Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.11.2023

Z Kolína bez bodu. Sešívané opět zradila produktivita

26. kolo, středa 29.11.2023, Kolín - Slavia
Kolín
2:1
2:0, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Kolín

12. Ouřada (Morong), 18. Z. Král (Koukal)

Slavia

48. Brož (Holý)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Horák – Maštalíř, Juránek
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:40
Diváci: 865

Sestavy

Kolín

Soukup – Hampl, J. Šedivý, Piegl, Němec, Pinkas, Gaspar, Naar – Vrhel, Koukal, Král – Dlouhý, Skořepa, Lang – Síla, Morong, Ouřada – D. Šedivý, Moravec, Pajer.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Štibingr, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Půček, Slavíček.

Slávisté v utkání s dalším tabulkovým sousedem body nezískali, Kolínu podlehli 1:2. Pražané sice svého soupeře přestříleli, dvoubrankové manko z první třetiny ale dohnat nedokázali. V utkání se skvělými zákroky blýskl gólman Volevecký, který se na ledě představil poprvé od konce října.

Červenobílým se úvodní třetina vůbec nevydařila. Inkasovat mohli hned v šestnácté vteřině zápasu, kdy chybu v rozehrávce zachránil až skvělým zákrokem Volevecký. V polovině první třetiny mohl sice z dorážky skórovat slávista Beran, kotouč ale do branky nedostal. Gólu se diváci dočkali ve 12. minutě. Domácí Kryštof Ouřada si v přečíslení narazil se svým spoluhráčem a střelou z první otevřel skóre utkání.

Po čtvrthodině hry ve vlastním oslabení ujel domácí Vrhel. Ten ale tváří v tvář Voleveckému neuspěl, když brankář sešívaných puk zastavil na brankové čáře. V 18. minutě Kolín již do dvoubrankového vedení odskočil. Zdeněk Král v přesilové hře poslal prudký kotouč přes útočné pásmo a slávisté si jej nešťastně srazili do vlastní branky.

Začátkem druhé třetiny musel Volevecký předvést další skvělý zákrok. Kolínští se totiž dostali do přečíslení dva na jednoho a zakončovali do téměř odkryté klece. Brankář sešívaných ale stačil do střely vložit svůj levý beton.

V následujících minutách slávisté svou hru zlepšili. Během druhého dějství vyprodukovali dokonce dvacet střel na branku soupeře, většina pokusů ale příliš nebezpečí nepřinesla a domácí gólman Soukup zůstal nepřekonán. Největší příležitosti měli ke konci třetiny na svých hokejkách Strnad a Beran.

Kolín mohl navýšit vedení po pětačtyřiceti minutách hry, Pajer ale úspěšný zásah nezapsal. Na konci 48. minuty dostalo utkání nový náboj. Jaroslav Brož totiž v přesilové hře tečoval střelu od modré a upravil skóre zápasu na 1:2.

Od snižující branky Pražanů se tempo utkání výrazně zvýšilo. Hokejisté na obou stranách si dokázali vypracovat několik slibných střeleckých pozic, brankáři Volevecký a Soukup ale další změny skóre nepřipustili.

Červenobílí ke konci utkání ještě zkusili hru v šesti bez gólmana, ani ta však vyrovnání nepřinesla. Slavia tak prohrála na ledě Kolína 1:2 a do Prahy se vrací bez bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Ubránili jsme oslabení, ale ztratili kotouč na modré čáře a to vedlo ke stavu 0:1. Dostali jsme přesilovku a další dvě oslabení a už jsme prohrávali 0:2. Myslím, že od půlky zápasu jsme byli lepší, ale v koncovce prostě nemáme střeleckou mentalitu a nenašli jsme způsob, jak dávat ty špinavé góly. Od půlky zápasu jsme hráli super. Musíme v sobě najít tu střeleckou mentalitu a hrát celých 60 minut naplno. Dneska možná nezasloužená prohra. Pán Bůh, ve kterého věřím, je spravedlivý a dneska nám nedal žádný bod.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Zápas se mi hodnotí velmi dobře a hezky, jelikož jsme vyhráli. Věděli jsme pro co v dnešním zápase jdeme. I když je Slavie pod námi, tak jsme věděli, že se nám může urvat a snažili jsme se za každou cenu ten zápas zvládnout. Myslím, že jsme měli výborný vstup do utkání. V první třetině jsme dominovali. Bohužel pro nás skončila jen 2:0, což je sice pozitivní, ale na druhou stranu jsme si vypracovali čtyři možná i pět stoprocentních šancí. Věděli jsme, že soupeř změní styl hry. Na začátku druhé třetiny jsme měli opět stoprocentní šanci. Nakonec se Slavie usměrnila a od poloviny zápasu hrála skvělé utkání. Převzali otěže, ale my jsme měli náskok. Udělali jsme vše možné i nemožné a snažili se to ubránit. Ve třetí třetině už to byl těžký souboj o přežití. I když soupeř snížil, tak jsme s bojovností ten zápas uhráli a bereme body. V tabulce jsme zase odskočili. Dnes bych ještě zmínil fanoušky, protože za to jak nás podporovali, i když jsme byli pod tlakem, tak za nás mají velký kredit a musím jim poděkovat.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více