Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. září 2006

Uspěje Slavia na západě Čech?

Extraliga startuje, Slavii dnes čeká premiérové vystoupení v novém ročníku. V plzeňské ČEZ Aréně budou hosty domácího Lasselsbergeru, který touží odčinit loňský nezdar a s posíleným kádrem by rád proniknul do play off.

HC Lasselsberger Plzeň

Vedení klubu:
Prezident klubu: JUDr. Tomáš Král
Generální manažer: Mgr. Luboš Koželuh
Sportovní ředitel: Mgr. Pavel Setikovský
Sportovní manažer: Marek Sýkora
Realizační tým:
Hlavní trenér: Marek Sýkora
Asistent trenéra: Radek Kampf
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Vedoucí mužstva a kustod: Petr Brouzda
Maséři: Jaroslav Kugler, Zdeněk Šmíd
Lékař: MUDr. Václav Karnos
Klubové barvy: modrá a bílá
Stadion a kapacita: 8211 diváků, z toho 5101 k sezení a 3110 k stání
Rozměry kluziště: 30 x 60 metrů

Plzeňský Lasselsberger mocně touží odčinit loňský neúspěch. K tomu by jim měly pomoci nové tváře. Na západ Čech přišel mj. exliberecký střelec Igor Rataj, ze Zlína velezkušený Richard Král, který by měl v elitní formaci nastupovat s Davidem Ludvíkem a další posilou - extřineckým kanonýrem Peterem Fabušem. Obranu by měl vyztužit liberecký bek Lukáš Derner, který při přetlaku zadáků v libereckém kádru, přichází na hostování do konce ledna příštího roku. Novou jednoletou smlouvu podepsal obránce Pavel Trnka. Tvrdit muziku v zadních řadách by měl i zkušený Jiří Malinský. Základním stavebním kamenem bude opět brankářská opora Roman Málek, který se vrátil z hostování z Ústí nad Labem. Čerstvě pak oblékne dres Západočechů po roční přestávce forvard Adam Šaffer, klub by rád získal i mladého, talentovaného útočníka Marka Laše.

Smlouva vypršela útočníkům Dušanu Anmdrašovskému, který odešel do Pardubic, Michal Straka zase posílil Žilinu. Plzeňský dres neoblékne ani David Moravec s Markem Vorlem, obránce Martin Štěpánek zase podepsal kladenskému Rabatu.

Plzeň v přípravě:

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 2:1
HC České Budějovice - HC Lasselsberger Plzeň 2:1p
Bílí Tygři Liberec - HC Lasselsberger Plzeň 4:1
HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:0p
HC Lasselsberger Plzeň - HC České Budějovice 2:1p
HC Rabat Kladno - HC Lasselsberger Plzeň 1:3
HC Chemopetrol Litvínov - HC Lasselsberger Plzeň 2:1p
HC Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 5:4
HC Lasselsberger Plzeň - HC Rabat Kladno 1:2p

Generálka na extraligu:

Poslední přípravné utkání před startem nového soutěžního ročníku extraligy se plzeňským hokejistům příliš nevydařilo, když doma podlehli chemikům z Litvínova 1:2. Západočeši sice zatlačili Severočechy před branku, ale v koncovce neměli štěstí, Litvínovští byli naopak v zakončení velice efektivní a brankami Reichela a Punčocháře zvítězili v ČEZ Aréně 2:1. Víc než porážka rozesmutnila lodivida domácích Marka Sýkoru ztráta Jaroslava Kracíka. Jeden z uvažovaných hlavních tahounů si zle pošramotil rameno a prodělal také operaci s nařízenými dvěma měsícemi úplného klidu.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Chemopetrol Litvínov 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Ludvík (Král) - 4. Reichel (Jánský), 16. Punčochář (Ťupa). Diváci: 400.
Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Plzeň: Jež - Benák, Trnka, Cartelli, Malinský, Vobořil, Derner, Nedoma, Mazanec - Fabuš, Král, Ludvík - Padělek, Kracík, Matějovský - Zelenka, Rataj, Kepl - Důras, Šindel, Adamský.

Litvínov: Altrichter - Skuhrovec, Morava, Ťupa, Punčochář, Gýna, Hranáč, Bombic, Poživil Lukáš - Prorok, Reichel, Jánský - Trávníček, Branda, Lukeš - Kubinčák, Kopecký, Bednařík - Sklenička, Rindoš, Zíma.

Pravděpodobná sestava Plzně proti Slavii:

Málek - Benák, Trnka, Cartelli, Malinský, Vobořil, Derner, Nedoma, Mazanec - Fabuš, Král, Ludvík - Zelenka, Rataj, Matějovský - Adamský, Šindel, A. Padělek - Důras, Kepl, Šaffer.

Bilance se Západočechy v loňské sezóně extraligy:

16.9.2005, HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň 6:1. Branky a nahrávky: 11.Hruška (Divíšek, Kadlec), 34.Duda (Beránek), 4.Vondrka (Havel L.), 44.Beránek (Duda, Tomica), 48.Bednář, 60.Duda - 54.Vorel (Jindřich).

23.10.2005, HC Lasselsberger Plzeň - HC Slavia Praha 0:0.

4.12.2005, HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň 4:2. Branky a nahrávky: 9. Duda (Žižka), 36. Sup (Vlasák, Duda), 42. Sup (Duda), 60. Beránek (Vondrka) - 43. D. Moravec (Zelenka, Dobrovolný), 47. Výborný (Vorel).

24.1.2006, HC Lasselsberger Plzeň - HC Slavia Praha 3:4. Branky a nahrávky: 16. A. Padělek (Trnka, Matějovský), 20. Zelenka (D. Moravec, Trnka), 45. Cartelli (D. Moravec, Kracík) - 26. Tomica (Beránek, Duda), 31. Beránek, 35. Graňák (Sup, Divíšek), 42. Sup (Divíšek).

Autor Jan Švanda
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více