Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. listopadu 2016

Eden uvidí souboj střelců! Proti Šafránkovi a spol. se postaví Klozovo Ústí

Slávisté se od zápasu v Třebíči vezou na vítězné vlně. Sérií triumfů prodloužili i po sobotním utkání na ledě nováčka WSM Ligy z Frýdku-Místku. Ze Slezska se po výhře v prodloužení vraceli se dvěma cennými body. Výsledkovou formu a herní pohodu budou chtít potvrdit i proti severočeskému Ústí. Ve vzduchu totiž visí jubilejní pátá výhra v řadě. V cestě za třemi body se však Slavii postaví mužstvo vedené Janem Klozem, který je vedle Davida Šafránka druhým nejlepším střelcem soutěže.

24. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Porovnání týmů
4. místo (41 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (35 b.)
58:62
Skóre
71:76
David Šafránek (13+7)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (13+9)
David Šafránek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Kloz (13 gólů)
Jan Pohl (2+9)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner (1+10)
Dominik Frodl 94,49 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Soukup 91,23 %
Frýdek-Místek – Slavia 3:4p
Poslední zápas
Ústí – Kladno 1:0

Fanoušci vršovického celku si mohli v posledních čtyřech kolech druhé nejvyšší soutěže spokojeně mnout ruce. Sešívaní postupně zkonsolidovali kádr a začali řádit jako černá ruka. V duelech s Třebíčí, Mostem, Kadaní a Frýdkem-Místkem urvali hned čtyři výhry a vyhoupli se po delší pauze zpět na 4. místo tabulky.

13
Tolik branek shodně nasázeli v dosavadním průběhu soutěže Jan Kloz a David Šafránek.

Slušnou formu Razýmových svěřenců naposledy odnesl právě debutant ligového ročníku z Frýdku-Místku. Slavia se sice musela ve Slezsku o výhru hodně prát, díky velké bojovnosti však nakonec uzmula o bod navíc. Ten vystřelil David Šafránek, který se gólově prosadil po šestizápasové odmlce.

„ Jeli jsme do Frýdku s tím, že chceme navázat na poslední výsledky a přivézt si do Prahy body, nakonec se nám podařilo vyhrát, sice až v prodloužení, ale myslím, že to byly těžce vydřené dva body,” řekl o náročné šichtě na druhé straně republiky střelec vítězné branky.

Teď však před červenobílými leží v rychlém časovém sledu další výzva v podobně severočeského Ústí. Slovan se nachází v podobné situaci jako počasí v dubnu. Oblačno střídá jasno a za porážkou následuje výhra. Naposledy ale Ústečtí uhráli výsledek par excellence, když porazili silné Kladno na vlastním ledě 1:0.

„ S Ústím to je vždy těžké, hrají hezký kombinační hokej. Mají velmi kvalitní útok, takže v defenzivě musíme být obzvláště pozorní,” prohlásil na adresu příštího protivníka Šafránek.

Kloz versus Šafránek. Zápas ozdobí bitva čarostřelců

V Edenu se navíc představí i jeden z nejlepších střelců soutěže. Devětadvacetiletý Jan Kloz si v tomto ročníku WSM Ligy připsal už 13 přesných zásahů, což je stejný počet branek, jímž se může pyšnit i slávistický David Šafránek. Bitva mezi Slavií a Ústím tak přinese i zajímavý souboj statistik a dvou ligových ostrostřelců.

Vzájemný zápas v Ústí slávistům výsledkově povedl. Vyhráli po prodloužení.

Se sebevědomím a klidnou hlavou budou moci na led vyjet hlavně sešívaní. Poslední vzájemný zápas totiž vyzněl pro ně. Z Ústí si odvezli na začátku října vítězství po prodloužení. To ještě vydřel starý tým, z něhož v Edenu takřka nikdo nezbyl. Slavia by tak mohla být pro Slovan i trochu méně čitelná.

A zatímco na straně červenobílých se objeví Jan Pohl, jenž dvě sezony hájil barvy Severočechů, v dresu Ústí nastoupí Marek Loskot, který byl ve Vršovicích na letní zkoušce. Zápas by tak neměl postrádat ani potřebný náboj. Nejen oni dva, ale i další hráči, se budou chtít na soupeře vytáhnout.

Zda Slavia znovu potvrdí vzestupnou tendenci a vítěznou šňůru, bude jasno v pondělí ve večerních hodinách. Duel s Ústím se v Edenu hraje od 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více