Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.10.2023

Slavia uspěla v Třebíči, nájezdy rozsekl Kulda

12. kolo, sobota 14.10.2023, Třebíč - Slavia
Třebíč
3:4sn
1:1, 1:2, 1:0 – 0:0 – 0:1
Slavia

Branky

Třebíč

13. Matěj Svoboda (Furch, Malý), 33. Bořuta (Štebih, Dočekal), 43. Dočekal (Bořuta, Vodný)

Slavia

19. Slavíček (Klikorka, Kajínek), 25. Průžek (Kulda, Knotek), 38. Brož (Žejdl), rozh. náj. Kulda

Statistiky

Rozhodčí: Veselý, Čáp – Štofa, Komínek
Vyloučení: 8:5
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 41:29
Diváci: 1021

Sestavy

Třebíč

Mičán – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Michálek, Ferda – M. Svoboda, Berka, Frömel – M. Svoboda, Malý, Michalčuk.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Havrda, Helt, Slavíček – Simon, Slavík, Strnad.

Slávisté poprvé v sezóně vyhráli druhý zápas v řadě. V sobotním utkání s Třebíčí dvakrát vedli a v prodloužení ubránili dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Druhý bod Pražanům v nájezdech zařídil Edgars Kulda.

Třebíč i Slavia vstupovaly do sobotního utkání z poměrně odlišného postavení v tabulce, oba týmy alev chtěly navázat na domácí výhru z posledního zápasu. První zákroky si sice připsal gólman sešívaných Volevecký, první šance ale měli na holích slávisté. Ve čtvrté minutě v přesilovce zahrozil sám před domácím gólmanem Mičánem Jiří Průžek, o chvíli později zase z mezikruží těsně minul Robin Všetečka.

Svěřencům trenéra Tvrzníka patřily i další minuty úvodní části – už po konci početní výhody zakončoval z mezikruží Brož, Mičána prověřil i Josef Slavíček. Jenže o první gól duelu se ve 13. minutě postarali domácí. Třebíčský obránce Furch našel ve středním pásmu rozjetého Matěje Svobodu, jenž proklouzl defenzivními řadami sešívaných a forhendovou kličkou vyzrál na Voleveckého.

Sešívaní skóre otočili

Slavia se inkasovaným gólem nenechala rozhodit a dál pokračovala v tvoření příležitostí. Aktivní Slavíček ani před brankou bojující Průžek ještě úspěch neslavili, necelé dvě minuty před první sirénou však odměna za aktivitu přišla. Sešívaní urputným forčekingem ukořistili puk a po následné kombinaci obránců Klikorka vrátil puk na modrou Josefu Slavíčkovi, který i díky Heltově cloně přímo před Mičánem tvrdou ranou vyrovnal.

Horácká Slavia vstoupila do druhé třetiny i díky dohrávané přesilovce aktivněji, sešívaní se ovšem brzy znovu přihlásili o slovo. Opět se jim vyplatila aktivní hra před brankou a ve 25. minutě Jiří Průžek na hranici brankoviště tečoval do sítě Kuldovu nabídku z levé strany. Vedení mohli hosté rychle navýšit, Helt ale z dobré pozice minul a Žejdla ve 29. minutě v oslabení skvěle vychytal brankář Mičán.

O půl minuty po brejku Žejdla zahrozil na druhé straně Vodný, naštěstí ale prázdnou branku netrefil. Třebíč však v početní výhodě přece jen skórovala – po dvou vyloučeních za zdržování hry v krátkém sledu hrála přesilovku 5 na 3 a Antonín Bořuta v čase 32:59 propálil z vrcholu kruhů vše, co mu stálo v cestě.

Prodloužení nerozhodla ani přesilovka 5 na 3

Vyloučení Slavii přibrzdily, avšak neumlčely. Ukázala to její přesilovka z 38. minuty, kdy Žejdl po vyhraném souboji v rohu vybídl k zakončení u levé tyče Jaroslava Brože, který se ranou z první nemýlil. Na skóre po druhé části už nic nezměnily ani další tresty, které rozhodčí oběma týmům udělili.

To ovšem platilo jen do 43. minuty, kdy Horácká Slavia opět srovnala krok. Znovu to bylo v přesilovce a znovu u toho byl Antonín Bořuta, který tentokrát našel na pravém kruhu Martina Dočekala, jemuž už stačilo trefit odkrytou bránu.

Další změnu skóre už třetí část nepřinesla, přestože zejména slávisté mohli rozhodnout. Brož ale trefil tyč, Všetečkovy šance zase Mičán chytil. Nutno podotknout, že v úplném závěru sešívané od prohry proti střele Svobody zachránil Tomáš Volevecký.

Gólman Pražanů měl hodně práce také v prodloužení, v němž sešívaní museli po vyloučeních Kuldy dvě minuty bránit početní výhodu soupeře 5 na 3. Díky obětavé hře a zákrokům osmnáctiletého brankáře ji ubránili a sami hráli v závěru nastaveného času početní výhodu. O bodu navíc ovšem rozhodly nájezdy, v nichž jako jediný skóroval právě Edgars Kulda a zajistil Slavii důležitý bod navíc.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Výsledek první třetiny byl 1:1, což pro nás byla obrovská výhra. Chyběl nám pohyb, nevyhrávali jsme osobní souboje a celkový výkon byl z naší strany velmi špatný. V kabině jsme si k tomu pak něco řekli a myslím, že to šlo ve druhé třetině dost vidět. V zápase to pak byla taková přetahovaná. Jednou jsme hráli přesilovku my, pak zase domácí. Co ale bylo v zápase neuvěřitelné, byly výkony rozhodčích. Udělali z celého zápasu neskutečnou bramboračku. Celý zápas neskutečně ovlivnili, posílali nás do oslabení proti pěti za zákroky, jejichž posouzení nezapadalo do rámce řízení zápasu. V kontextu celého zápasu to bylo úplně skandální. Že náš gólman si přikrývá puk u tyče a nevědomky posune bránu, je pro ně nehorázné porušení pravidel. Proto moc děkuji celému týmu, který hrál velmi obětavě, jak oslabení, tak situace za standardního počtu hráčů. Bohužel i naší vinou byli posláni na trestnou za hru v šesti lidech, dokonce dvakrát za utkání, je to naše hloupost. Celkově jsou to pro nás ale velmi cenné dva body z Třebíče. Poprvé se nám ze čtyř šancí v této sezóně povedlo vyhrát, ať už v prodloužení nebo na nájezdy, a jsme velmi rádi za ten bod navíc.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnes jsme fanouškům nabídnuli prakticky vše, co je v hokeji možné včetně prodloužení a nájezdů. Když se na to podívám z trenérského hlediska, tak s první třetinou nejsem vůbec spokojený. Prohrávali jsme osobní souboje, pozdě jsme reagovali na soupeřovu ofenzivu, zaspali jsme standardní situace hostů. Během první pauzy jsme si k tomu něco řekli a šli jsme dál do zápasu. Bohužel jsme krátce po začátku druhé třetiny inkasovali druhý gól ze situace, kterou jsme si ráno ukazovali. I za nepříznivého stavu jsme však dokázali dobře reagovat a využívat přesilovky. V prodloužení jsme měli šanci vyhrát, když jsme hráli 5 na 3. To se nám bohužel nepovedlo proměnit a psychice to vůbec nepomohlo. Když nedáte gól z takové přesilovky, hlavně v prodloužení, berete to jako nepřízeň osudu a jde to na vás poznat. Nemyslím si, že ta přesilovka byla nějak špatně sehraná, ale prostě to tam nepadlo. V nájezdech pak byli úspěšnější hosté a odváží si do Prahy dva body. Objektivně si myslím, že ten jeden bod je pro nás zasloužený. Kdyby nás Honza Mičán tolik nepodržel, mohlo by to být horší. Dokázal vytáhnout několik fantastických zákroků, které nás držely v zápase i v nájezdech.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více