé třetině příliš práce Voleveckému nenadělali. Až v osmatřicáté minutě prověřil pozornost domácího brankáře Svačina. Volevecký si však tváří v tvář s útočníkem soupeře dokázal poradit.

Hosté zápas v posledních minutách zdramatizovali

Hned na začátku poslední třetiny dostal Frýdek výhodu přesilové hry. Slávisté i ve čtyřech hráčích na ledě předvedli zodpovědný výkon a rysy do žádné nebezpečné kombinace nepustili. I přesto se hosté díky přesilové hře dostali více do hry.

Zatím nejblíže snížení byl Frýdek po pětačtyřiceti minutách. Střela Marosze skončila na břevně domácí branky. O několik minut později se stejný hráč dostal k nebezpečné dorážce, ani tentokrát se skóre neměnilo.

Osm minut před závěrečnou sirénou se do přečíslení dostali domácí Knotek s Procházkou. Dvojice zkušených útočníků ještě brankáře Mokryho překonat nedokázala, k volnému kotouči se ale z druhé vlny dostal Matěj Beran a uklidil jej za již bezmocného hostujícího gólmana – 3:0.

V 57. minutě znovu zvonilo za Voleveckým, i nadále ale sešívaný brankář držel čisté konto. Domácí brankář poprvé inkasoval až o dvě minuty později, z mezikruží jej překonal Rostislav Marosz.

Frýdečtí v závěru sáhli k riskantní hře bez brankáře. Ta se jim zčásti vyplatila. Čtyřiadvacet vteřin před koncem základní hrací doby se dokázal prosadit hostující Jakub Doktor a snížil tak na rozdíl jediné trefy.

Sešívaní posléze ale vyrovnání nepřipustili a připsali si tak v důležitém souboji první domácí vítězství v sezóně.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní, měli jsme dobrý pohyb a drželi jsme se u soupeře v pásmu. Vytvářeli jsme si i šance, ale bohužel naše produktivita je žalostná. První gól z přesilovky, které nám letos nejdou, nás strašně nakopl. Myslím, že v polovině zápasu nebo na konci druhé třetiny mohlo být rozhodnuto o výsledku. Pak jsme zbytečně udělali dvě chyby a hrálo se až do poslední vteřiny. To jsme si bohužel mohli odpustit. Ale máme první domácí zápas za tři body, takže jsme spokojení.

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Pro nás další hořká pilulka. Do zápasu jsme špatně vstoupili, nezvládli jsme asi to mentální nastavení do utkání. Soupeř byl od prvního buly lepší a potrestal nás hned v první přesilovce. Tak se potom odvíjely celé první dvě třetiny. V posledním dvacetiminutovce jsme trochu zabrali, neměli jsme co ztratit a zápas jsme ještě zdramatizovali. Musím smeknout před klukama, že za stavu 0:3 nepřestali hrát a prali se až do konce. Bohužel to byl už jen takový dovětek toho našeho zoufalství. Času bylo málo a soupeř zaslouženě vyhrál.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více