Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. října 2001

Česká tenisová jednička věrným slávistou

Velkým slávistou je současná česká tenisová jednička, 30. tenista světového žebříčku Bohdan Ulihrach. Kolínský rodák často navštěvuje fotbalová i hokejová utkání Slavie, a pokud je zrovna v Praze, málokdy si nechá českou ligu ujít. Po prestižním derby se Spartou předával spolu s obchodním manažerem Ladislavem Blažkem ceny pro nejlepší hráče zápasu.

"Přiznám se, že letos jsem na hokeji byl poprvé. Snažím se chodit co nejvíc, ale jako tenista jsem často mimo republiku," omlouvá se Ulihrach a dodává: "Slávistickým fotbalistům se sice příliš nedaří, ale čas jsem si na návštěvu utkání udělal už třikrát. Byl jsem na zápasech s Ostravou, Brnem i na poháru se Ženevou," říká velký fanoušek, podle něhož správný slávista nedělá rozdíly mezi fotbalem a hokejem.

Na nedávném Davisově poháru v Prostějově, kde Ulihrach vybojoval rozhodující třetí bod v první nedělní dvouhře se na něj žádný slávista podívat nepřišel. "Za prvé je Prostějov daleko a za druhé já jsem fanoušek, ze všech slávistů se znám jenom právě s bývalým gólmanem Láďou Blažkem," vysvětluje.

O hokeji si přemožitel Peta Samprase z turnaje v Indian Wells udržuje velmi dobrý přehled. Slavia se v létě posílila a management dal dobrý signál všem slávistickým fanouškům. "Myslím, že Slavia s mužstvem, které má, může pomýšlet na ty nejvyšší mety. Z týmu v podstatě nikdo neodešel, naopak přišli někteří vynikající hráči," uvedl hráč k situaci ve Slavii.

Bohdan Ulihrach se rovněž veskrze optimisticky vyjádřil k šancím Slavie v letošním ročníku extraligy. "Já opravdu věřím tomu, že se Slavia popere se Spartou o titul. Budu jí moc držet palce," popřála Slavii na závěr hodně štěstí česká tenisová jednička Bohdan Ulihrach.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více