Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. července 2004

Růžička: Máme kvalitní kádr!

P r a h a - Před prvním letošním zápasem si oba trenéři, kteří spolu ještě nedávno vedli národní mužstvo, sedli ke kávě. Později na ledě se však rivalita obou pražských klubů projevila více než důrazně. Pět hráčů bylo nuceno odejít předčasně do šaten a rozhodčí udělil 155 trestných minut. A co k utkání řekl trenér Vladimír Růžička?

Co jste říkal na první utkání, ve kterém se hodně jiskřilo?
Samozřejmě na tom hřišti je to vyhecovaný. Doufám, že ani hráči Sparty ani naši hráči nebudou zraněni. Důležitý je, aby to všichni hráči přežili ve zdraví. Bylo by škoda, aby se zranili takhle začátkem srpna.

Neměl jste obavu o hráče?
Nedá se spekulovat, jestli se někdo zraní nebo ne. Myslím si, že je důležité tyto zápasy odehrát. Je to pro nás i pro Spartu první zápas a na to že je 30. července, tak se bylo na co koukat. A ti lidi co sem dnes přišli, se dobře bavili. Je ještě víc než měsíc do začátku extraligy a ti hráči se ještě víc rozehrají, protože jsou teprve týden na ledě. Myslím, že to bylo docela kvalitní utkání.

Je rozdíl v tom, jak hrála Sparta pod vedením Hadamczika a nyní pod Lenerem?
Já si myslím, že jsem tam nezaregistroval nějaký rozdíly. Určitě jsou velké změny v tom, že ten kádr je trošku zase jiný a Sláva také zkouší hodně hráčů. My jsme víceméně do té sezony nastoupili s tím, že chceme více ohrát ty naše hráče, kteří budou hrát soutěž. Aby jsme se do toho dostali. Proto si myslím, že začátek loňské sezóny jsem trochu podcenil s tím, že jsem hodně nechal hrát jiné hráče. Letos to chci udělat trošku jinak, aby opravdu ti hráči byli rozehraní. Je tam samozřejmě nebezpečí toho, že se hráči mohou zranit, ale to je pro všechny mužstva stejné. Tam nemá smysl o tom přemýšlet, jestli má přijít nějaké to zranění až v září a ne v srpnu.

Co říkáte na Radka Dudu, který tvrdil, že se po návratu z Kazaně zklidnil a pak odehrál necelých 18 minut...
Tak Radka všichni známe a 18 minut je docela dost dlouhá doba, na to, že to je první zápas, ne? Takže uvidíme. Dnes nám nedohráli tři hráči, doufám, že další utkání už to dohrajeme.

Kádr už je uzavřený nebo dojde ještě na nějaké změny?
Tak kádr je víceméně stabilní, jsou tam dva tři mladí kluci, které chci ohrát. Dneska hrál Vláďa Sobotka, který hrál velmi slušně. Jakub Šulc dostal volno, protože zítra odjíždí na dvacítku. To je obránce, který by také dnes hrál. Dominik Graňák byl tento týden nemocný, včera byl na ledě. Dnes jsme ho nenechali hrát, byl akorát na kole. To mužstvo je takhle stabilní. V pondělí nastoupí do přípravy Pepa Vašíček, se kterým jsme se dohodli a přijde i Martin Ručínský, který zde prozatím bude trénovat.

A co Míka a Martinec?
Petr Míka má pořád to rameno, ale trénuje. Určitě jsme udělali dobře, že jsme ho do dnešního zápasu nedali, protože by mu to rameno asi trochu prověřili. Myslím si, že je tam čas. U Patrika Martince musíme trochu počkat, protože měl dost vážné zranění z loňského play-off, takže chceme, aby byl 100% zdravý.

Na začátku týdne Sparta oznámila, že je blízko dohodě s Vincentem Lecavalier, který chce hrát v Praze. Sláva Lener by ho prý moc nechtěl. Nenapadlo vás ozvat se mu?
Jako že Sparta ho nechce, tak si ho vezme Slavie? My žádného Lecavaliera nechceme! Já si myslím, že my to mužstvo máme kvalitní a tvrdím jednu věc: tady ti mladí hráči, které zde máme jsou ohraní, protože dva tři roky už naplno hrají. A já chci dát šanci dalším mladým. Samozřejmě uvidíme jak se bude vše vyvíjet. My chceme hrát s hráči, které zde máme. Uvidíme, jestli nezačne NHL, tak pak jedině Pepa Vašíček, který již smlouvu podepsal a ještě se domlouváme s Martinem Ručinským.

Jak jste zatím s Martinem Ručinským domluveni?
My jsme dohodnutí, že v pondělí nastoupí. Chce zde trénovat, protože musí někde trénovat před Světovým pohárem. Ale já si potřebuji s Martinem všechno probrat, protože to není tak jednoduché. On je stále hráčem Litvínova a nemůže jen tak přijet a hrát za Slavii.

Kdy začnete trénovat v Sazka Aréně?
Je možné, že poslední přípravný zápas bychom odehráli bez diváků tam.

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více