Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2003

Buldoci kousali, ale body nevezou

20. kolo, neděle 2.11.2003, Slavia - Kladno
Slavia
4:2
2:2, 2:0, 0:0
Kladno

Branky a nahrávky: 4. J. Beránek (Sup), 15. Tomica (J. Novák), 24. Vondrka (J. Novák, Antoš), 27. Kolařík (P. Martinec, Antoš) - 13. Kalla (M. Hořava, V. Čech), 13. Zajíc (Horna). Rozhodčí: Husička - Dědek, Chytil. Vyloučení: 4:7, navíc Dlouhý a Zajíc oba 5+TDKU, Jaroš a Lažo trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 3234.

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, O. Staněk, Kuntoš, Graňák, D. Pojkar - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Tomica - Klepiš, Vondrka, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Kladno

Kopřiva (41. J. Pospíšil) - Zeman, P. Kasík, V. Čech, P. Hořava, Kruliš, Malena, J. Dlouhý - Kysela, Frolík, Klimt - Bílek, Kalla, M. Hořava - Lažo, Zajíc, Horna - Jankových, Pazourek, M.

V první třetině se zdálo, že bude Kladno Slavii přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Když se Slavia brankou Beránka ze čtvrté minuty dostala do vedení, přestala hrát a Kladno ji potrestalo dvěma brankami ve vlastním oslabení. V kabině červenobílých asi po první třetině lítaly hromy blesky, protože herní projev domácích se v druhé části zcela změnil. Vítěznou branku vstřelil ve 24.minutě po překrásném sólu jednoznačně nejlepší hráč utkání Michal Vondrka.

Vítězná šnůra Slavie pokračuje. Tým z Edenu zvítězil počtvrté v řadě a již sedm zápasů nepoznal hořkost porážky. Další obětí, která skončila na hokejkách červenobílých, byl tým Kladna. V nervózním zápase šli Pražané rychle do vedení, pak ale inkasovali dvakrát během vlastní přesilovky. Ještě před první přestávkou stačili alespoň vyrovnat. Druhou třetinu sehráli svěřenci Vladimíra Růžičky jako z partesu a vybudovali si v ní dvougólvý náskok. V závěrečném dějství se již skóre neměnilo, a tak po vítězství domácích 4:2 zůstávají tři body v Edenu. Zápas poznamenalo hodně nervózních momentů a strkanic, což vyústilo po závěrečném hvizdu v hromadnou šarvátku.

První zásah si připsal Roman Málek již po půlminutě, když musel tlumit skákavou střelu jednoho z kladenských útočníků. Vzápětí na druhé straně zatopil před Kopřivou Martincův útok. Na gól čekali diváci do 4. minuty. V čase 3:57 zafungovala osvědčená spolupráce Beránek - Sup. Roli nahravače na sebe tentokrát vzal nejlepší střelec Slavie. Zpoza branky našel volného Beránka a Kopřiva neměl proti najetému kapitánovi domácích žádnou šanci. Hned po vhazování však mohlo být vyrovnáno. Obrovský závar před Málkem zažehnali slávisté jen s vypětím všech sil. V 6. minutě se prosadil důrazný Jaroš, připravil přihrávku pro volného Kopeckého, ale ten zakončení Beránka nenapodobil. V 8. minutě měla Slavia možnost první přesilové hry, ale během dvou minut Kopřivu vážněji ani neohrozila. Ve 12. minutě si mohla dát po faulu Dlouhého reprete, ale početní převaha skončila fiaskem. Nejprve přečíslili spící obranu domácích Kalla s Hořavou a první jmenovaný vyrovnal. Uběhlo pouze sedmadvacet sekund, Dlouhý stále seděl na trestné lavici, a na světě byla další chyba, kterou nekompromisně potrestal Zajíc. Jenže zajíci se počítají až po honu. Na začátku 15. minuty sice velkou šanci na vyrovnání spálil Sup, ale ještě v téže minutě se to podařilo Tomicovi, jenž využil situace, kdy Kopřiva vyrazil puk pouze před sebe. Po dvaceti minutách tak platil nerozhodný stav.

Na začátku druhé části se Slavia musela bránit ve čtyřech, když si svůj trest za faul po skončení první třetiny odpykával Beránek. Kladenští se však k ohrožení Málka prakticky nepropracovali. Ve 24. minutě potěšil oko hokejového labužníka Michal Vondrka. Z protihráčů si udělal slalomové branky, včetně brankáře Kopřivy a svoji individuální akci zakončil střelou pod víko. Neuběhla ani minuta a mohlo to být již o dvě branky. Zívající kladenskou klec ale Antoš netrefil. Slavia vytěžila z náporu alespoň přesilovou hru. Jenže po úniku Zajíce mohlo být opět zle. Naštěstí pro domácí Málek střelu kapitána hostí vyrazil ramenem. Slavia pak přesilovku přece jen využila. V čase 26:43 stál na konci rychlé kombinace Pavel Kolařík. Obránce Slavie čekal na svůj první gól v sezóně dvacet zápasů. Ve 28. minutě se po dlouhé době zapotil také Roman Málek, proti němuž se řítil osamocený Tomáš Horna. Ze souboje "face to face" vyšel vítězně nakonec gólman domácích. Na Málka si nepřišel ve 32. minutě ani Frolík, jenž se snažil zasunout puk zpoza branky. O dvě minuty později na druhé straně Martincem připravenou tutovku zazdil Tomica, tři minuty před druhou sirénou neuspěl ani Sup. Po dvou třetinách tedy držela Slavia dvougólový náskok.

Do závěrečného dějství nemohl kvůli velké únavě nastoupit brankář Kopřiva, a tak jeho místo zaujal Pospíšil. První naštívenku v podobě tvrdé střely mu poslal Hruška. Slavia hrála nadále s velkou chutí. Po přečkaném oslabení, při kterém seděl za katrem Kadlec, připravil "loženku" Supovi Beránek. Kanonýrovi s osmičkou na zádech však tentokrát Štěstěna nepřála. O minutu později vypracoval Vondrka další gólovu šanci Antošovi, ale ani on Pospíšila nepřekonal. O chvíli později málem uděřilo na druhé straně. Po Kuntošově hrubici mohlo Kladno vstřelit kontaktní gól. Oba týmy si pak vyzkoušely také dvojnásobnou početní převahu. Kladenská trvala osmnáct sekund, slávistická o deset méně, což se v obou případech ukázalo na skórování jako příliš krátký čas. Poslední šanci zápasu měl v 57. minutě již při hře pět na pět Hruška, ale skóre se již neměnilo. Utkání se pak již jen dohrávalo, hosté nesáhli ani ke hře bez brankáře. Po skončení bylo korunováno pěkné představení pro diváky hromadnou bitkou, jíž dominovaly souboje Zajíc vs. Pojkar a Jaroš vs. Lažo. Horké hlavy však rychle vychladly a hráči si v duchu fair-play podali ruce.
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): My jsme hodně spokojeni s výkonem mužstva, mrzí nás snad jen přesilovka, v níž jsme inkasovali dva góly. To je asi rarita. Pořád nám v početní výhodě chybí větší důraz, hrajeme to moc uvolněně, a když dojde k chybě, nestačíme se vrátit. Jinak bych ale chtěl hráče pochválit za perfektní práci a také za to, že udrželi nervy na uzdě a dokázali kontrolovat hru.

Petr Tatíček (Kladno): V utkání jsme drželi krok snad jen první třetinu, pak nás Slavia přehráli a vyhrála zaslouženě. Radek Gardoň si doma znovu poranil operované rameno, Kopřiva zase hrál za nás a za Beroun za sebou tři zápasy ve třech dnech a po dvou třetinách se už nemohl postavit na nohy, proto jsme jej střídali. Provokovat jsme rozhodně nepřijeli, a že se to nakonec popralo, to je hokej.

Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více