Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.1.2024

Jasná výhra. Slavia nasázela Kolínu čtyři branky

39. kolo, středa 17.1.2024, Slavia - Kolín
Slavia
4:1
0:0, 2:0, 2:1
Kolín

Branky

Slavia

25. Knotek (Průžek, Brož), 37. Beran (Kulda, Knotek), 46. Holý (Beran, Knotek), 52. Všetečka (Klikorka, Brož)

Kolín

57. Hampl (Moravec, Gaspar)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Hucl – Dědek, Kotlík
Vyloučení: 10:5
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:16
Diváci: 623

Sestavy

Slavia

Volevecký – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Stejskal – Beran, Polák, Guman – Průžek, Knotek, Brož – Havrda, Kulda, Strnad – Všetečka, Kucharčík, Slavíček.

Kolín

Soukup – Hampl, Gaspar, Piegl, Němec, Šedivý, Kolmann, Naar – Vrhel, Koukal, Chalupa – Gajda, Skořepa, Král – Síla, Morong, Ouřada – Moravec, Pajer.

Sešívaní přivítali ve středu hokejisty Kolína, se kterými dokázali udržet vítěznou bilanci na domácím ledě. V každé ze dvou závěrečných třetin dali dva góly, hosté odpověděli až těsně před koncem. Za vítězství 4:1 tedy připisují slávisté tři body, důležité pro dohánění soupeřů v tabulce.

Ubráněná hra Slavie v oslabení hned v druhé minutě a několik střel na obou stranách, ze kterých se vyjímala zejména tvrdá Žovincova, shrnuje dění prvních deseti minut zápasu. V těch následujících se tempo přeci jen mírně zrychlilo, hlavně ze strany domácích, i přes snahu tlačit se do brány se jim ale skórovat nepodařilo.

Naopak proti ráně kolínského Piegla se musel obětavě vrhnout Holý. To samé zopakoval ke konci třetiny na druhé straně Kolmann, který se po Gumanově zásahu jen těžko zvedal. Svým zákrokem přispěl k tomu, že se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Červenobílí vstoupili do druhé části s daleko větší razancí. První velkou šanci si hned zkraje vypracoval Knotek, který stál úplně osamocený před Soukupem, ale nahrávku od Žovince do brány neumístil. O tři minuty později už se ale Tomáš Knotek nemýlil, puk po neúspěšné forhendové kličce Průžka dotlačil za Soukupova záda.

Tři góly dali slávisté v přesilovkách

Vstřelená branka vlila domácím ještě více energie do žil, jejich snaha v předbrankovém prostoru se ale soupeři nelíbila a vedla ke stupňujícím se potyčkám, za které oba týmy schytávaly tresty. Ty jako by ubraly na aktivitě sešívaných, Matěj Beran ale ve 37. minutě využil početní výhodu pěti proti třem, když mezi tři tyče umístil Kuldovu přihrávku z pravé strany. Přestože si domácí ke konci třetiny vytvořili ještě další šance, do kabin odcházeli s dvougólovým náskokem.

Na začátku poslední části měl zase plno práce Volevecký. Tlak si však Kolínští zmařili faulem, Slavii se ale nepodařilo udržet se delší dobu v pásmu a vytvořit si příležitost. Další přesilovku, tentokrát čtyřminutovou za Královo sekání a nesportovní chování, už proměnit dokázali, a to zásluhou Jana Holého, který se trefil přesnou střelou od modré.

Čtvrtý gól přidal, jak jinak než v početní výhodě, dělovkou z voleje a po přihrávce Klikorky Robin Všetečka. Necelé čtyři minuty před závěrečným hvizdem dokázali za Voleveckého záda dostat puk i kozlové, Petru Hamplovi se od brankáře odrazil přímo do jízdy. Závěrečné minuty poznamenala potyčka, za kterou se vylučovalo za hrubost na obou stranách, na konečný výsledek 4:1 to ale vliv nemělo.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Hned ze začátku jsme se špatně nechali vyloučit, tím jsme ztratili rytmus. V první třetině jsme prohrávali souboje, tato třetina od nás nebyla v pořádku. Od druhé třetiny jsme byli trpělivější, zodpovědnější a disciplinovanější, pracovali všichni hráči a podpořila nás práce gólmana. Bereme důležité tři body, ale čeká nás poslední čtvrtina soutěže. Takhle musíme hrát každý zápas. Dnes jdeme domů s dobrým pocitem.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Utkání se mi nehodnotí lehce. Byli jsme si vědomi důležitosti tohoto utkání, chtěli jsme tu bodovat, ale za výkon, který jsme tu předvedli, si vůbec nic nezasloužíme. Domácím můžeme pouze pogratulovat. Rovnat jsme se s nimi mohli snad jen v první třetině, kdy byli lehce nervózní, my samozřejmě také. Od druhé třetiny domácí jasně dominovali, v závěru jsme byli frustrovaní, hledali jsme chyby ne u sebe, ale u rozhodčích. Vyloučení jsme byli po právu, domácí toho využili a berou body. My se musíme hodně rychle probrat.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více