Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. září 2003

Jsem moc rád, že je tu Honza Benda se mnou

Se začátkem nové sezóny přinášíme pro čtenáře slávistických internetových stránek zajímavou novinku. Člen mistrovské party Radek Duda vás bude po čas celé sezóny průběžně provázet svým působením v týmu AK Bars Kazaň a sdělovat své dojmy z hokejové mise v Rusku. V prvním díle seriálu Pozdravy z východní fronty se dozvíte, jak proběhla jeho adaptace v týmu i ve městě, o ambicích Kazaně či o nových spoluhráčích, především o Janu “Uwe” Bendovi, německém reprezentantovi s českými předky. Na závěr nechybí ani zmínka o Slavii, která podle slov hokejového “uličníka” zůstává nadále v jeho srdci.

O odchodu do Ruska

Po mistrovské sezóně ve Slavii jsem se musel vrátit do Plzně, která na mě vlastnila práva v České republice. Už dříve se mi ale ozvala Kazaň, že by měla o mé služby zájem a mě to potěšilo, protože podle mě je ruská superliga nejlepší soutěží na starým kontinentě a pokud se chci stále zlepšovat, nebylo co řešit. Podmínky mi nabídli parádní a přede mnou se objevila nová výzva, VELKÁ výzva!!!!!

O prvním setkání v kabině

V kabině to probíhalo jako všude jinde, seznámíš se s novými spoluhráči a žádné jiné věci neřešíš. U nás je málo hráčů co mluví anglicky, takže ze začátku jsem si moc nepopovídal, ale časem se vše lepší.

O první dojmech z klubu

Organizace AK Bars funguje na vysoké úrovni a o hráče je tu perfektně postaráno, nic ti tu nechybí.

O bydlení v Kazani

Celé mužstvo bydlí v 17-ti patrovém věžáku a byty jsou kompletně od A až do Z vybaveny, pokud máš jakékoli přání, vše ti lidé z AK udělají!!!!

O prvních dojmech z města

Nepopírám, že první okamžik byl pro mě malinký šok, ale teď s odstupem času mi Kazaň více a více přirůstá k srdci. Těžké něco vyprávět, člověk by to musel vidět. Jsou tu věci úžasné, ale také strašné, člověk si zvykne, prostě třeba vidět (smích).

O přípravě

Letní příprava v Rusku neexistuje, takže ta trvala asi 14 dnů v Turecku a pak byl hned přechod na led. V přípravě jako tým jsme odehráli něco kolem 20 zápasů, první soustředění bylo ve Finsku 14 dnů, potom 14 dnů Rusko, 12 dnů Slovensko a dalších asi 10 dnů v Rusku po turnajích před začátkem superligy.

O ambicích Kazaně

Ambice jsou jen ty NEJ. Koupili se noví hráči a vedení si od této sezóny mnoho slibuje a také nový trenér.

O spoluhráčích

Spoluhráči jací byli ve Slavii už stěží někde najdu, ta laťka je hrozně vysoko. Tady je to více o samostatnosti a máš tu kluky dobrý, ale i ty na které si musíš dávat velký pozor.

O Janu Bendovi

Honza je velká kapitola, v hodně věcech mi jde příkladem a samozřejmě mi ve věcech, se kterými potřebuji pomoct, pomůže. Jsem moc rád, že je tu UWE se mnou (smích). Je to takový táta (smích).

O reprezentaci

Když mě trenéři reprezentace pozvou, přijedu kamkoli a hrozně rád!!!!
Radek Duda se v nominaci na turnaj Česká Pojišťovna Cup neobjevil, trenér národního týmu Slavomír Lener k tomu uvedl: “Radek se nám do nominace nevešel, což ale neznamená, že s ním nepočítáme. Sledujeme ho, víme, že se mu např. povedl turnaj na Slovensku. Radkovi jsme umožnili, aby se adaptoval v novém prostředí.“

O Slavii

Slavie zůstane pořád v mém srdci stejně jako Plzeň, oba týmy sleduji důkladně přes internet a dá se říci, že vím vše. Více ale u mě je Slavie, moc klukům přeji jen to nej. Vím že kluci začali zle, ale to my nakonec také, takže až si vše sedne jak má, tak ta kvalita se pěkně rozjede. Jsem v kontaktu s klukama jako Šaffa, Bery, Supíno a Bobík Málič, moc rád si s nimi vždy popovídám.

A tip na závěr

Největší aspiranti na titul v extralize? Slavie, Pardubice a Sparta!!!!!!

Z Kazaně zdraví Radek Duda



- V příštím díle Radek Duda přiblíží svou premiéru v ruské superlize, která dopadla pro Kazaň na ledě CSKA Moskva (v sestavě s Janem Hejdou a Dušanem Salfickým) hodně neslavně!

Autor redakce
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více