Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.1.2024

Slávisté udrželi čisté konto, Valaši odjíždí bez bodu

41. kolo, pondělí 22.1.2024, Slavia - Vsetín
Slavia
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Vsetín

Branky

Slavia

3. Polák (Guman), 21. Knotek (Brož), 43. Beran (Guman, Polák)

Vsetín

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Svoboda – Kokrment, Teršíp
Vyloučení: 4:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:35
Diváci: 1386

Sestavy

Slavia

Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Stejskal – Beran, Polák, Guman – Průžek, Knotek, Brož – Všetečka, Slavík, Kulda – Havrda, Kucharčík, Strnad.

Vsetín

Zhukov – Smetana, Jenáček, Staněk, Ondračka, Kojo, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob – Holec, Dědek, Hrňa – Hořanský, Kern, Půček – Machala, Kratochvil, Bláha.

Sešívaní zvítězili ve čtvrtém utkání v řadě, když na domácím ledě porazili Vsetín 3:0. Atraktivní hokej na obou stranách okořenili slávisté úspěšným zásahem na začátku každé třetiny. Povedený výkon předvedl gólman Hölsä, který si připsal první čisté konto v červenobílém dresu.

Už od prvních minut mohli diváci v Edenu sledovat hokej ve vysokém tempu. Hned na začátku třetí minuty se pak domácí chopili vedení. Gumanovu střelu z levého kruhu sice Žukov vyrazil, k odraženému kotouči se ale jako první dostal Vojtěch Polák, který tak po sobotní trefě v Litoměřicích zapsal svou druhou branku v Chance lize.

Hráči na obou stranách i nadále nepolevovali ze svého nasazení a Valaši několikrát nebyli daleko od vyrovnání, Hölsä si však se závary před svou klecí poradil. S přibývajícím časem začínali slávisté oproti svému soupeři více těžit ze hry. Do nadějného přečíslení ujeli Brož s Průžkem, jejich útok byl ovšem přibrzděný faulem, a sudí tak poprvé vylučovali.

V přesilové hře se sešívaní dostali k několika pokusům z nadějných střeleckých pozic. Žukov ale ani jednu z nebezpečných dělovek slávistů za svá záda nepustil. Ke konci třetiny mohl ještě vedení navýšit Knotek, jehož pokus z mezikruží pouze rozezvonil tyč.

Ve druhé třetině domácí podržel Hölsä

Zkraje druhé periody se už Pražanům odskočit na rozdíl dvou branek povedlo. Brož zachytil vyhození Valachů a přesným pasem našel Tomáše Knotka, který na hranici brankoviště nastavil čepel a uklidil puk do svatyně hostí.

Inkasovaný gól Vsetín vyburcoval k větší snaze v útočném pásmu. Valaši se dostali k několika nebezpečným situacím v předbrankovém prostoru, Hölsä ovšem zůstal i nadále nepřekonán. Krásnou individuální akci posléze předvedl Machala, jenž se šikovně zbavil obránce a ocitl se tváří v tvář slávistickému gólmanovi, ten si ale s jeho kličkou do bekhendu poradil.

Tempo utkání nezpomalilo ani po polovině základní hrací doby. Sešívaní navíc dostali další výhodu přesilovky. V té sice byli i tentokrát střelecky velmi aktivní, Žukov jim další navýšení náskoku nedovolil. Do šaten tak hokejisté odcházeli za stavu 2:0 pro domácí.

Slávisté si náskok pohlídali

Závěrečná třetina odstartovala tlakem Pražanů, kteří soupeře zamkli v jeho obranném pásmu. Prvotní tlak branku ještě nepřinesl. Ve 43. minutě už ale sešívané poslal do tříbrankového vedení Matěj Beran, jenž po přihrávce od Gumana využil přečíslení.

V následujících momentech byl už znovu k vidění vyrovnaný hokej. Hosté mohli snížit v přesilové hře, proti prudké střele z pravého kruhu se opět blýskl Hölsä. Na druhé straně se v samostatném úniku objevil Brož, jehož zakončení zmařil rychlý návrat jednoho z hostujících beků.

V poslední minutě zápasu ještě slávisté dostali výhodu krátké dvojnásobné přesilovky. Skóre se již ale neměnilo a sešívaní mohli slavit další vítězné utkání a tříbodový zápis do tabulky. Vsetín v Edenu padl 0:3.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Díky zodpovědnosti a výbornému výkonu gólmana jsme pokryli předbrankový prostor. Dostalo se nám tam spoustu kotoučů, které jsme ale uhráli my a Vsetín jsme tak nepustili k dorážkám. Rozhodlo druhá třetina. V té jsme sice prohrávali souboje, byli jsme ale odolní a obětaví pro tým. To nás celkově přivedlo ke všem čtyřem výhrám po sobě. Poslední perioda už od nás byla nejlepší. Hráli jsme jednoduše s pukem, pomohl nám třetí gól a následné ubráněné oslabení. Po něm jsme už utkání kontrolovali. Jsem rád za první nulu v sezóně, Paavo Hölsä si ji zasloužil. Pracuje dobře každý den v tréninku, dneska dostal šanci a využil ji. Zároveň nám začali fungovat lídři. Když je slyšíte v kabině nebo na střídačce, jak usměrňují tým, tak to jako trenér chcete. Je to týmová práce a výsledky jsou jejím odrazem. Nikdo se ale nesmí uspokojit. Do kalendářního roku jsme vstoupili čtyřmi prohrami, teď přišly čtyři výhry a my v nich musíme pokračovat dál. Soutěž je vyrovnaná, každým kolem se mění. Čeká nás posledních jedenáct zápasů. Věřím, že pokud budeme pokračovat stejně, tak body budou přibývat.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Po třech vítězných zápasech jsme chtěli prodloužit vítěznou sérii. Chystali jsme se na tlak Slavie, která se u nás od začátku snažila aktivně napadat. My jsme sice chtěli být aktivní, bohužel jsme brzy kvůli individuální chybě inkasovali gól. To nás přibrzdilo a třetina skončila 0:1, stále se ale nic hrozného nedělo. Zápas pak rozhodlo druhé dějství, ve kterém jsme hned v úvodu znovu inkasovali, a naopak jsme nedokázali zužitkovat svou střeleckou převahu. V poslední dvacetiminutovce se už hrálo nahoru dolu. Měli jsme ještě nějaké možnosti snížit, místo toho jsme ale dostali třetí branku po naší chybě na modré čáře. Výkon týmu nebyl špatný, byli jsme aktivní, bez produktivity se však nevyhrává.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více