Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.9.2006

Ostudná prohra se Vsetínem

8. kolo, neděle 24.9.2006, Slavia - Vsetín
Slavia
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Vsetín

Branky a nahrávky: 23. Stantien (Kučný), 42. Škoda (Sabol). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava . Vyloučení: 5:7. Diváci: 2034.

Sestavy

Slavia

Hronek - Kadlec, Pojkar, Kolařík, Žižka, Špila, Graňák,Drtina, Vomela - D. Hruška, Beránek, Sobotka - L. Havel, Vlasák, Dlouhý - Bednář, Divíšek, Sup - Vondrka, Červenka, Doležal

Vsetín

Štefl – Kučný, Hrabal, Horák, Galvinš, Bobček, Pelikovský, Ostrčil, Štach – Demel, Stantien, Škoda – Rob, Berzinš, Dubec – Kraus, Sabol, Grill – Duba, Sakrajda, Davídek

P r a h a - Slavii vyšla nejlépe první třetina, ve které měli červenobílí spoustu nadějných šancí, které ale nedokázali využít. Hosty poslal do vedení ve 23. minutě tvrdou ranou Stantien. Ve 42. minutě zvýšil Škoda už na 2:0 pro hosty. Slavia se již na obrat nezmohla. Nejlepším hráčem byl Petr Kadlec, který ke své jistotě v defenzívě přidal i svůj hokejový přehled a několirát nebezpečně prověřil vsetínského brankáře Štefla.

První třetinu začal o trochu aktivněji Vsetín, ale Slavia brzy převzala iniciativu. Obrovský tlak si však vytvořila až při vyloučení hostujícího Štacha. Nejprve minul Hruška Bednářovu přihrávku před naprosto odkrytou brankou a o necelou minutu později nepropasíroval Divíšek nadvakrát za Šteflova záda Sobotkovu přihrávku. Do konce prvního dějství byla Slavia lepší ve všech směrech a Vsetín se několikrát ubránil jen za cenu faulu a mohl děkovat vynikajícímu Šteflovi ve své svatyni.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byl vyloučen za držení Kadlec. Slavia přesilovku ubránila vcelku v pohodě, ale hned po skončení oslabení vymetl bližší růžek branky střelou od levého mantinelu Stantien. Hronek nic neviděl přes clonícího hostujícího útočníka a přijíždějícího obránce domácího mužstva. Slavia po obdržené brance znervózněla a začala kupit chyby. Vsetínští lépe napadali a domácím se vůbec nedařila rozehrávka. Výsledkem nemohoucnosti slávistických střelců byla promarněná půldruhé minuty dlouhá přesilovka 5 na 3, v níž se červenobílí dostali pouze ke střelám od modré čáry. Štěstí měl Hronek po Škodově nahození. Puk mu propadl mezi tělem a pomalu se přibližoval k brankové čáře. Naštěstí pro domácí se k němu nejdřív dostal Kadlec. Další gól mohl přidat Sakrajda, ale netrefil odkrytou bránu.

Na začátku posledního dějství se Slavia snažila vyvinout na Valachy tlak, což se jí celkem dařilo do času 41:51. To ujela dvojice vsetínských útočníků a řítila se na jediného obránce domácích. Sabol nejprve nastřelil Hronkův beton, od kterého se kotouč odrazil k dojíždějícímu Škodovi, pro kterého nebyl problém zasunout puk do prázdné branky. Pak Slavia propadla do křeče a nedařilo se jí téměř nic. Vsetín bojoval srdnatě a do ničeho domácí nepouštěl. 2034 přítomných diváků, což je další smutný rekord v návštěvnosti, vidělo opravdu rozporuplný výkon a po závěrečném hvizdu odměnilo svůj tým pískotem. Vyzdvihnout je třeba výkon vsetínského gólmana Štefla, který dnes zachytal velice spolehlivě a velkou měrou přispěl k tomu, že svítil po první třetině na ukazateli bezbrankový stav.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Z naší strany to byl strašný výkon. Můžeme jen doufat, že nyní jsme již na úplném dně a budeme se jen zlepšovat. V Liberci jsme odehráli skvělé dvě třetiny, po kterých jsme mysleli, že hra půjde nahoru i v dalších zápasech. Ale třetí třetina na nás patrně zanechala hluboké stopy. V dnešním zápase jsme nepodali týmový výkon. Nejde si myslet, že naše hra se zvedne pouhým lousknutím prstů."

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Výsledek potvrdil, že se mužstvu v poslední době daří. Tým bojuje a na ledě dobře spolupracuje. Musím pochválit gólmana Štefla, který, stejně jako se Znojmem, podal vynikající výkon. Dík však patří i hráčům, kteří do toho dali všechno. Uznávám, že v určitých momentech nám pomohlo i štěstí."

Autor Michal Prager, Jan Rožumberský, foto: T. Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více