Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.11.2023

Drama rozseklo až prodloužení. Slavia po přestřelce padla s Jihlavou

21. kolo, středa 15.11.2023, Slavia - Jihlava
Slavia
4:5p
0:1, 3:2, 1:1 – 0:1
Jihlava

Branky

Slavia

28. Klikorka (Šmerha, Kulda), 30. Beran (Klikorka, Guman), 40. Průžek (Kulda), 44. Průžek (Holý, Beran)

Jihlava

15. Kachyňa (Harkabus, Menšík), 27. Jelínek (Havránek, Dundáček), 30. Bilčík (Štefančík), 60. Menšík (Strejček, Čachotský), 61. Štefančík (Kachyňa)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Zavřel – Baxa, Beneš
Vyloučení: 5:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:32
Diváci: 776

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Kajínek, Klikorka, Stejskal – Průžek, Kulda, Šmerha – Beran, Knotek, Guman – Všetečka, Žejdl, J. Brož – Havrda, Slavík, Slavíček.

Jihlava

Stuchlík – Strejček, Bilčík, Dundáček, Kolář, Kachyňa, Kočí, Dvořák – Čachotský, Bartoš, Cachnín – Štefančík, Havránek, Šik – Harkabus, Menšík, V. Brož – Krajc, Berger, Jelínek.

Slávisté byli v domácím utkání proti Jihlavě krůček od vítězství, nakonec však vytěžili z bitvy s Duklou jediný bod. I když dokázali vývoj zápasu otočit, tak soupeř necelou minutu před koncem vyrovnal a v prodloužení rozhodl o výhře 4:3.

Jihlavští se v Edenu brzy osmělili a Málek musel už po pár vteřinách zasahovat. Strejčkův nebezpečný pokus od modré ale zlikvidoval pomocí lapačky. O chvíli později zkoušel střílet Dvořák, slávistickou branku však trestuhodně minul a skóre se ani tentokrát neměnilo.

Na druhé straně se ve velké šanci ocitl Slavíček, Stuchlík proti jeho ráně skvěle scvakl betony a puk za svá záda nepustil. Následně si poradil i s Žovincovou jedovatou střelou od modré, kterou zkrotil ve výstroji.

V čase 14:16 se diváci dočkali první branky, ke smůle domácí střídačky ale padla do červenobílé klece. Harkabus nabil na pravý kruhu Ondřeji Kachyňovi, a ten nedal Málkovi šanci.

Čtyři góly během čtyř minut

Když na časomíře běžela 27. minuta, dokázala Jihlava navíc odskočit na rozdíl dvou gólů. Druhou trefu hostujícího celku zařídil Šimon Jelínek, jenž při vlastní přesilovce zacílil z mezikruží a nekompromisně propálil slávistického brankáře.

Slávisté ale tentokrát našli rychlou odpověď. O necelé dvě minuty později napřáhl od modré Karel Klikorka a jeho rána z první rozvlnila síť za Stuchlíkovými zády. V čase 29:32 to byli opět sešívaní, kdo udeřil. Matěj Beran si skvěle počkal v předbrankovém prostoru a šikovnou tečí Klikorkova projektilu vyrovnal na 2:2.

Dukla však takřka okamžitě kontrovala. Nehrálo se totiž ještě ani minutu a hosté se znovu ujali vedení. Skóre přiklonil na jejich stranu Vlastimil Bilčík, který si zpracoval kotouč na hranici brankoviště a tváří v tvář Málkovi chladnokrevně zakončil.

Krátce před odchodem do kabin svěřenci trenéra Tvrzníka opět dotáhli skóre. Kulda po vyhraném buly uzmul puk a naservíroval ho Jiřímu Průžkovi, jenž si počíhal u pravé tyče a zblízka zasunul kotouč za brankovou čáru.

Vyrovnání a obrat

V čase 42:12 už se Jihlavští radovali z další trefy, sudí ji ale neuznali kvůli hře vysokou holí. Ke slovu se tak dostali opět sešívaní. A především Jiří Průžek, který dostal přihrávku na pravý kruh a parádní dělovkou strhnul průběžný výsledek na stranu Slavie.

Hosté se v závěru snažili vyrovnat, což se jim v čase 59:08 povedlo. Jihlavskou střídačku rozjásal po povedené teči Strejčkova nahození Matouš Menšík a poslal duel do prodloužení.

Z něj neuplynula ani minuta a tým trenéra Ujčíka mohl oslavit triumf. Marcel Štefančík při ponechané výhodě propasíroval kotouč za Málka, a ten už ho na cestě do své svatyně nedokázal zastavit. Jihlava si tak odváží triumf 5:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Neodehráli jsme špatný zápas, celkově měl podle mě dobrou kvalitu. Otočit s Jihlavou za stavu 0:2 na 4:3 pro nás byla psychicky velká vzpruha, ale tři minuty před koncem jsme bohužel udělali zbytečný faul a soupeř to potrestal. Ale pochvala pro kluky. Makali a podali bojovný výkon. Takhle musíme pokračovat dál.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas byl na velmi slušné úrovni. A to předvedeným výkonem, nasazením i bojovností. Co se týče těchhle aspektů, zaslouží oba celky absolutorium. Bylo ale vidět, že oba týmy nejsou úplně v pohodě psychicky, protože góly, které padaly, byly docela po hrubých chybách. A to je právě asi ten důvod, co nás sráží. My vedeme doma 3:0 v posledním utkání a ztratíme ho. Teď jsme vedli 2:0 a soupeř málem také vyhrál. Takové zápasy potřebujeme dohrávat do vítězného konce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více