Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. února 2018

Boj o první čtyřku vrcholí. Splní sešívaní povinnost s Litoměřicemi?

Dvě poslední kola do finiše. Bitva o udržení elitní čtyřky základní části vrcholí. Sešívaní se díky výhře nad Přerovem mezi nejlepší čtyři týmy (zatím) vejdou. Vše tak mají ve svých rukou. V Edenu je proti Litoměřicím čeká papírová povinnost. Proti soupeři ze spodní třetiny tabulky by neradi zaváhali. Ale i Litoměřičtí se budou chtít vytáhnout, čeká je poslední venkovní zápas základní části, pro ně i celé sezony. Na postup do play off už nedosáhnou.

51. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
4. místo (87 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (68 b.)
142:114
Skóre
128:147
David Šafránek (10+24)
Nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (14+15)
Zdeněk Doležal (17 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (17 gólů)
Jiří Drtina (9+23)
Nejproduktivnější obránce
Ondřej Smetana (6+19)
Dominik Frodl 92,6 %
Patrik Polívka 88,3 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král 90,9 %
Martin Michajlov 91,8 %
Přerov – Slavia 6:3
Poslední zápas
Benátky nad Jizerou – Litoměřice 1:4
Čtyři body! „Nejsem takový střelec, ale body pěkné,“ smál se Šagát poté, co srazil Přerov.

Čtyři místa, šest zájemců. Domácí start do play off by kromě sešívaných rádi okusili i Přerovští nebo Prostějovští. Jenže výhodu domácího prostředí může mít jen jeden z nich (za předpokladu, že Kladno výrazně nezaváhá). „Je to tam strašně těsné a každý bod je důležitý,“ říkal Martin Šagát, který čtyřmi body významně přispěl k úspěchu sešívaných na ledě Přerova.

Právě body z přerovského ledu sešívaným výrazně pomohly. Po čtyřech nezdarech se Pražané znovu vyšvihli nahoru. „Byli jsme před tímto zápasem šestí a teď jdeme na čtvrté místo,“ uváděl Šagát po úspěšném zápase.

Poslední kola určí nejen to, kdo začne doma, ale i složení čtvrtfinálových dvojic. Slavii čeká boj s jedním z tria Kladno – Přerov – Prostějov. Favorita mezi týmy sešívaní nemají. „Hlavně začít doma,“ přejí si. K tomu je cesta jasná: stačí „jen“ v posledních kolech sbírat body.

Dva zápasy a konec

Proti Litoměřicím by to dle papírových předpokladů nemělo být tak obtížné. I z jedenácté pozice v tabulce by Litoměřičtí mohli překvapit. Že už nebojují o play off a o nic jim nejde? Zakončit sezonu dvěma prohranými zápasy rozhodně nechtějí a moc rádi si na Slavii vyšlápnou.

Na helmě jihlavské logo, Jakub Škarek ale odchytá závěr základní části v Litoměřiciích. Talent už vychytal Jágra, představí se v Edenu? (foto: Karolína Štolcová)

Ani tento scénář by jim však výrazný posun v tabulce nezajistil. Jedenácté Litoměřice na osmou Třebíč, která se drží na poslední postupové příčce, ztrácí celých deset bodů. Ve hře je posledních šest. Litoměřickým už jde jen o to, jakou tečku za sezonu udělají...

Dobrou cestou se Stadion vydal v Benátkách. Ty přehrál 4:1 a oslavil tříbodové vítězství. Před Severočechy ale leží poslední dvě velké výzvy – Slavia a Havířov. Oba celky proti soupeři, jehož sezona pokračovat nebude, zaváhat naplánují.

Hořký konec sezony se pokouší odvrátit i Jan Veselý. Litoměřický forvard je s osmadvaceti body (17+11) druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Pro sešívané fanoušky je už dobře známý. Předminulou sezonu bojoval v červenobílém.

Zraky hokejových fanoušků by ve středu měly směřovat i mezi tři tyče hostů – obzvlášť, pokud Stadion přiveze do Edenu Jakuba Škarka. Mladý brankář potvrzuje své kvality. Před osmnáctými narozeninami si už zahrál v TELH, na konci ledna ho ale Jihlava poslal na střídavé starty do Litoměřic.

Mladý gólman ve WSM Lize naposledy vychytal Jágrovo Kladno. „Co mi říkal při podání rukou? Že hezký. To mě potěšilo,“ usmíval se Škarek v rozhovoru pro hokej.cz. „Vypadal, že je naštvaný. Já se mu nedivím, prohrát domácí zápas takhle, to by byl naštvaný každý hokejista. Osobně mu držím palce,“ uvedl brankář, který v posledních dnech bojoval na turnaji devatenáctek.

Kdo bude nakonec slavit? Duel v Edenu statuje ve středu v 18.00. Neváhejte a vydejte se sešívané v závěru základní části podpořit. Slávisté bojují o to, aby play off začalo právě před domácími tribunami.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více