Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.10.2023

Slavia ve vyrovnané bitvě se Vsetínem body nezískala

15. kolo, pondělí 23.10.2023, Slavia - Vsetín
Slavia
2:3
1:2, 1:1, 0:0
Vsetín

Branky

Slavia

12. Knotek (Žejdl, Všetečka), 24. Průžek (Knotek, Žovinec)

Vsetín

8. Larsen (Kratochvil, Dědek), 15. R. Půček (Jenáček, Hrňa), 22. R. Půček (Jenáček, Ďurkáč)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Kostourek – Dědek, Maňák
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:28
Diváci: 1105

Sestavy

Slavia

Volevecký (24. Málek) – Žovinec, Křepelka, Hrdinka, Holý, Eliáš, Kajínek, Klikorka – Všetečka, Žejdl, Kulda – Beran, Knotek, Průžek – Slavíček, Slavík, Brož – Havrda, Simon, J. Půček.

Vsetín

Romančík – Staněk, Larsen, Ďurkáč, Jenáček, Petrovický, Kojo – Jonák, B?rzi?š, Rob – R. Půček, Klhůfek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Kubiš, Dědek, Kratochvil – Bláha.

Hokejisté Slavie ve vyrovnaném zápase s druhým týmem tabulky Vsetínem na body nedosáhli. Ve třetí třetině sice měli několik slibných šancí na srovnání, na góly Tomáše Knotka a Jiřího Průžka ale žádný další sešívaný hokejista nenavázal. Duel dochytal Roman Málek, který ve druhé třetině nahradil zraněného Tomáše Voleveckého.

Vrátit se na vítěznou vlnu a prodloužit tu na domácím ledě. Nebo možnost dostat se do čela Chance ligy. Hráči Slavie i Vsetína měli v pondělním utkání v Edenu o motivaci postaráno. Už po necelé půl minutě viděli diváci první šanci – měl ji Lukáš Žejdl, z pozice před bránou ale trefil jen lapačku gólmana Romančíka. Ten o chvíli později čelil i pokusům Slavíčka nebo Kuldy.

Pak se poprvé připomněli Valaši, kteří v Edenu naposledy prohráli loni v březnu. Proti rodící se příležitosti Klhůfka ještě Volevecký zasahovat nemusel, dvě minuty nato se ale musel činit, když u něj dorážel Jonák. Přesto to byl on, kdo musel jako první lovit kotouč ze sítě. Běžela osmá minuta, když si Mads Larsen po Slavíčkem zblokované střele puk znovu našel a golfovou střelou přesně trefil horní růžek slávistické brány.

Vedení hostům vydrželo čtyři minuty. Žejdl při ponechané výhodě zpomalil hru a počkal si na kapitána Tomáše Knotka, jenž si šikovně najel k levé tyči za v tu chvíli nepozornou obranu Vsetínských. Slávistický kapitán se trefil po osmizápasové pauze. Do šaten však nakonec odcházeli šťastnější Moravané, kteří v 15. minutě využili přesilovku. Postaral se o to Roman Půček, který nejprve před Voleveckým odclonil Jenáčkovo nahození a poté dorazil odražený puk.

Po kontaktním gólu vynucená změna v brance

Slávisté v úvodu druhé části sice ubránili další početní výhodu hostů, krátce poté ovšem opět inkasovali. Kotouč se z chumlu před brankovištěm odrazil do mezikruží k Šimonu Jenáčkovi, jehož střelu ještě těsně před Voleveckým tečoval Roman Půček. Starší bratr domácího útočníka Jana Půčka, který nastoupil v dresu Slavie poprvé po letním zranění ruky, tak v duelu skóroval podruhé.

I tentokrát ale dokázali svěřenci trenéra Tvrzníka rychle odpovědět. Tomáš Knotek si ve 24. minutě při rychlém protiútoku posunul puk do středu a vyslal na Romančíka nepříjemnou střelu, kterou na hranici brankoviště dorazil Jiří Průžek. Sešívaní však po kontaktním gólu museli udělat změnu v brankovišti – zraněného Voleveckého vystřídal Roman Málek, který se do branky postavil poprvé od 7. října.

Ve zbytku druhé periody byly k vidění příležitosti na obou stranách. Několik slibných jich měli i sešívaní. Klikorkovu tvrdou ránu z početní výhody ve 29. minutě Romančík pokryl, o chvíli později pak čelil nebezpečné střele Průžka. Tvrdě do helmy vsetínského strážce pálil také Karel Křepelka, v přesilovce Slavie v závěrečných minutách třetiny naopak hrozili spíše Vsetínští.

Třetí třetina vyrovnání nepřinesla

Sešívaní se hned v úvodních minutách třetí třetiny hnali za vyrovnáním. Doslova na holi ho hned dvakrát měl Robin Všetečka, ani v jednom ze svých brejků – ve 44. i 50. minutě – však na Romančíka nevyzrál. Stejně dopadl chvíli po něm střílející Karel Křepelka, který z vrcholku pravého kruhu nastřelil tyčku.

Vsetínský brankář se musel ohánět i v dalších minutách. V 52. minutě napřáhl ze své oblíbené pozice na pravém kruhu Knotek, dvě minuty nato zakončoval těsně před ním – avšak mimo – Marek Slavík. Také další střídání patřila útočným snahám Pražanů, i když v 58. minutě musel důležitý zákrok vytáhnout Málek, na něhož se v úniku řítil Hořanský.

Na závěrečnou zhruba minutu domácí odvolali Málka na střídačku. Holý ale sám před brankou puk usměrnit nedokázal, Romančík zastavil i jeho střelu jedenáct vteřin před sirénou. Valaši tak těsný náskok 3:2 nakonec ubránili.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): První třetinu jsme začali trošku vlažněji a zbytečně pasivně. Myslím si, že jsme Vsetínu dali hodně prostoru, hlavně v obranném pásmu, a to se nám vymstilo. Vsetín dobře sehrál přesilovku, což mu taky pomohlo. Nám se pořádně nepodařilo sehrát ani jednu přesilovku, respektive jsme v nich nedali gól. Od druhé třetině přišlo zlepšení, Vsetínu jsme se minimálně pohybem vyrovnali. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, ale bohužel už to k vyrovnání nestačilo. Musíme pracovat dál a hrát tak, jako jsme hráli ve třetí třetině. Věřím, že nám takový hokej body přinese.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Po slušném domácím zápase s Třebíči byl pro nás první zápas na tripu na Slavii důležitý. Věděli jsme, v jaké situaci Slavia je, i když je to podle nás silný tým, a body se se žádným soupeřem neuhrávají jednoduše. Začali jsme dobře, měli jsme slušnou první třetinu a dostali jsme se do vedení. Pořád jsme vedli, což pro nás byla výhoda. Za stavu 3:1 jsme si to zkomplikovali tím, že jsme dostali rychlý gól na 3:2, a Slavia pak začala být houževnatá. Ve druhé třetině jsme se občas dostávali pod tlak, ale ustáli jsme to. Před třetí třetinou jsme si v kabině říkali, že po nás bude Slavia určitě chodit a riskovat a že bychom toho mohli využít. Zápas se srovnal a bylo vidět, že jsme si určité věci pohlídali, i když jsme občas zapomněli na středové hráče, kteří dvakrát jeli z osy do nebezpečné situace. Zápas potom dospěl pro nás do vítězného konce. Určitě rozhodla první třetina a vedení o dva góly.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více