Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.12.2023

Sešívaní berou tři body. Po obratu porazili Litoměřice

27. kolo, sobota 2.12.2023, Slavia - Litoměřice
Slavia
4:3
3:2, 1:0, 0:1
Litoměřice

Branky

Slavia

10. Havrda (Brož, Slavík), 15. Kulda (Klikorka), 17. Holý (Knotek, Průžek), 36. Křepelka (Žovinec, Brož)

Litoměřice

8. Sihvonen (Korkiakoski, Kroupa), 9. Krutil (P. Svoboda, Kordule), 51. Černohorský (Vitouch, Krupička)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Zavřel – Štofa, Teršíp
Vyloučení: 6:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:28
Diváci: 847

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Půček, Slavíček.

Litoměřice

Pařík – Krutil, Husák, Aubrecht, Kroupa, Černohorský, Jebavý, Tomek – Korkiakoski, Kuťák, Sihvonen – Kordule, Vitouch, Svoboda – Ton, Jícha, Plos – Cikhart, Krupička.

Na led pražské Slavie dorazily první prosincový víkend Litoměřice. Náskok Stadionu sešívaní ještě v první třetině smazali a vedení po zbytek zápasu udrželi. Pražané tak třetí tým tabulky porazili 4:3.

Zápas začaly aktivněji hostující Litoměřice. Pouhých devět vteřin od úvodní buly vyzkoušel pozornost domácího brankáře Voleveckého útočník Korkiakoski, ovšem marně. Pár sekund nato měli šanci na otevření skóre i sešívaní. Riku Sihvonen podrazil po vhazování slávistického obránce a domácím tím nadělil přesilovou hru.

Početní výhodu slávisté nevyužili a na světelné tabuli tak stále svítilo skóre 0:0. I přes úvodní tlak domácích tak skóre otevřely Litoměřice. V sedmé minutě Korkiakoski z levého křídla našel Riku Sihvonena, který střelou na bližší tyč překonal Voleveckého. Netrvalo to ani dvě minuty a hostující se znovu prosadili. Během tlaku Stadionu clonilo před gólmanem několik hráčů, čehož střelou od modré využil Michael Krutil.

Domácí na dvě slepené branky hostů rychle zareagovali. Jaroslav Brož nahrávkou z rohu našel na levém kruhu Maxima Havrdu, který perfektní střelou do horního růžku snížil náskok Litoměřic.

Litoměřice ve třetí třetině snížily

Slávisté pokračovali v tlaku a snažili se vyrovnat. Přesilovou hru sice nevyužili, v 15. minutě se však po výměně puku s Karlem Klikorkou trefil Edgars Kulda, jenž střelou po ledě zaskočil brankáře Paříka.

Svěřenci trenéra Tottera po vyrovnávací brance dostali další přesilovku. V ní se rychle radovali z dalšího úspěchu, bohužel předčasně. Gól Jiřího Průžka totiž rozhodčí kvůli postavení útočníka v brankovišti neuznali. Sešívané to ale nerozhodilo a v 17. minutě se tvrdou střelou od modré trefil Jan Holý.

Druhá perioda začala lépe pro Stadion, který po faulu ze závěru první části hrál přesilovou hru. Slávisté odolali a i nadále útočili. Odměna přišla ve 36. minutě, kdy se bekhendovou střelou do levého růžku prosadil Karel Křepelka a navýšil vedení Slavie na 4:2.

Poslední část zápasu začala vyloučením na obou stranách. Litoměřičtí pak dokázali v 51. minutě snížit, když Voleveckého z mezikruží prostřelil Jakub Černohorský. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo, a to i proto, že kvůli dvěma faulům museli v závěrečných minutách bránit oslabení 3 proti 5. Slavia tak po dvou prohrách zvítězila a připsala si potřebné tři body.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Padly laciné branky a tým byl dole. Kredit hráčům, že jsme se zvedli a vyhráli jsme třetinu 3:2. Ve druhé třetině jsme rychle otáčeli hru a měli jsme daleko více šancí. Odskočili jsme o dva góly. Ve třetí třetině na konci se tým bál dohrát zápas, je to v této situaci strašně těžké. Ještě to umocnil gól na 4:3, který jsme dostali. Pak to tam bylo čtyřikrát až pětkrát v brankovišti a dneska, díky štěstí, jsme to uhráli a máme tři body a jsme za ně velice happy. Čeho si vážím, je, že se tým za stavu 0:2 nepoložil a dokázal zápas obrátit. Nevím, jestli se mu to v této sezoně ještě někdy povedlo. Musíme si z toho vzít sebevědomí. Hektika posledních deset minut byla obrovská. Měli jsme štěstí, že jsme dostali přesilovku pět na tři a dvě minuty jsme se udrželi v pásmu, jinak jsme možná o nějaký ten bod přišli. Ale máme tři body a to se počítá.

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): Dnešní zápas jsme začali výborně, dvě rychlé branky. Myslím si, že pod dojmem, že hrajeme s mužstvem spodní části tabulky, plus ty dvě rychlé branky, jsme malinko povolili a pak jsme to nemohli dohnat. Na konci jsme to stáhli na tři lajny, možná i kvůli zraněným klukům. Kluci, co byli v lajnách na konci, ukázali srdíčko, snažili se a bojovali a bylo to pak napínavé až do konce.

Autor Aneta Dořičáková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více