Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.12.2023

Slavia první povánoční zápas zvládla. Z Chrudimi veze tři body

32. kolo, středa 27.12.2023, Pardubice B - Slavia
Pardubice B
4:6
1:1, 1:2, 2:3
Slavia

Branky

Pardubice B

8. Hrníčko (Tvrdík, Zdráhal), 31. Rouha (Herčík, Zeman), 50. Kaplan (Zdráhal, Tvrdík), 58. Moník (Nedbal, Kaut)

Slavia

13. Strnad (Všetečka), 26. Žovinec, 28. Beran (Knotek, Průžek), 45. Beran (Knotek, Holý), 56. Kulda (Beran, Žovinec), 59. Kulda (Žovinec)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Bejček – Bezděk, Otáhal
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:32
Diváci: 718

Sestavy

Pardubice B

Honzík – Zdráhal, Tvrdík, Kaštánek, Nedbal, Voženílek, Kubíček, Kynčl – Hrníčko, Mikyska, Žálčík – Kaplan, Kaut, Lichtag – Rouha, Herčík, Zeman – Moník, Fiala, Paleček.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Hrdinka, Kajínek, Klikorka – Slavíček, Kulda, Guman – Beran, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Všetečka, Polák, Strnad.

Slávisté ve středu zavítali na poslední venkovní utkání roku do Chrudimi. Rezerva Pardubic se sice dostala do vedení, sešívaní ale v průběhu druhé třetiny skóre otočili. A i když pak domácí dotahovali, vyrovnat už nedokázali. Pražané vyhráli 6:4, dvěma góly k tomu přispěli Matěj Beran a Edgars Kulda.

Slávisté si po opatrném začátku vytvořili první velkou šanci v 5. minutě, kdy Průžek obhodil u mantinelu obránce a pak trefil prudkou střelou zápěstím bližší tyč Honzíkovy brány. Jako první se ale v zápase prosadily Pardubice. V 8. minutě odjela čtveřice domácích hráčů střídat, Dominik Hrníčko ale i tak vyrazil dopředu a jeho rána po ledě se odrazila od betonu Voleveckého za brankovou čáru.

Slávistům se podařilo srovnat ve 13. minutě. Pražané potrestali individuální chybu domácích, když Lukáš Strnad tváří v tvář Honzíkovi trefil prostor nad jeho vyrážečku. Pražané byli po vyrovnání aktivnějším týmem, ale do přestávky už se neprosadili.

Obrat ve druhé třetině

Hned po 40 vteřinách druhé třetiny přišla šance Dynama. Domácí chtěli akci vykombinovat až do prázdné brány, ale ránu jednoho z domácích hráčů z úhlu vytáhl betonem Volevecký. Slavia pak skóre otočila. Ve 26. minutě vyšťoural u mantinelu kotouč Dušan Žovinec, a pak ho krásnou střelou pověsil pod břevno.

Svěřenci trenéra Tottera hýřili aktivitou a ve 28. minutě navýšili vedení. Po nedůrazu v domácí obraně se před brankou nejlépe zorientoval Matěj Beran, který ukázal svou sílu a střelou o tyč dostal puk do brány.

Další šance přišla ve 31. minutě, když Honzík ztratil hůl a jeden z hostujících hráčů se dostal ke střele. Dynamo ovšem následně snížilo. Domácí vletěli do pásma a Herčík poslal puk na Michala Rouhu, jenž u tyčky procpal kotouč za záda Voleveckého.

Přetahovaná ve třetí části lépe pro Slavii

Na začátku poslední třetiny nevyužila Slavia zbytek přesilovky 5 na 3 a ani následnou klasickou početní výhodu. Z gólu se ale nakonec radovala. Ve 45. minutě další přesilovku po pouhých 14 vteřinách využil Matěj Beran, který těsně před Honzíkem tečoval Knotkovu střelu z vrcholu kruhů.

Přesně ve 47. minutě byl v úniku zahákován Kaplan a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Mikyska, jenž ho ale neprovedl ideálně a trefil pouze Voleveckého. Dynamo posléze začalo zvyšovat tlak. V 50. minutě sklepával Kaut ze vzduchu dorážku, ale Volevecký proti němu skvěle zasáhl ve stoje bruslí. Východočeši ale poté přece jen snížili. Robin Kaplan si dobře vyhlédl puk a střelou z první rozvlnil síť za hostujícím brankářem.

Dynamo se pak vrhlo do útočení a snažilo se vyrovnat, jenže místo gólu domácích se prosadili znovu slávisté. Dynamu se nepovedlo usadit v útočném pásmu, Pražané následně tlačili na Honzíka, který střelu vyrazil pouze před sebe k Edgarsi Kuldovi, jenž uklidil puk do branky.

Dynamo už v 57. minutě odvolalo brankáře. Risk jim částečně vyšel, protože se svým nahozením od modré uspěl Filip Moník. Pražané nicméně prázdnou klec nakonec trefili, o což se střelou v pádu na led postaral dvougólový Edgars Kulda. Sešívaní si tak v předposledním zápase roku 2023 připsali tři body za výhru 6:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): Já bych chtěl v první řadě poděkovat fanouškům za to, jakou vytvořili perfektní kulisu a že přišli v takovém počtu. To je to pozitivní na tomto zápase. Zbytek už tak pozitivní není… Divákům se to na jednu stranu možná líbit mohlo, že to bylo ofenzivní hokej, ale nám trenérům se to zcela jednoznačně nelíbilo, protože jsme byli naprosto lehkovážní, nezodpovědní, měli jsme spoustu ztrát kotoučů okolo modrých čar. Hráli jsme naprosto šíleně do obrany, musíme se v tomhle zlepšit, jinak nebudeme vyhrávat. Bylo to těžké utkání.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více