Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.1.2024

Slávisté nenašli recept na Prostějov a z Hané odjíždí bez bodu

36. kolo, pondělí 8.1.2024, Prostějov - Slavia
Prostějov
4:0
2:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky

Prostějov

3. Fronk (Jáchym, Ostřížek), 18. Forman (Doležal, Hašek), 30. Jáchym (Hanousek, Jiránek), 49. Kubeš (Doležal, Illéš)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Grygera, Šico – Bezděk, Zídek
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:21
Diváci: 819

Sestavy

Prostějov

Pavelka – Poledna, Hanousek, Pohl, Drtil, Forman, Kubeš – Doležal, Hašek, Illéš – Veselý, Jáchym, Jiránek – Slanina, Fronk, Maruna – Ostřížek, Venkrbec, Burian

Slavia

Hölsä – Žovinec, Křepelka, Hrdinka, Holý, Klikorka, Kajínek, Stejskal – Průžek, Knotek, Šmerha – Beran, Půček, Guman – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Polák, Slavíček

Červenobílí od úvodu zápasu s Jestřáby tahali za kratší konec provazu. Na ledě Prostějova se nedokázali ani jednou prosadit, sami přitom inkasovali čtyřikrát. Nevydařený výkon podložily dvě vlastní branky sešívaných.

Slávisté do utkání nevstoupili správnou nohou a hned po necelých třiceti vteřinách musel gólman Hölsä předvést důležitý zákrok. O pár chvil později se navíc sešívaní provinili proti pravidlům. Domácí hokejisté se tak v přesilové hře usadili v útočném pásmu a po několika neúspěšných pokusech nakonec otevřeli skóre zápasu. Po přihrávce přes osu zakončoval do odkryté klece Jiří Fronk.

Do zápasu se slávisté nedostali ani v následujících minutách, kdy se ve čtyřech na ledě octli pro změnu Jestřábi. Místo tlaku Pražanů totiž zahrozili z přečíslení Prostějovští, když jeden z jejich útočníků nedokázal skákavý kotouč nasměrovat do prázdné branky.

Červenobílí si dobrou příležitost vypracovali až v osmé minutě střetnutí, Beran ale v samostatném úniku zamířil těsně nad břevno. V polovině třetiny si zase dvě nebezpečné situace v krátkém sledu vytvořili domácí. Nejprve po střele od modré zazvonila tyč slávistické branky, následně gólu po pěkné kombinaci Prostějova zabránil Hölsä.

Druhou trefu zaznamenali Jestřábi na konci 18. minuty. Nahození Lukáše Formana jeden ze slávistů nešťastně tečoval mezi betony gólmana sešívaných.

Jestřábi si vedení pohlídali

Obraz hry se příliš nezměnil ani v prostředním dějství a Prostějovští byli i nadále aktivnějším mužstvem. Několik vteřin před polovinou utkání se navíc radovali potřetí. Tomáš Jáchym dostal puk zpoza slávistické svatyně do brankoviště, kde se kotouč od brusle obránce odrazil za záda finského brankáře ve službách Pražanů.

Ve 36. minutě mohli sešívaní snížit. Ve slibné palebné pozici se na pravé straně objevil Holý, ideální čas pro střelu ale prováhal a Pavelka si s jeho následným pokusem bez problému poradil. Do kabin tak slávisté před třetí třetinou odcházeli s tříbrankovým mankem.

Poslední dějství zahájili červenobílí pravděpodobně svojí nejpovedenější pasáží v dosavadním průběhu zápasu. Tomáš Šmerha jel dokonce sám na Pavelku, tváří v tvář prostějovskému gólmanovi ale neuspěl. O chvíli později si zase domácí brankář připsal povedený zákrok betonem proti tečované střele hostí.

Ve 49. minutě se skóre utkání měnilo naposledy. Rychlý protiútok Jestřábů zakončil Jakub Kubeš. Slávisté tak na venkovním ledě body nevybojovali a Prostějovu podlehli v poměru 0:4.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více