Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.12.2023

Slavia opět bez bodu, v souboji se Sokolovem ji zradila koncovka

31. kolo, středa 20.12.2023, Slavia - Sokolov
Slavia
2:6
0:2, 2:0, 0:4
Sokolov

Branky

Slavia

25. Žovinec (Kulda, Guman), 29. Havrda (Brož)

Sokolov

3. Vracovský (Kverka, Tureček), 18. Šlechta (Tureček, Benda), 45. Šlechta (Osmík), 46. Bernovský (Vrdlovec, Kružík), 48. Osmík (Kverka, Weinhold), 51. Csamango (Šlechta, Osmík)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Čáp – Kotlík, Maňák
Vyloučení: 2:1
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:24
Diváci: 607

Sestavy

Slavia

Málek (18. Volevecký) – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek, Hrdinka – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Polák, Slavíček.

Sokolov

Hamalčík – M. Rohan, Tureček, Bulka, Weinhold, Mlčák, Klejna, Benda – Vracovský, Kverka, Kružík – Adamec, Osmík, Bernovský – Kysela, Vrdlovec, Csamango – Novotný, T. Rohan, Šlechta.

Poslední ligová bitva před vánoční přestávkou se hokejistům Slavie nevydařila. Ve druhé třetině utkání proti Sokolovu sešívaní dotáhli dvougólové manko, v závěrečném dějství ale hned čtyřikrát inkasovali. Body tedy putují na západ Čech.

Přestože Slavia načala zápas několika pěknými akcemi, skóre otevřeli hosté. Ve třetí minutě využil Tomáš Vracovský díry v obraně k protiútoku a přízemní střelu z vrcholu levého kruhu umístil přesně mezi tři tyče. Pražané se snažili odpovědět, během dlouhé doby strávené v útočném pásmu zahrozil tvrdší střelou pouze Kulda, gólman Hamalčík ji ale vyrazil až nad plexisklo.

Sešívaní dál pokračovali v ofenzivním snažení, ovšem i díky zákrokům Hamalčíka bezúspěšně. To na druhé straně přetavil necelé tři minuty před koncem Robert Šlechta teprve čtvrtou střelu Sokolova na bránu ve druhou branku. To zapříčinilo změnu v brankovišti, kde Málka vystřídal Volevecký. Domácí tak odcházeli do kabin s dvougólovým mankem.

Slavia se dotáhla, ve třetí třetině přišel zkrat

Začátek druhé třetiny přinesl první faul a výhodu pro slávisty. V ní i přes snahu neuspěli, v šesté minutě druhé třetiny, téměř ihned po konci přesilovky, ale Dušan Žovinec od modré zamířil přesně do horního rohu Hamalčíkovy svatyně.

Gól jako by oba týmy probudil, hra se začala rychle přelévat na obě strany. A po dvou promarněných šancích Slavie přišlo i vyrovnání, krátce před polovinou základní hrací doby našel Brož pobídkou zpoza branky osamoceného Maxima Havrdu, který zamířil přesně. Očividně nabuzení slávisté získali vyloučením Weinholda šanci dostat se do vedení, což se nepovedlo. Domácí se tlačili do brány, po druhé třetině přehrávali Sokolov o šestnáct střel, přesto se před odchodem do šaten stav nezměnil.

Na poslední třetinu budou chtít slávisté rychle zapomenout. V čase 44:13 si Robert Šlechta najel z druhé vlny před Voleveckého a nekompromisní ranou z předbrankového prostoru uklidil kotouč za jeho záda. Neuběhlo ani šedesát vteřin a hosté zvyšovali už na 4:2. Jan Bernovský zůstal nekrytý přímo před brankářem a přihrávku od Vrdlovce neminul. V krátkém sledu přišly i následující branky. Necelých dvanáct minut před koncem přidal svou trefu v přesilovce Martin Osmík, o dvě minuty později umístil do sítě puk Štěpán Csamango. Domácí i přes snahu už nesnížili, výsledek 6:2 pro Sokolov byl tedy konečný.

Ohlasy trenérů
Aleš Totter (HC Slavia Praha): Dvě třetiny jsme byli lepší. V první třetině jsme dostali laciné góly, ve druhé jsme dominovali, ale nedokázali odskočit. Třetí třetina byly drobnosti, prohrané souboje, vyvrcholením zmaru v koncovce rozhodly dvě věci – výkony gólmanů a naše v prvních dvou třetinách. Výsledek je pro nás krutý, až nezasloužený, ale zase jsme nehráli šedesát minut, pouze dvě třetiny, a na to body nestačí. Takhle organizace si musí uvědomit, že se jedná o profesionální soutěž a jde o hodně. Dokud nenajdeme gólmanskou jedničku, větší odpovědnost u hráčů a střelecký instinkt, tak budeme mít velké problémy. Čeká nás ještě spousta zápasů, máme dost času, ale ten nám utíká. Všichni od majitelů přes trenéry a hráče musíme pracovat líp. Využijeme vánočního volna a trochu si ho zkrátíme, protože si žádný oddych nezasloužíme.

Tomáš Mariška (HC Baník Sokolov):Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř, který dokázal trápil Porubu Vsetín, dokázal doma porazit Přerov. V první třetině jsme se celkem drželi našeho plánu, dali jsme dvě šťastné branky, které nám určitě pomohly. Ale ve druhé třetině jsme úplně vypadli ze hry, domácí byli jasně lepší, rychlejší, silnější v soubojích, a jenom díky našemu gólmanovi Hamalčíkovi to skočilo jen o dvě branky. V kabině během druhé přestávky jsme si museli říct pár věcí, a já jsem rád, že mužstvo podalo velmi dobrý výkon ve třetí třetině, blížilo se to tomu, co chceme hrát. Myslím, že jsme si tři body zasloužili a jsme rádi, že jsme dokázali toto těžké utkání zvládnout.
Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více