Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.2.2024

Sešívaní udolali Jihlavu a zapisují tříbodový zisk

47. kolo, středa 14.2.2024, Slavia - Jihlava
Slavia
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Jihlava

Branky

Slavia

37. Beran (Žovinec, Kulda)

Jihlava

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Petružálek – Štěpánek, Kokrment
Vyloučení: 0:0
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:30
Diváci: 684

Sestavy

Slavia

Hölsä.

Jihlava

Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský, Toman, Cachnín – Harkabus, Havránek, Jungwirth – Štefančík, Rauš, Jelínek – Báťa, Pořízek, Brož.

Slávisté v důležitém souboji porazili Duklu Jihlava a připisují si důležité body do tabulky. V domácím utkání se jako jediný dokázal prosadit Matěj Beran, který určil konečný stav zápasu 1:0. Třetí čisté konto v slávistickém dresu zaznamenal brankář Paavo Hölsä.

Hokejisté obou týmů se v první dvacetiminutovce tlačili do zakončení a v Edenu jsme tak byli svědky hned několika zajímavých šancí. Jako první byl blízko gólu hostující Rauš, Hölsä ale jeho pokus zastavil betony. Na druhé straně zase nebezpečně dorážel Brož, ani jeho snaha však brankou neskončila.

Krátce před polovinou prvního dějství si do mezery mezi domácími obránci nabruslil Jelínek, který tak ujížděl sám na finského brankáře ve službách sešívaných. Ten si s jeho únikem poradil. Největší příležitost třetiny měl ale na holi kapitán červenobílých Knotek, jenž v přesilové hře z úhlu zakončoval do odkryté klece soupeře. Dukla ovšem tuto nebezpečnou situaci přežila a na ukazateli skóre tak po úvodní periodě svítil nerozhodný stav 0:0.

Po návratu z kabin se hra přelévala ze strany na stranu. V jeden moment se do krátkého tlaku dostali domácí, vzápětí pro změnu hosté a naopak. Žádné větší ohrožení si ale v těchto krátkých sekvencích hokejisté ani jednoho týmů nevypracovali. Příliš vzruchu nepřinesly ani následné minuty, kdy Dukla hrála přesilovou hru.

Chvíli po vypršení trestu se Hölsä objevil v nepříjemné situaci, kdy po jednom ze zákroků přišel na chvíli o svou hůl. I v tomto momentu si ovšem věděl rady a zákrok betony mu starosti nenadělal. Po polovině základní hrací doby se připomněl navrátilec do sestavy červenobílých Helt, který tak při svém prvním startu po zranění nebyl dalek od otevření skóre.

Slávisté se ve druhé polovině dostali do vedení

Jako první v zápase se nakonec prosadil ve 37. minutě útočník Pražanů Matěj Beran. Nejlepší střelec Slavie byl nejdůraznějším hráčem ve vzniklé nepřehledné situaci v brankovišti hostí a poslal sešívané do jednogólového vedení. Rozhodčí regulérnost trefy ještě kontrolovali na videu, ani po přezkoumání ale slávisté o radost z úvodního zásahu nepřišli.

Na začátku posledního dějství se do rychlého úniku dostal Polák, jeho rána těsně minula klec hostí. Posléze mohl navýšit vedení Průžek, kterého od úspěšné dorážky z úhlu dělily pouhé centimetry.

Slávisté tedy i nadále disponovali nejtěsnějším možným náskokem. V závěrečné části utkání byli aktivnější Jihlavští, sešívaní často pouze vyhazovali na zakázané uvolnění. Ani přes částečný tlak si ale Dukla nevypracovala žádné vyložené příležitosti.

Hosté ještě v závěrečné minutě zkusili štěstí při hře bez brankáře. To se jim málem vyplatilo necelých patnáct vteřin před koncem. Gólman Hölsä ale nakonec čisté konto udržel a Slavia tak zvítězila 1:0.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Nevím, kolik mám nyní tlak, všechna utkání doma jsou podobná. Jihlava je nejlepší tým v soubojích a prvních kotoučích na obou stranách. Zdvojují, pomáhají si a hrají jednoduchý hokej. Mají na to šikovné mladé hráče, všichni věří systému, včetně zkušených. Nyní to bylo o jednom gólu. My jsme sice většinu soubojů prohráli, ale nějakou maximální obětavostí a blokováním jsme to zvládli. Hráli jsme takový antihokej a dokázali jsme to ubránit. Každý zapomněl na své jméno a hrál se Slavií na hrudi. Věděli jsme, že může rozhodnout jedna branka. Většinou klukům vyčítáme, že nedávají špinavé góly. Dnes jsme ho dali my, využili jsme dorážku po tom, co se puk odrazil od brusle a zůstal ležet pod betonem. Zvládli jsme tam kotouč dorvat a máme tři body. Výhry 1:0 jsou těžké, ale nejcennější. Před Znojmem teď máme sice nějakou bodovou výhodu, ale v sobotu jedeme k nim. Je to zápas, který může hodně napovědět, soutěž ale nerozhodne. My se musíme připravit a udělat pro hráče nejlepší program.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Tímto zápasem jsme trochu degradovali výsledky z předchozích utkání, která jsme zvládli herně i výsledkově. První dvě třetiny tam z naší strany nebylo vůbec nic. Předržovali jsme puky, soupeř dobře bruslil a my jsme se vůbec nedokázali dostat do žádných šancí. V poslední dvacetiminutovce jsme možná na oko měli nějaký tlak, ale byla tam asi jen jedna gólovka, kterou jsme nevyužili. Slavia to nějak umlátila. Nám se bohužel nepovedla nějaká série tří zápasů, v té vyrovnané tabulce je to samozřejmě škoda a možná to znamená i nějaké problémy do dalších střetnutí.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více