Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.1.2024

Fantazie v Edenu! Slávisté skolili lídra ligy z Poruby

43. kolo, sobota 27.1.2024, Slavia - Poruba
Slavia
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Poruba

Branky

Slavia

20. Strnad (Všetečka, Klikorka)

Poruba

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Zeliska – Maňák, Sýkora
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:32
Diváci: 1245

Sestavy

Slavia

Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Kremláček – Beran, Kulda, Guman – Průžek, Knotek, Strnad – Všetečka, Slavík, Brož – Půček, Kucharčík, Slavíček.

Poruba

Bláha – Doudera, Stehlík, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Christov, Střondala, Mrázek – Klímek, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Vehovský – Brodek, Honejsek, Přibyl.

Tak tohle byla paráda. Slávisté sehráli proti vedoucí Porubě vynikající zápas a urvali důležitý triumf 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v závěru první třetiny Lukáš Strnad. Paavo Hölsä navíc udržel své druhé čisté konto v Chance lize.

Slavia s vedoucím celkem Chance ligy už od úvodu držela krok a na obou stranách se hned po prvním buly urodilo několik gólových příležitostí. Tu největší zaznamenal zkraje 11. minuty Mrázek, který využil chyby v domácí obraně a ujížděl sám na Hölsä. Proti Finovi ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Ten kotouč vyrazil pomocí betonu.

Na druhé straně vyrazil dopředu v přečíslení Knotek, jenž z levé strany naservíroval puk najíždějícímu Gumanovi. Červenobílá devětasedmdesátka sice vyslala na porubskou klec tvrdý projektil, Bláha ale její dobrý pokus vytěsnil.

Slávistický kapitán Knotek se vyznamenal i čtyři minuty před koncem první třetiny, kdy opět pobídl ke skórování Gumana. Hráči Poruby si kotouč málem srazili do vlastní svatyně, jejich brankář si ale s nebezpečnou situací poradil.

V čase 19:04 už se slušně zaplněný Eden dočkal. Diváky zvedl ze sedaček Lukáš Strnad. Ten při domácí přesilovce šikovně otečoval Všetečkovou dělovku od pravého mantinelu a poslal Slavii do vedení.

Slávisté pokračovali v tempu, gól ale nedali

Svěřenci trenéra Tottera pokračovali ve vysokém tempu i v prostřední periodě. Skóre mohl ve 28. minutě navýšit Holý, Bláha si však s jeho střelou od modré poradil. Vzápětí zneškodnil i Kuldův dobrý pokus, který ukryl do lapačky.

V dresu Poruby se v útočném pásmu blýskl Brodek, který ihned po vhazování pálil z mezikruží. Hölsä kotouč vyrazil do ochranné sítě. Poté zkoušel slávistického brankáře překvapit ranou z úhlu Honejsek, trefil ale jen boční síť domácí klece.

V čase 38:32 si Brož počkal na vyhozený kotouč a ujel do samostatného úniku. Puk však mezi Bláhovy betony propasírovat nedokázal.

Poruba v závěru tlačila, Slavia náskok udržela

Na startu závěrečného dějství hosté přitlačili v útoku a uzamkli slávisty v jejich obranném pásmu. Domácí celek ale držel nad vodou Hölsä, jenž si připsal několik výborných zákroků.

Po krátkém náporu Toraxu si vytvořili tlak i slávisté. Nejprve zacílil od modré Kajínek, porubský brankář však proti jeho střele vytasil lapačku. Tu následně využil i při pokusu Brože z pravého kruhu a průběžný stav se opět neměnil.

Tři minuty před koncem to hosté zkusili v šesti bez brankáře a početní výhodu málem využil Střondala, který si nabrusil na vrchol pravého kruhu a prudkou dělovkou orazítkoval horní týčku slávistické svatyně.

Hráči Toraxu i nadále ostřelovali červenobílou klec a jeden z Porubských si dokonce došel pro faul. Hosté se tak dostali do dvojnásobné početní převahy. Tu mohl zužitkovat opět Střondala, Hölsä však jeho ránu z pravého kruhu zkrotil ve výstroji. Slávisté těsný náskok nakonec udrželi a lídra ligy porazili 1:0.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Do první komerční pauzy to vypadalo, že jsme přijeli my autobusem a hraje se v Porubě, protože soupeř byl jasně lepší. Pak jsme se trošku zklidnili a pomohl nám první gól. Ve druhé třetině jsme tam měli nějaké šance a mohli zvýšit na 2:0, ale Poruba také hrozila. Ve třetí třetině Poruba dobývala naši branku a my bránili. Ukázal se charakter a taková vůle toho týmu. Jsem na něj pyšný. Jinak jsem rád, že máme z tohohle týdne ze tří zápasů šest bodů a dvakrát jsme udrželi čisté konto.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): My jsme jako Jánošík. Darujeme body týmům z horší části tabulky. Jinak nás postihlo to, co na začátku sezony Vsetín. Máme v novém roce hodně nemocných a zraněných hráčů a ti, co by měli dokazovat, že jsou plnohodnotnou náhradou, do toho ještě nedorostli. Takže bohužel.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více