Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. září 2006

Musíme zlepšit hru v obraně, říká Bednář

V zápase s Třincem se dlouho nemohl střelecky prosadit, ačkoliv šancí na to měl dostatek. Sólový únik mu zneškodnil gólman Biegl, přes jehož beton se mu puk nepodařilo zvednout. Jaroslav Bednář se však přeci jen dočkal, když využitou přesilovkou poslal Slavii do dvoubrankového vedení. "Jsem hodně rád, že mi tam alespoň jeden pokus spadnul," přiznal slávistický kanonýr po utkání.

Jak důležité je pro herní pohodu mužstva vydřené vítězství nad Třincem?
Mělo by nám pomoct zejména po psychické stránce. Potřebujeme však zlepšit defenzivu, zorientovat se v obranném pásmu. Pokud se to podaří, na naší celkové hře se to výrazně projeví. Dáváme poměrně dost gólů, takže v produktivitě problém určitě není.

Podařilo se již ustálit složení pětek? Přeci jen dnes mužstvo dohrávalo zápas ve zcela jiném složení útoků, než ve kterém začínalo.
Na Slavii se pětky točily vždy a myslím, že je to v pořádku. Takhle se to hraje i v Americe. Vždy je to o momentální výkonnosti a situaci. Když hraješ jeden zápas s jedním, neznamená to, že s ním budeš hrát i příště, že ti s ním i příště bude souhra automaticky vycházet.

V zápase s Třincem jste měl několik dobrých střeleckých příležitostí, tu největší v 26.minutě, kdy jste se řítil sám na Biegla, ale gól se Vám vstřelit nepodařilo. Byla tedy pro Vaše sebevědomí důležitá trefa z poslední minuty druhé třetiny, kdy jste ranou od modré využil dvojnásobnou přesilovku?
Při mém nájezdu mě Biegl dobře přečetl. Čekal, že půjdu do bekhendu a já to navíc špatně provedl. To byla školácká chyba. Co se týče toho gólu, snažil jsem se hodně střílet a tlačit to do brány. Když nestřílíš, tak prostě gól nedáš. Jsem proto rád, že se alespoň jedna střela ujala. Doufám, že góly budu dávat dál a moje výkonnost půjde nahoru. Musím mužstvu pomáhat víc, než v předchozích zápasech.

Už jste po přechozeném zápalu plic úplně fit?
V úvodních kolech jsem byl hodně slabý, neměl jsem fyzičku, proto jsem v poslední době hodně trénoval. Ještě to není optimální, ale zápas od zápasu se to lepší. Dnes se mi hrálo zase o trochu lépe než o víkendu v Budějovicích. Už se těším, až budu úplně v pohodě a budu hrát tak, jak jsem si to před sezonou představoval.

Úvodní extraligová kola se vyznačovala zejména přísným metrem rozhodčích. Jak se na to díváte Vy?
Mělo by se pískat úplně všechno. A hlavně na obě strany stejně. Neexistuje, aby se dělaly rozdíly mezi domácím a hostujícím týmem. Nemělo by se zaujatě jednomu mužstvu připískávat. Když se udělají určitá pravidla, tak ať platí pro všechny stejně.

V pátek jedete do Liberce, co se dá očekávat od tohoto duelu? Liberci se také příliš nedaří, postavení mnoha týmů v tabulce zatím příliš neodpovídá předsezónním předpokladům...
Tady je vidět, že každý zápas je úplně jiný. My jsme dostali ve Zlíně osm gólů, ten naopak dostal dnes stejný příděl na Kladně, kterému taky úvodní kola nevyšla a chytlo se až na Spartě... Nesmírně důležité budou přesilové hry, které v současné době zápasy rozhodují. Musíme se na Liberec dobře připravit a dát do zápasu úplně všechno.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více