Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. července 2005

Od příštího týdne začne Slavii ostrá příprava na ledě

P r a h a - Ve čtvrtek ve večerních hodinách vyjeli slávisté poprvé na led a o den později už od půl jedné je čekal druhý trénink. Vladimír Růžička naordinoval svým svěřencům o něco náročnější a pestřejší přípravu než při prvním setkání, ostré tréninky však čekají hráče až od příštího týdne, kdy se budou připravovat v Edenu dvoufázově a k tomu samozřejmě nebude chybět ani posilovna.

Na úvod si hráči zahráli oblíbené "báčko", což po hvizdu oznamující konec doprovodili vítězové oslavným řevem a mohlo se jít na věc. Nejdříve si vzal slovo hlavní kouč Vladimír Růžička, potom už hráčům ukazoval jednotlivé akce na tabuli po většinou asistent Jiří Kalous. Oproti prvnímu tréninku si slávisté vyzkoušeli složitější kombinace, ve kterých by náhodný divák lehce ztrácel přehled o dění na ledě.

Z tváří hráčů šlo stále vyčíst úsměvy, tvrdší příprava je teprve čeká. "Na led se každý těší, je to lepší než ještě někde dva týdny běhat. Vždycky jsou ty začátky těžší, zkouší se nová výstroj, nové brusle a je to takové nepříjemné. Ale to se bude už jen zlepšovat," říká s úsměvem útočník Marek Tomica. V příštích dnech a týdnech čeká hokejisty Slavie příprava na novou sezónu se vším všudy.

Na led v Edenu se mnohdy dostanou dvakrát denně a i délka tréninkových jednotek bude delší. K tomu samozřejmě nebude chybět ani posilovna. Tento víkend mají slávisté volný a od pondělí už pojedou na ostro. "Bude se trénovat jako poslední roky. Čeká nás "dlouhý" led a bude to už o hodně náročnější," je připraven Marek Tomica. V pátek 29.července pak čeká Slavii první přípravný zápas s Českými Budějovicemi.

Tréninky budou zaměřeny především na spolupráci jednotlivých pětek, organizaci hry, ale nebude chybět ani hodně bruslení a nabírání kondice. Od nové sezóny navíc budou platit v extralize nová pravidla, respektive staronová, a i na to se budou slávisté v přípravě zaměřovat. "S pravidlem o červené čáře jsem hrál naposledy první rok v dorostu, takže změna to určitě bude. Nezbývá než se tomu přizpůsobit," říká k úpravám pravidel levé křídlo s číslem 14 na zádech.

Z druhého tréninku šlo už vyčíst složení jednotlivých pětek, my vám jej nyní přinášíme. Samozřejmě tato varianta platí pro začátek přípravy, během které se do začátku extraligové sezóny může ještě hodněkrát změnit.

Franěk, Hronek, Hladiš
Kadlec, Kolařík - Hruška, Beránek, Tomica
J.Novák, Žižka - Duda, Divíšek, Bednář
Žabka, Graňák - Havel, Vlasák, Sup
Staněk, Pojkar - Vondrka, Kopecký, Dlouhý
Drtina - Červenka


Hokejisté Slavie se teď budou více než měsíc připravovat na ledě na novou sezónu.

Ilustrační foto: 2x © Michael Mareš

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více