Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.9.2006

Dorostenci přestříleli Karlovy Vary

7. kolo, sobota 23.9.2006, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
6:2
2:1, 1:0, 3:1
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 5. Sýkora (Uleščenko), 20. Palaščák (Barák, Nestrašil), 30. Nestrašil (Petráň, Česnek), 42. Barák (Gaisler, Česnek), 43. Nestrašil, 44. T. Doležal (Gaisler, Sýkora) - 10. Chocholáč (Chaljavin), 47. Kroupa (Ryžuk). Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Meravý - Stejskal(C), O. Doležal Barák, Humpolíček, Kotek, Gaisler, - Poletín, Sýkora, Uleščenko, Nestrašil, T. Doležal, Petráň, Koudela, Žejdl, Mavrojanidis, Česnek, Palaščák

Karlovy Vary

Hruška (od 44. Habal) - Ryžuk, Dlapa, Tomeček, Jemelyanov, Rohan, Funk, Špila - Hampl, Sedláček, Frank, Chocholáč, Kellner(C), Chaljavin, Mistoler, Flieger, Putyera, Šaling, Vaněk, Kroupa

P r a h a - Slávistický dorost diktoval soupeři svou hru od prvních minut. Přes velký tlak se ale dlouho nemohl výrazněji prosadit gólově. Gólové hody si domácí nechali až na záčátek třetí třetiny, kdy během dvou minut nasázeli do branky Západočechů tři góly. Výraznou postavou zápasu se stal, zatím nejproduktivnější slávista, Andrej Nestrašil. V tomto utkání si připsal dva góly a jednu asistenci.

Hned po úvodním buly se vylučovalo a hosté si brzy zahráli přesilovou hru. Hráči však nebyli ještě příliš zahřátí a tak tato výhoda Karlových Varů příliš nebezpečná nebyla. Při hře v plném počtu byla Slavia mnohem lepší a svého soupeře držela ve svém útočném pásmu. Uleščenko zatáhl puk do třetiny podél pravého mantinelu, přihrál před branku kde byl úplně sám Petr Sýkora a ten s velkým přehledem nedal brankáři šanci. Slavia na ledě dominovala a měla i další šance. Koudelovu pohotovou střelu Hruška kryl. Západočeši se dostávali před Meravého sporadicky a právě z jedné této brejkové akce vstřelili gól. Situaci dva na jednoho vyřešil výbornou přihrávkou před branku Chocholáč. Chaljavin parádními kličkami zmátl Meravého a uklidil puk do brány. I po inkasované brance Slavia pokračovala v náporu, který skoro ani nezastavila přesilová hra Varů. I za tohoto stavu slávisté zaznamenali střelecké příležitosti. Nejdříve se neprosadil Česnek a následně přistála Humpolíčkova střela na tyči. Ani před koncem třetiny se obrázek hry neměnil. Slavia, ještě před sirénou ukončující třetinu, šla do vedení. Barákova střela od modré sice branku netrefila, ale odrazila se od zadního hrazení tak, že puk přeplachtil Hruškovu svatyni a ze vzduchu ho basebolově trefil Palaščák do sítě.

Slavia začala aktivně i druhou třetinu. Sám před Hruškou byl Tomáš Doležal, ale jeho bekhendový blafák skončil na tyči. Vary byli Slavii odevzdaným soupeřem a po většinu času se pouze bránili. Na straně hostů byla hodně vidět dvojice Chljavin Chocholáč, která předváděla pěkné kombinace i za nepříznivého vývoje. Domácí svůj tlak konečně korunovaly brankou až v 30. minutě. Po souhře celého útoku, si postupně předali v útočném pásmu puk Česnek, Petráň a nakonec Nestrašil, který prostřelil Hrušku. Vary svou hru zlepšili a začali hrát i dopředu. Sám na Meravého jel Kroupa. Střelecký pokus karlovarského útočníka však slávistický gólman řešil flegmaticky ve stoje. Kotkovu svižnou střelu vytěsnil Hruška výtečně lapačkou. Parádní strom Kroupovi postavil ve středním pásmu kapitán domácích Stejskal. Před koncem třetiny se opět k plné režii hry dostala Slavia.

Domácí se do svého soupeře pustili od prvních vteřin třetí třetiny. Ve 42. minutě měla Slavie dvojnásobnou početní výhodu a brzy ji využila. Tvrdá střela Baráka od modré skončila za Hruškou. Nádherné sólo přes celé kluziště předvedl slávistický technik Andrej Nestrašil. Prokličkoval se až před Hrušku a mezi betony zvýšil už na 5:1. Slavia si v Edenu otevřela střelnici a během dvou minut vstřelili tři branky. Šestou branku domácích vstřelil Tomáš Doležal a vyhnal tak Hrušku z branky. Varům se podařilo snížit v přesilové hře. Patrik Kroupa v pádu trefil mezeru mezi betony Meravého a snížil na rozdíl čtyř branek. Pokračovalo se v útočné hře a blíže k soupeřově brance to měla opět Slavia. Zápas se dohrával v rychlém tempu. Vystřídavší gólman Ladislav Habal za svá záda žádnou slávistickou střelu nepustil a tak se skóre už neměnilo.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér, HC Karlovy Vary)

"Domácí hráli výborně první třetinu a my jsme na jejím konci vyrobili osudovou chybu pro celé utkání. Ve druhé třetině jsme měli dvě jasné gólové šance, škoda že jsme je nevyužili. Domácí byli lepší. Jednoznačně jsme si zápas prohráli svými hrubými chybami v obraně a nedisciplinovaností v poslední třetině."

Rudolf Dlouhý (trenér, HC Slavia Praha)

"Dnešní utkání proběhlo z naší strany velice dobře. Hráli jsme disciplinovaně, proměnili jsme šance a přístup hráčů byl daleko lepší než v předchozích zápasech. Hodně zápas ovlivnilo, že jsme dali první dva góly a díky tomu psychika hráčům stoupla. Velice dobrý výkon předvedl mladý brankář Meravý. Všech dvacet hráčů předvedlo to co jsme od nich očekávali."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více