Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. října 2004

Petr Kadlec: Byl to takový hurá hokej

P l z e ň - V úterním utkání 15. kola extraligy se v západočeské metropoli hrál pohledný hokej. O výsledku nakonec rozhodly dvě proměněné přesilové hry domácího týmu, který se jindy v početní výhodě spíše trápí. O to více mrzely hráče Slavie jejich neproměněné šance, kterých bylo více než dost...

"Hráli jsme trochu moc zbrkle a moc jsme útočili, což nám trenéři vyčítali. Byl to takový hurá hokej, měli jsme víc bránit. Kdybychom proměnili některou z mnoha šancí, mohli jsm vyhrát, ale to samé platí na druhou stranu," zhodnotil průběh zápasu Petr Kadlec, který byl na ledě u obou gólů Slavie. Zblízka přihlížel také Pospíšilově trefě do opuštěné branky, ale to už hosté hráli vabank.

Sám Kadlec by mohl snížit na 3:2, kdyby ho zezadu nezahákoval Michal Straka. "Snažil jsem se s tím ještě něco udělat, ale už jsem nezvedl puk," popsal situaci z 56. minuty bývalý hráč Plzně. Vzájemné duely podle svých slov bere jako každý jiný zápas. Jedním dechem však dodává: "Ale byl jsem tady rád."

Přestože přesilové hry domácího týmu nepatří k jeho silným stránkám, tentokrát byly klíčovým faktorem. "Nám se jindy v oslabení daří. Teď jsme v něm ovšem dostali dva góly, a to rozhodlo," připustil Kadlec.

Také Milan Antoš uznal, že soupeř lépe využil své početní výhody. "Věděli jsme, že Plzeň má výborné mužstvo. Chtěli jsme bránit, ale ve druhé třetině jsme ztratili hru. Mohli jsme ji prohrát, ale vydrželi jsme to. Nakonec rozhodla přesilovka a následný gól na 3:1, to už se dalo těžko obracet," vykládal dočasný kapitán Slavie, který dříve rovněž bojoval v modrobílém dresu.

"Na Plzeň mám jenom dobré vzpomínky – během doby, kdy jsem tu byl, se nám většinou dařilo," zamyslí se zkušený útočník a přidává svůj dojem ze hry tradičního rivala. "Noví hráči změnili styl hry plzeňského týmu. Plzeň hraje hezký rychlý hokej a myslím si, že lidi se mají na co dívat."

Také mužstvo Vladimíra Růžičky předvádí v probíhající sezóně kvalitní výkony, i když přípravné období mnoho veselého nenaznačovalo. "Sezóna je strašně dlouhá a my hrajeme zápas od zápasu. Na to, jestli se nám na jejím začátku dařilo, nebo ne, už nemyslíme," tvrdí Antoš.

Autor Jakub Holý
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více