Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. června 2007

Na začátek opět Sever proti Jihu

Soupeř v prvním zápase nového ročníku ELH bude stejný jako v zápase posledním - českobudějovický tým HC Mountfield. Motor byl nakonec v loňském play-off úspěšnější, přes Slavii prošel do semifinále, tam ale narazil na Pardubice a skončil. Další souboj Severu proti Jihu bude k vidění 12.září v Sazka Areně, a to od 18:15, což je nový začátek domácích zápasů Slavie ve všední dny.

Nebude se ale jednat o prvním střetnutí od čtvrtfinálových bojů. Už v srpnu odehrají tyto týmy dva zápasy letního poháru. V pondělí 6.8. se od 17:30 bude hrát v Praze, v úterý 14.8. od 17:00 v Českých Budějovicích.

Už v nich by se mohlo ukázat, čí letní příprava a nové posily byly přínosnější. Slavia vyztužila příchodem Karola Slobody ze slovenské Skalice a Romana Němečka ze Znojma obranné řady, mezi útočníky se pomalu zapracovává Tomáš Micka z Ústí. Do kádru Mountfieldu přibyli obránci Tomáš Frolo z Třince a Vladimír Sičák ze švédského Malmö Redhawks, ze zámoří se vrací mladičký útočník David Kuchejda.

Letní příprava je v plném proudu a jakkoliv ji hokejisté nemají zrovna dvakrát v lásce, navenek nedávají nic znát. "Každý hokejista by určitě raději hrál hokej, ale i letní příprava je vzhledem k náročné sezoně velmi důležitá," říká Marek Tomica, jenž stejně jako ostatní slávisté absolvoval krom klasických posilovacích cviků i hodinku spiningu. To a jihu mají jiné starosti. Hned první týden soustředění nedokončil gólman Jan Chábera, poranil si koleno, v současné době je už po operaci a schopen trénovat skoro naplno. Po pádu z kola skončil v nemocnici Jindřich Kotrla s podezřením na poranění ramenních vazů. Mužstva končí s přípravou koncem června.

Jak červenobílí, tak Budějovičtí míří na mety nejvyšší, očekávat tedy můžeme vysoké nasazení a bojovnost. První zápas nového extraligového ročníku se odehraje ve středu 12.9.2007 od 18.15 v Sazka Areně.

Autor Petra Doubková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více