Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.9.2006

Pěkný hokej se špatným koncem pro slávistický dorost

5. kolo, pondělí 18.9.2006, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
2:5
2:1, 0:3, 0:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 2. Petráň (Nestrašil, Česnek), 5. Česnek (Nestrašil) - 8. Seidl (Vaniš), 23. Sumerauer (Hudler), 29. Rezek (Janeček), 36. Rezek (Janeček, Dietz), 59. Javůrek. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Furch - Tichý, Barák, Kotek, Jáchym, Stejskal, Gaisler, O. Doležal - Uleščenko, T. Doležal, Mavrojanidis - Vokál(C), Žejdl, Koudela - Nestrašil, Petráň, Česnek - Sýkora, Palaščák, Poletín

Č. Budějovice

Petrov - Jank, Dietz, Klement(C), Předota, Makovský, Budina, Vráblík - Vaniš, Seidl, Hudler, Ježek, Janeček, Heřman, Sumerauer, Horák, Javůrek, Boška, Soudek, Rezek, Vojta

P R A H A - Dorostenci Slavie přivítali v Edenu České Budějovice a kdo si našel do Vršovického hokejového stánku cestu určitě nelitoval. Zápas dorostenecké extraligy přinesl velice pohledný hokej. Sedm branek, tvrdá hra a pohledné akce. Pro Slavii se zápas začal vyvíjet dobře. Tomáš Petráň otevřel skóre už ve druhé minutě a v páté už domácí vedli 2:0. Pak už dávali branky jen hosté, až se číslo, na světelné tabuli pod názvem hostů, zastavilo na pěti. Slavii nepomohla ani hra bez brankaře. Tíhu prohry alespoň trochu zlehčuje pocit z kvalitně odehraného zápasu.

Zápas začal celkem vlažně bez většího nasazení, spíše rozvážnými přihrávkami. Po jedné z těchto pomalejších akcí si v klidu, na vrcholu kruhu, zamíchal s pukem Petráň a taženou střelou trefil růžek brány. Pěkně se při přesilovce protlačil až před branku Česnek, ale Petrov situaci jistil. Jakmile stačil skočit potrestaný Vráblík z trestné lavice na led, mohl v klidu zpomalit tempo, protože jeho tým inkasoval. Asistenti u první branky si připsali další body. Po Nestrašidlově přistrčení, mířil Česnek mimo dosah Petrova. Slávisté ztratili puk při útočné akci ve třetině hostů, zmocnil se ho Radek Seidl a svůj samostatný nájezd zakončil střelou do horní části Furchovy brány. V 10. minutě se strhla početnější bitka ve Furchově brankovišti, když po odpískání nevydařené útočné šance hostů, bránili slávisté gólmana. Trest za hrubost vyfasovali Uleščenko na straně Slavie a Ježek na straně Českých Budějovic. Hře nechyběli tvrdé střety ani pěkné akce. Bylo se na co dívat. I před koncem třetiny si zápas držel svou dobrou úroveň.

Budějovice vstoupili do druhé třetiny aktivněji. Do dobré šance se dostal Ježek, ale z blízka pálil pouze do Furcha. Obrana Slavie působila v úvodu druhé části trochu děravě. Tentokráte měl Heřman dost času před Furchem, ale i on na slávistického gólmana nevyzrál. Vyrovnat se hostům podařilo na konci třetí minuty. Osamocený Sumerauer dostal puk před brankoviště a střelou do protipohybu a k tomu do šibenice nedal Furchovi šanci. V další stoprocentní šanci při dorážce u tyče měl Ježek, ale Furch se vyznamenal. Petr Janeček následně trefil bekhendem tyč. Další pohledná akce hostů skončila brankou. Po povedené kombinaci v útočném pásmu dostal Rezek puk mezi kruhy, obtočil se kolem svého strážce a mezi betony slávistického gólmana poslal svůj tým do vedení. Ve 34. minutě neuznal hlavní sudí branku Slavii. Nestrašil se trefil do klece poté, co jí nadzvedli dva do sebe zaklesnutí hráči. V době kdy puk překročil brankovou čáru byla však na svém místě. Ve 36. minutě hosté využili přesilovou hru a rázem to bylo 2:4. Josef Rezek si položil slávistického beka a parádní střelou do vikýře si připsal druhou branku v zápase. Domácí před sirénou málem snížili, ale Mavrojanidisovu střelu Petrov kryl.

Ve 41. minutě byl vyloučen Nestrašil a hosté si hned v úvodu třetiny zahráli přesilovou hru. Slávisté jí však bez problémů ubránili a soupeře do svého obraného pásma příliš nepouštěli. Blízko gólu byli jihočeši o chvíli později, když Marek Vaniš přihrával zpoza brány a Seidl překvapený svou vyloženou šancí ani nevystřelil. Slávisté se naplno pustili do útoku ve snaze o snížení, ale ironicky je zastavila jejich vlastní přesilová hra, která se jim vůbec nepovedla. Následovali ještě další dvě slepené početní výhody Slavie. Ty už byli ve slávistickém podání výrazně lepší a Petrov často nevěděl kde mu hlava stojí. Hosté pokračovali ve faulech a Slavia hrála už čtvrtou přesilovou hru v řadě. Už na začátku 58. minuty se pokusili domácí o hru bez brankaře. Při následném přerušení si vyžádali oddechový čas. Ani v šesti však slávisté s výsledkem nic udělat nedokázali. Navíc ujel Javůrek a do prázdné branky zabil domácí naděje. Dorostenci Českých Budějovice ještě po podání rukou zůstali na ledě a uprostřed ledové plochy zpěvem oslavovali vítězství.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (trenér, HC České Budějovice)

Mě se zápas dneska hodnotí dobře. Kluci podali výborný výkon. Byli zodpovědní ve hře dozadu a podařili se nám dát branky, takže jsem naprosto spokojený.

Rudolf Dlouhý (trenér, HC Slavia Praha)

Myslím si, že to bylo pro nás docela nešťastné utkání. První třetinu jsme hráli velice dobře, dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině jsme soupeře trochu podcenili, začali jsme hrát laxně a to se nám vymstilo. Soupeř se toho samozřejmě chytl, začal být více aktivní a korunoval to tím, že nám utekl o dva góly. Ve třetí třetině jsme byli lepší. Měli jsme přesilovky, které jsme nevyužili a dá se říci, že to byl náš kámen úrazu. Kdybychom některou z přesilovek využili, tak jsme mohli soupeře dotáhnout a myslím, že bod bychom si zasloužili.
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více