Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. května 2007

Příprava na novou sezonu je v plném proudu, hlásí Marek Tomica

Jako jeden z prvních celků vstoupila do přípravy na novou sezonu pražská Slavia, která se od 2. května zapojila do tradičního letního tréninkového drilu. Mezi devatenáctkou hokejistů, kteří polykají tréninkové dávky koučů nechybí ani šestadvacetiletý slávistický srdcař Marek Tomica. Hráč, který se na bruslích poprvé sklouzl v dresu Dukly Jihlava, se letos připravuje na svou osmou sezonu ve Slavii Praha. "Úvod přípravy je tradiční jako každou sezonu, od počátku května jsme se zaměřili na nabírání kondice a výbušnosti," sdělil Marek Tomica našemu webu.

Máte za sebou první tři týdny přípravy, jaká z vašeho pohledu zatím je?
Myslím, že jsme začali zcela normálně jako před každou sezonou. Od začátku tohoto týdne trénujeme normálně dvoufázově kromě středy a pátku. Důraz je pochopitelně nejvíc kladen na kondici a výbušnost, avšak příjemné také je, že si občas i něco zahrajeme. Vedle posilovny a výběhů přichází na řadu třeba také fotbal, florbal, basketbal nebo volejbal. Tak trochu novinkou pro nás je letos také spinink.

Letní příprava je hráči často dosti neoblíbená, Vám osobně problémy nedělá?
Myslím, že už mám lecos za sebou, takže i toto období sezony zvládám v pohodě. Každý hokejista by určitě raději hrál hokej, ale i letní příprava je vzhledem k náročné sezoně velmi důležitá.

Jaký máte momentálně program na následující dny?
Pokud vím, tak příprava bude probíhat v podobném duchu jako doteď. Poté jedeme 11. června mimo Prahu a budeme se s týmem připravovat někde u Jablonce. Tam bychom měli být od pondělí do pátku. Na konci týdne se pak budeme vracet zpět do Prahy.

Letošní letní přípravu by měl navíc zpestřit také letní turnaj, který bude mít velmi kvalitní obsazení..
Sám jsem velmi zvědav, jak bude celý turnaj vypadat. Asi bude hodně záležet na tom, jak prestižně k tomu jednotlivé celky přistoupí. To bude asi hodně rozhodovat. Řekl bych, že to ale bude většina týmů brát spíš jako přípravu.

Celý hokejový národ se ale v posledních týdnech upínal k mistrovství světa, ani vy jste asi nebyl výjimkou, že?
Samozřejmě jsem mistrovství bedlivě sledoval a ve výsledku mi bylo kluků líto. Neodehráli některé špatné zápasy a když pak ve čtvrtfinále vypadli, tak na nich i na trenérovi novináři nenechali nit suchou. Letos stejně jako minulý rok řada hráčů účast na mistrovství odřekla, týmu se dařilo a nikdo se neohrazoval. Letos tam byl přitom podobný tým jako loni a snesla se na něj pěkná kritika. To se mi zdálo dost nefér.

Zpět ke Slavii, už jste vstřebali čtvrtfinálové vyřazení z Play-off proti Českým Budějovicím?
I s odstupem musíme konstatovat, že se nám sezona příliš nevydařila. Loňská sezona je ale nyní již za námi a naším cílem bude připravit se co nejlépe na tu příští. Pevně věřím, že se nám to podaří.

V kádru Slavie došlo již nyní k několika změnám, dají se již teď hodnotit ambice pro příští sezonu?
My jako hráči se budeme chtít pochopitelně umístit co nejlépe. V kádru je řada zkušených hráčů a ti určitě dopomohou tomu, aby se týmu jako celku v příští sezoně dařilo. Slavie je dlouhodobě velmi kvalitní mužstvo, a proto musí mít i pro příští extraligový ročník ty nejvyšší ambice.

Díky za rozhovor a ať se daří...

Autor Aleš Strouha
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více