Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.12.2023

Poslední utkání roku patřilo slávistům, Zlín porazili 4:1

33. kolo, pátek 29.12.2023, Slavia - Zlín
Slavia
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Zlín

Branky

Slavia

19. Beran (Guman, Kremláček), 22. Strnad (Všetečka, Slavík), 38. Kulda (Křepelka, Žovinec), 50. Průžek (Žovinec, Křepelka)

Zlín

58. Werbik (Paukku, Salonen)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Baxa, Belko
Vyloučení: 7:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:32
Diváci: 1208

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Hrdinka, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Slavíček, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Všetečka, Polák, Strnad.

Zlín

Huf – Zbořil, Salonen, Suhrada, Warg, Hrbas, Novotný, Čáp – Šlahař, Kindl, Paukku – Lang, Süss, Pospíšil – Köhler, Gago, Sedláček – Novák, Werbik, Salmio.

Rok 2023 uzavřeli slávisté úspěšně. Po výhře proti Pardubicím vyzráli i na Zlín, který v pátek večer zavítal do Edenu. Slavia otevřela skóre na konci první třetiny a od té doby jen zvyšovala vedení. Zlín na konci náskok snížil, zápas skončil 4:1.

K první šanci utkání se dostal ve třetí minutě Všetečka, když se bekhendem pokusil zasunout puk za beton Hufa. Po něm to zkoušel ještě Strnad, ale i proti němu zlínský gólman zasáhl. Na druhé straně měl později nadějnou šanci Šlahař, nicméně nastřelil jen tyčku.

Ve druhé polovině úvodní třetiny byl velmi blízko úspěchu Strnad, když ujel sám na Hufa a mířil do pravého horního rohu, trefil ale jen brankářovo rameno. Šťastnější byl v devatenácté minutě Matěj Beran, když mu v přečíslení čtyři na jednoho Guman poslal kotouč k levé tyčce, kde hráč s příhodným příjmením našel skulinku u gólmana zlínských Beranů.

První dvacetiminutovku Slavia gólem uzavřela, druhou otevřela. V čase 21:46 se nepřesná střela Všetečky odrazila na mantinel k Lukáši Strnadovi, který prudkou střelou překonal zlínského brankáře. Třígólový náskok měl na dosah Průžek v samostatném úniku, ale Huf byl tentokrát pozorný.

Zapotil se ovšem i Tomáš Volevecký. V osmadvacáté minutě na něj ujížděl sám Lang, jehož ránu slávistický strážce brankoviště zneškodnil. Stejně tak i nápor Nováka s Werbikem, když se snažili vyšťourat puk z brankoviště a dorazit ho za čáru. Čas 37:52 zase patřil slávistům. Guman zachytil nepřesnou rozehrávku Beranů, Žovinec přihrál Křepelkovi, jeho nahození tečoval Edgars Kulda a navýšil tak vedení na tři branky.

Tři branky byly sešívaným málo, tak vedení ještě navýšili. Po chaotické situaci v brankovišti se nejrychleji zorientoval Jiří Průžek, který i na kolenou dokázal na druhý pokus propašovat puk za gólmanova záda.

V závěru utkání Zlínští Tomáše Voleveckého nakonec prostřelili a sebrali mu tak čisté konto, které držel téměř osmapadesát minut zápasu. Dorážkou po ráně od modré se to povedlo Nicolasi Werbikovi. Víc už ale hosté nezmohli a Slavia zvítězila 4:1.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): „Drželi jsme se našeho plánu, všichni hráči zahráli skvěle. Byli jsme disciplinovaní, v pravý čas jsme proměňovali šance, nebáli jsme se hrát a byli jsme aktivní. Vyrovnali jsme se Zlínu v soubojích, přesto že má větší a silnější hráče. Zaslouženě jsme vyhráli. Chtěl bych popřát všem slávistickým fanouškům všechno nejlepší a hlavně zdraví do nového roku.“

Jan Srdínko (PSG Berani Zlín): „Hlavně bych se chtěl omluvit naším fanouškům, kteří nás sem přijeli povzbudit a pomáhali nám celý zápas. Omlouvám se za tu hru, kterou jsme předvedli. Opakovali jsme stejné chyby, neproměňovali jsme šance, k tomu navíc přišly zbytečná vyloučení a hloupé individuální chyby. To nás stojí body a tentokrát se to potvrdilo.“

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více