Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.12.2023

Mocný závěr Slavii nestačil, z Poruby se vrací bez bodů

30. kolo, pondělí 18.12.2023, Poruba - Slavia
Poruba
5:4
4:1, 0:1, 1:2
Slavia

Branky

Poruba

3. Mrázek (Šedivý), 4. Berisha (Razgals), 12. Berisha (Honejsek, Razgals), 18. Krenželok (Mrázek, Šedivý), 41. Šedivý (Doudera, Mrázek)

Slavia

9. Guman (Křepekla, Kulda), 39. Kulda (Guman, Strnad), 41. Guman (Beran, Kulda), 54. Kajínek (Průžek, Všetečka)

Statistiky

Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Hanzlík, Kráľ
Vyloučení: 7:6
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:30
Diváci: 524

Sestavy

Poruba

Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Klímek, Střondala, Tvrdoň – Berisha, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec, Christov – Šedivý, Krenželok, Mrázek.

Slavia

Volevecký (18. Málek) – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Polák, Slavíček.

Slávisté po reprezentační pauze v dramatickém utkání nestačili na lídra Chance ligy Porubu. Po první třetině sice ztráceli tři branky, nakonec se ale dotáhli až na rozdíl jednoho gólu a v závěru sahali po vyrovnání. Body ale nakonec do Prahy nevezou.

První třetinu měli zcela v rukou domácí. Nebezpečně zaútočili už po čtyřiceti sekundách, Klímek ale trefil pouze břevno. Petr Mrázek o dvě minuty později už mířil přesněji a načal skóre. Druhý puk musel ze své branky lovit Volevecký už po necelé minutě, Aaron Berisha se po chybě protivníků na modré dostal do samostatného úniku, který nepromarnil.

Poruba měla také prvního vyloučeného zápasu, kapitán Krenželok dal hostům šanci na snížení. Přestože během své výhody musela Slavia čelit i přečíslení, svou příležitost zužitkovala. Křepelkova přihrávka od modré našla na pravém kruhu volně stojícího Tomáše Gumana, jenž tvrdou ranou prostřelil Bláhu.

Slávistická radost ale netrvala dlouho, Strnad odešel na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, což svým druhým gólem potrestal Aaron Berisha. Sešívaní získali po Klimíčkově hře vysokou holí další možnost snížit, těžko se ale dostávali ze svého obrannného pásma a Volevecký musel opět čelit protiútoku. Dvě minuty před koncem první třetiny ale přenechával svou pozici Málkovi poté, co Lukáš Krenželok odčinil svůj faul a zvýšil na 4:1.

Přestože Porubští své tempo zpomalili, ani ve druhé třetině nepřestávali ostřelovat slávistickou bránu. Vlastním tělem zabránil Holý útoku trojici domácích. O chvíli později skončil místo puku ve slávistické brance Christov, který po faulu od Brože nedokázal zabránit srážce s Málkem. S tím střet viditelně otřásl, ale v zápase pokračoval. Faul Kajínka způsobil další oslabení slávistů, ve kterém dokázali dvakrát zamířit na domácí svatyni, na druhé straně je naopak zachránila tyč i gólman Málek.

Konec třetiny byl ve znamení přesilovek. První získala Poruba, ovšem nenašla recept na udržení útočného pásma, ztrátu z konce výhody využil k samostatnému úniku Beran, byl ale faulovaný, a tak se role obrátily. Rozdílem bylo, že Slavia zásluhou Edgarse Kuldy snížila, odražený puk umístil do prázdné brány. Asistenci a druhý bod v zápase si připsal Guman. O minutu později Beran trefil hokejkou protihráče do obličeje, sešívaní tak do třetí třetiny vstoupili v početní nevýhodě.

Slavia snižovala, přesto se radovali domácí

Nástup do třetí třetiny byl svižný. Odpočítávala se třicátá třetí vteřina, když Ondrej Šedivý tečovanou střelou přesilovku využil, a to už potřetí v utkání. Po šestnácti sekundách odpověděl Tomáš Guman ranou z první po přihrávce Berana, celkově svou druhou brankou v duelu. Řada přesilovek a oslabení pokračovala, nejprve byli za roztržku před domácí střídačkou vyloučeni hráči z obou týmů, poté si oslabení pro změnu zahrála Poruba, Slavia ale neskórovala.

Až přišla čtrnáctá minuta poslední části, kdy za jízdy dokázal David Kajínek usměrnit odražený kotouč do sítě, svým prvním gólem v sezóně přiblížil Slavii k Porubě na rozdíl jediné branky. Šanci na srovnání si Pražané ale ztížili odjezdem Žovince na trestnou tři minuty před koncem, i díky zákrokům Málka a neproměněným pokusům ale naděje stále žila.

Naplnila se padesát šest sekund před hvizdem sirény, gól ale nebyl uznán, protože střelecDušan Žovinec zahrál vysokou holí. Slávisté zkusili hru v šesti bez brankáře, ovšem bez úspěchu. Mohli si zahrát ještě jednu přesilovku, rozhodčí ale za útok na Všetečku nikoho na trestnou neposlal.

Na úplném konci utkání se před domácí střídačkou strhla potyčka, nejvíce angažovaní Lukáš Doudera a Matěj Beran vyfasovali pětiminutový trest. Gól už nepadl, a tak sešívaní podlehli Toraxu 4:5.

Ohlasy trenérů
Aleš Totter (HC Slavia Praha): Poruba hrála už v sobotu a měla zápasový rytmus. Připravovali jsme se na to a stejně se nám nepodařilo začátek správně uchytit. Byli jsme všude pozdě, hráli jsme složitě a klidně jsme mohli první část prohrát o dost víc. Máme ale nějaký charakter a mladé kluky, kteří to nevzdali a do zápasu jsme se nakonec dostali. Bohužel nám ale tři body nebyly přány a do Prahy se vracíme s prázdnou.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Kluci hráli výborně, trochu pod dojmem toho, že opět jsme brzy vedli o tolik gólů. Bohužel jsme ale později inkasovali laciné branky a bylo to celkově potřetí v sezoně, co jsme inkasovali až čtyři góly. Náskok jsme měli tedy dobrý, ale to se tak prostě stane, že je z toho nakonec drama. Něco jsme si k tomu řekli, další den se podíváme na video a budeme se muset z toho poučit. Nedá se vyhrávat celou sezonu drtivými výsledky a i když z jasného průběhu je nervy drásající bitva, tak to ty hráče více posune dopředu. Sice to od poloviny utkání nebyl optimální výkon, ale tři body nakonec zůstaly doma, za což jsme rádi.
Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více