Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. září 2006

Je to nepříjemná situace pro celou Slavii, říká Michal Sup

Horší dárek ke svým třiatřicátým narozeninám snad Michal Sup ani nemohl dostat. Slavia po tragickém výkonu podlehla Vsetínu na vlastním ledě 0:2 a spadla v tabulce extraligy na poslední místo. Že cesta z této krize bude velmi trnitá, ví i slávistický bojovník s číslem 8 na zádech. „Nezbývá nám nic jiného než bojovat.“

Michale, v čem vidíte největší důvod nedělního nevydařeného utkání se Vsetínem?
Nedáváme góly. Také nám nepomohlo, že jsem inkasovali jako první. Po zbytek zápasu jsme se snažili s tím něco udělat, ale ke konci už to byla z naší strany křeč. Utkání se asi definitivně zlomilo v době, kdy jsme dostali druhou branku.

Asistent Kalous na tiskové konferenci doufal, že se Slavia dostala již na úplné dno a nyní přijdou jen lepší střetnutí. Jak se však z onoho dna dostat?
Nezbývá nám nic jiného než bojovat. V naší současné situaci je právě bojovnost asi to nejdůležitější. Musíme to zlomit, samo to určitě nepřijde.

Mohla se na výkonu se Vsetínem projevit krajně nepovedená třetí třetina pátečního zápasu v Liberci?
Já si myslím, že jsme na to ani příliš nemysleli. Když však Vsetín vstřelil vedoucí gól, přišlo mi, jako bychom se báli hrát.

Co se dělo v šatně o přestávkách mezi jednotlivými třetinami?
Řekli jsme si určité taktické věci a že do toho musíme pořádně kopnout. Bohužel se zápas zlomit nepodařilo, navíc jsme ještě inkasovali druhý gól.

Nepanuje v klubu panika z toho, že se Slavia propadla až do extraligového suterénu? Nebo si naopak říkáte, že ztráta na týmy před vámi není ještě tak velká?
Těžko říct. Je to nepříjemná situace pro celou Slavii a musíme s tím něco udělat. Záležet bude jen na nás hráčích, jak se k tomu postavíme.

Vidíte výhodu v tom, že v úterý vás čeká derby se Spartou, proti které se vám často dařilo?
Pro nás už teď neexistuje žádný přijatelný soupeř, nemůžeme v tom hledat rozdíly. Musíme od začátku makat a dřít. Nemůžeme spoléhat na to, že proti Spartě se nám, až na loňské finále, celkem vedlo.

S čím tedy půjdete do zápasu se Spartou? Bude stačit jen bojovnost?
Rozhodující bude, jak dlouho udržíme vzadu nulu a zda proměníme šance. Sice si je dokážeme vytvořit, ale z jejich proměňováním to není nijak slavné.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více