Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2023

Tři body před reprezentační pauzou! Slavia udolala Přerov

29. kolo, sobota 9.12.2023, Slavia - Přerov
Slavia
3:2
0:0, 3:0, 0:2
Přerov

Branky

Slavia

28. Knotek (Havrda, Kremláček), 30. Brož (Kulda, Guman), 40. Průžek (Knotek)

Přerov

46. Goiš (Svoboda), 49. Pechanec (Krisl)

Statistiky

Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Baxa, Pěkný
Vyloučení: 5:3
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:27
Diváci: 732

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Polák, Slavíček.

Přerov

Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Zeleňák, Krisl, Cubo, Němec – Doležal, Pechanec, Březina – Svoboda, Vlach, Tomi – Indrák, Hejcman, Goiš – Ministr, Chludil, Dobša.

Slávisté si závěr utkání s Přerovem zkomplikovali, když ve třetí třetině dvakrát inkasovali. Nakonec ale vítězství před reprezentační pauzou vybojovali. O třech bodech rozhodl Jiří Průžek.

Slavia začala aktivně a po sedmnácti sekundách měla první příležitost. Beran získal kotouč v rohu a křížem přihrál na Gumana. Jeho střelu vyrazil Postava ke Kuldovi, který dorážel z hranice brankoviště, jenže trefil jen brankáře. První formace domácích se postarala i o další ohrožení přerovské branky. Kulda nabil na střelu Žovincovi a Postava dokázal na poslední chvíli zasáhnout.

V polovině úvodního dějství ohrozil branku Slavie také Přerov. Jednu nebezpečnou střelu na Málka vyslal Hejcman a z prostoru mezi kruhy nastřelil pravou tyč Krisl.

Následně dostali hosté výhodu přesilové hry a měli před Málkovou svatyní velký závar. Doležal a Indrák nezakončili do prázdné branky, domácího brankáře zastoupil ležící Křepelka a Guman. Druhý jmenovaný rukavicí zabránil puku na cestě do klece.

Slavia ve druhé třetině odskočila

Druhá třetina vyšla Slavii skvěle. Po pěti minutách sice Křepelka minul ze středu branku, ale poté už se domácí ujali vedení. Mezeru v obraně Přerova potrestal Tomáš Knotek, který se po přihrávce od Havrdy objevil tváří v tvář Postavovi a zakončil přesně.

Osmnáct sekund před polovinou základní hrací doby sešívaní potrestali další chybu hostů v obraně. Zubři si evidentně neuvědomili, že hrají v oslabení, a nechali před brankářem volný prostor, kterého využil Jaroslav Brož a po přihrávkách Gumana a Kuldy zvýšil na 2:0.

Ve 34. minutě mohlo být pro slávisty ještě lépe. Skákající puk na brankovišti Havrda přistrčil Kajínkovi, jenž vyslal tvrdou ránu na Postavu. Další velkou příležitost na vstřelení třetího gólu měl Matěj Beran. Vysoký útočník byl při úniku faulován a následovalo trestné střílení, jenže Postava Beranovu myšlenku přečetl a nájezd vychytal.

Do konce druhého dějství zbývalo sedmnáct vteřin, když domácí potrestali pětiminutový faul Doležala a rozvlnili síť potřetí. Jiří Průžek si najel z levé strany blíž k brance a schovanou střelou přes přerovského obránce i clonícího Všetečku překonal brankáře Postavu.

Kulda ujel po třech minutách třetí třetiny po pravém křídle a přihrál Beranovi, jehož zakončení ale v bráně neskončilo. Přerov následně přidal a dvěma brankami se dostal na dostřel. První trefu hostů obstaral se štěstím Jiří Goiš, který z brankové čáry nahodil kotouč do brankoviště a Málek si ho srazil do sítě.

Po čtyřech minutách inkasoval podruhé. Z dorážky se prosadil Antonín Pechanec. Opět trochu zklidnit domácí mohl Průžek, ale bekhendovým blafákem netrefil branku. Přerovský David Březina si poté počkal odražený puk od zadního mantinelu a prověřil přesouvajícího se Málka.

Hosté si dvě minuty před koncem vybrali oddechový čas a po zisku puku odvolali brankáře. Slávisté ale dlouhou dobu drželi černý kus gumy v rohu a dovedli utkání do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Souhlasím s tím, že důležitý, ne rozhodující, moment byla soupeřova přesilovka. První třetina byla vyrovnaná, šance se střídaly. Každý tým je v něčem silný, takže jsem ukazovali silné zbraně. Při oslabení jsme ztratili hokejky, byly čtyři šance to dát do prázdné. Nějakou obětavostí a štěstím jsme to ubránili a čekalo se na první gól. Myslím si, že jsme výborně otočili hru, dali krásný gól a přidali další dvě pěkné branky z přesilovek. Závěr jsme mohli mít klidnější, kontrolovali jsme hru a kotouč, ale dvakrát jsme pustili soupeře do třetiny a bylo to najednou 3:2. Závěr jsme ale dokázali sehrát dobře a poslední dvě minuty v pěti proti šesti jsme výborně sehráli kotouče a udrželi jsme se dlouho v rohu útočného pásma. To byla nějaká identita. Řekli jsme si, že budeme lovci, budeme celý zápas bruslit a nebudeme ustupovat. Takovou bychom chtěli identitu Slavie. Měli jsme to dohrát klidněji, ale bereme tři body s těžkým soupeřem, který má velké hráče a výborný předbrankový prostor. Našli jsme cestu k vítězství a domů jdeme s dobrým pocitem.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Pro nás je to druhý zápas za sebou, který jsme nezvládli. Rozhodující moment byl podle mě v první třetině při naší přesilovce. Několikanásobná šance vstřelit gól, asi by ten zápas vypadal jinak. Pak hrubá chyba při našem střídání ve druhé třetině a domácí proměnili dvě přesilovky. Nevzdali jsme to, podařilo se pouze snížit a závěrečná powerplay už nebyla o ničem, takže bohužel odtud nebereme nic.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více