Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. března 2007

Fanoušci Slavie se sjeli do Českých Budějovic

Č. B u d ě j o v i c e – A je to tady! Dlouho očekávané čtvrtfinále právě začalo. Tisíce fanoušků v sobotu 3. března zamířily do českobudějovické Budvar Arény, aby na vlastní oči viděly úvodní zápas čtvrtfinále mezi HC Mountfield a HC Slavia Praha. Početné zastoupení mezi fanoušky měla i Slavia. Fanoušci Slavie dali o sobě vědět už před zápasem. Po městě i v okolí Budvar Arény jich před zápasem chodily desítky, možná i stovky.

Fotoreportáž

Podpora fanoušků Slavie byla v hledišti vyprodané Budvar Arény znát.



Slavii nakonec skolili exslávisti

Důležité momenty zápasu
I.třetina
0.34 První útok Slavie v útoku propadl a překvapivý výpad domácích skončil brankou. Viktor Hubl zaskočil i brankáře Svobodu v brance hostů - 1 : 0. Během první třetiny trenér Vladimír Růžička protočil všech dvacet obránců a útočníků.

II.třetina
26.57 Marek Tomica odchází na trestnou lavici za držení protihráče. Oslabení ale paradoxně více svědčí hostům, kteří se dostávají (konkrétně Josef Beránek) do slibné šance. Tutovku kapitána Slavie likviduje bravurním zákrokem Roman Turek. Slávisté jsou v tuto chvíli aktivnější a po zásluze jsou odměněni.
30.25 Při signalizovaném faulu domácích výborně zatáhnul puk do útočného pásma Jaroslav Bednář. První pokus mu však nevyšel, puku se zmocnil Dominik Graňák a parádní střelou srovnal skóre na 1 : 1.
Nespokojený se hrou domácích byl v té chvíli i generální manažer HC Mountfield Jaromír Látal. „Střílej na branku,“ volal na jednoho z hráčů z ochozu pro novináře.


Jaromír Látal sleduje dění na ledě z tribuny pro novináře.

32.29 Závar před Turkem, ve velké šanci Michal Sup.
35.14 Jásot publika – gól pochopitelně neplatí. Puk sice skončil v sítí, ale z vnější strany...
36.15 Do největší šance hostů v zápase se dostal Josef Beránek. Co chybělo? Snad jen centimetry! Roman Turek předvedl jeden z svých parádních zákroků, kdy zvednutým betonem v pádu zabránil jistému gólu.

III.třetina
43.16 Slavia je nahoře, výborně kombinuje. Hruška ač atakován dvěma hráči stačí na kolenou ještě přesně přihrát.
49.02 Rozhodčí Jebavý vylučuje českobudějovického Milana Tomana, publikum skanduje „Jebavý nás nebaví“. Pobaveně se směje i manažer Jaromír Látal.
59.28 David Hruška střílí do připraveného Romana Turka, zřejmě poslední možnost Slavie na změnu skóre.

Prodloužení
První minuta prodloužení: Otevřenými „ventilačkami“ u stropu se do Arény přes novináře valí proudy studeného vzduchu. Mnozí si nasazují kulichy.
9.42 Michal Sup přehazuje Romana Turka, ten ale tutovku ryšavého slávistického útočníka maří. Lapačkou ve vzduchu chytá puk a posunuje tak utkání do samostatných nájezdů.

Samostatné nájezdy
Jediný Sailerův gól rozhodl o tom, že se České Budějovice ujaly v sérii vedení.




Večerní náladovka - pod Samsonem byl v sobotu večer klid.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více