Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. září 2008

Souboj o špici tabulky! Slavia přivítá Plzeň

V pátek pokračuje velký kolotoč zvaný O2 extraliga. Po jasné výhře nad Zlínem přivítá Slavia tentokrát soupeře z Plzně. A nebude to souboj jen tak ledajaký - oba týmy okupují vrchní pozice tabulky a vzájemný zápas tedy můžeme nazvat šlágrem kola. Jedná se totiž o přímý souboj o první místo! Dá se očekávat útočný hokej se spoustou branek a uvidíme, zda červenobílí dokáží udržet pozici lídra tabulky.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým
Největší úspěchy: Československo: 2. místo (1957/58, 1958/59, 1991/92) ČR: 3. místo (1999/00)
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Roman Málek

Slavia jede dál! Vítězná série čítá už 7 zápasů

Červenobílí v minulém kole opět neklopýtli a poměrně velkým rozdílem porazili hokejisty Zlína 6:2. Kdo však zápas viděl, musí uznat, že vítězství Slavie se nerodilo snadno. Vždyť po dvou třetinách odcházely týmy do kabin za nerozhodného stavu 2:2. Slávisté však v poslední třetině zabrali a čtyřmi góly překlopili jazýček vah na svou stranu. V brance domácích nastoupil poprvé v sezóně mladíček Dominik Furch a Slavii hlavně v poslední třetině hodně podržel. Bylo by však překvapením, kdyby se do brány na úkor Adama Svobody postavil i tentokrát. Výrazný podíl na vítězství nad Zlínem měl také probuzený slávistický střelec Roman Červenka, který v poslední třetině dvakrát překonal zlínského brankáře Radovana Biegla.

Sešívaní tak zvýšili počet vítězných zápasů v řadě na sedm. V tomto kole je však čeká Plzeň, jež za Slavií výsledkově nezaostává. Trenér Růžička může pro tento zápas počítat se všemi hráči, kromě dlouhodobě marodů Krafta se Slobodou.

Plzeň dýchá Slavii na záda

Plzeňským hokejistům vychází oproti minulým letům úvod sezóny téměř na jedničku. Před sezónou obměnili část vedení a povolali novou trenérskou dvojici Pavel Hynek - Milan Razým. Pro Pavla Hynka je to navíc první extraligové angažmá v roli hlavního kouče. Tým také značně posílil a přivedl zpět na české ledy hvězdu NHL Martina Straku. A zatím se zdá, že tyto změny klubu prospěly.

Plzni se daří jak herně, tak i výsledkově. Důkazem budiž prozatím druhé místo tabulky a výrazně vyšší divácký průměr v plzeňské ČEZ Aréně. Lasselsberger okusil hořkost porážky zatím jen 6. kole ve Vítkovicích. Ostatní zápasy však zvládl a drží pozici nejlépe útočícího mužstva ligy. V brance Plzně předvádí spolehlivé výkony bývalý slávista Roman Málek a další výraznou postavou západočechů je vedoucí muž kanadského bodování Jaroslav Kracík.

Historická bilance v extralize

Slavia - Plzeň

Celkem: 
57   26 - 9 - 22  176:148
Doma: 
29 17 - 6 - 9

Venku:
28 9 - 3 - 13    

Postavení v tabulce

1 HC Slavia Praha        7 5 2 0 0 0 	26:16 	19
2 HC Lasselsberger Plzeň 7 6 0 0 0 1 	31:17 	18 

Co mají oba týmy společného

Ze plzeňského kádru působili ve Slavii čtyři hráči. Roman Málek, Tomáš Vlasák a v neposlední řadě také Jakub Šindel s Radkem Matějovským. Za Plzeň si zahráli Petr Kadlec a krátce i Jaroslav Bednář.

Poslední zápasy

Slavia - Ml.Boleslav 5:4
Slavia - Sparta 2:1
Slavia - Vítkovice 3:2 pp
K. Vary - Slavia 2:3
Slavia - Zlín 6:2
Plzeň - Sparta 6:4
K. Vary - Plzeň 0:3
Plzeň - Č.Budějovice 9:4
Vítkovice - Plzeň 4:1
Litvínov - Plzeň 2:4

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Martinka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, M. Čermák - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, Doležal. Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Zápotočný, Pácal, Martinec, Cartelli, Kovář - Kubica, M. Straka, Vlasák, Důras, Kracík, Matějovský, Dvořák, Šindel, Adamský, Kubalík, Vampola, Laš.

Nejproduktivnější hráči

1. Hruška 8 (6+2)
2. Beránek 8 (3+5)
3. Bednář 7 (4+3)
1. Kracík 10 (2+8)
2. Straka 9 (6+3)
3. Fabuš 9 (5+4)

Brankáři

Svoboda 6 - 2.29 - 93.69
Furch 1 - 2 - 92.6
Málek 6 - 2.69 - 92.11
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více