Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.12.2006

V souboji o první místo dorostenci neuspěli

30. kolo, sobota 16.12.2006, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Vild (Šimek), 22. Jeřábek (Růžička), 43. Kovář (Rutta), 60. Kovář (Pour) – 42. Koudela (Poletín).
Rozhodčí: Dundr – Andrejsek, Frühauf. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání:2:0, 2:2, 4:1.

Sestavy

Plzeň

Francouz – Rutta, Pour, Růžička, Ketner, Jeřábek – Jonák, Zavřel, Petr – Šimek, Kovář, Vild – Holeček, Hošťálek, Pacanda – Lev, Urbánek.

Slavia

Meravý - Kotek, Gaisler, O. Doležal, Stejskal(C), Sedláček, Humpolíček – Hellar, T. Doležal, Uleščenko – Poletín, Nestrašil, Koudela - Žejdl, Petráň, Mavrojanidis

Dorostenecká extraliga je nesmírně vyrovnaná. Před 30. kolem měly tři týmy stejný počet bodů a bojovaly spolu o první pozici. V přímém souboji se utkala Slavia na západě Čech s Plzní. Nelítostná bitva přinesla hokej s absolutním nasazením, Pražané bojovali jako lvi, ale na body nakonec nedosáhli.

Začátek utkání patřil domácím, ti svého soupeře zaskočili okamžitým náporem a ve 3. minutě také vytěžili první branku. Trefil se Vild. Poté se probrali hosté, díky přesilovce se vyrovnali svému soupeři a nadále měli více ze hry. Měli šance na srovnání, ale sami mohli z protiútoků znovu inkasovat. Parádní akcí se blýskl Kovář, jehož sólu chybělo jen přesné zakončení. A o nic lépe se v koncovce nevedlo ani Zavřelovi, ten v nájezdu přestřelil branku. Přestože další gólové příležitosti první dějství nenabídlo, rychlý hokej s maximálním nasazením se musel líbit.

Stejně jako se Lasselsbergeru povedl vstup do první dvacetiminutovky, vydařil se i do té druhé. Hned ve 22. minutě vedli Plzeňáci o dvě branky. Meravý musel při jednom ze zákroků daleko z branky, odrazil kotouč jen k Růžičkovi, ten předal Jeřábkovi, jemuž nedělalo problém trefit odkrytou klec. Nadále jsme sledovali vypjatý boj, hráči si nejednou protáhli střídání, aby ještě zkusili stéci branku soupeře. Obranné řady se prolínaly s útočnými, hráči chodily do soubojů po hlavě a několik hraničních zákroků ještě zjitřilo emoce. Každý ze soků vytěžil po jedné velké příležitosti. Nejdříve Pourovu střelu šikovně tečoval Kovář a následně na druhé straně Kotek vyslal Mavrojanidise, kterému ránu lapil Francouz.

Cestu za obratem začali Pražané dobře, hned v 42. minutě zatáhl puk Poletín a Koudela překonal přesouvajícího se gólmana. Jenže naděje netrvala dlouho, neuběhly ani dvě minuty přišla chvilka střelce Kováře, po výborné práci celého útoku na něj zbyl úkol v souboji na brankovišti propasovat puk přes ležícího brankáře - zvládl to. Skóre mohli v 48. minutě upravit za Plzeň Šimek a za Slavii Poletín, oba minuli cíl. Hráči v červeném ještě zkoušeli zdramatizovat utkání, naráželi však na obětavost plzeňských obránců, kteří svým rychlým přistupováním soupeři znepříjemňovali hru. Navíc tu byly rychlé výpady, v jednom z nich mohl rozhodnout Hošťálek, ale nedokázal zvednout puk. Přesně dvě minuty před koncem měl na holi kontaktní trefu Uleščenko, Francouz se vyznamenal. V čase 59:52 ještě Kovář od střídačky trefil odkrytou klec a upravil konečný výsledek na 4:1.
Autor Marek Chlupatý
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více