Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. srpna 2007

Bednář se stal tváří společnosti Interwetten

P r a h a – Když se zástupci sázkové společnosti Interwetten Group, nového sponzora, rozhodovali, kterého z hráčů pražské Slavie pozvou na tiskovou konferenci, kde oficiálně oznámí vstup do hokejové Slavie, padla jednoznačně volba na Jaroslava Bednáře. A útočník pražské Slavie byl potěšen i překvapen zároveň. „Samozřejmě, že je příjemné, že si pánové ze společnosti Interwetten vybrali právě mě. Rád jsem to pozvání přijal,“ řekl poté, kdy se jako model představil v dresu s logem nového sponzora. „Co jsem ve Slavii, tak je to vůbec poprvé, co jsem byl pozván na nějakou takovouto tiskovou konferenci,“ dodal.

Nicméně hokej se hraje na ledě a teď běží příprava a pohárové zápasy, ve kterých se Slavii nedaří asi tak, jak by si sama přála…
Mužstvo se stále dává dohromady, neustále se ti hráči točí, dolaďuje se to a mužstvo si po té letní přípravě ještě takzvaně úplně nesedlo, ještě něco nám do optimální formy chybí. Asi to bylo i tím, že se zatím hodně trénovalo. Určitě je důležité, aby se to na tu úvodní část sezony vypilovalo a najelo se na vítěznou notu. Takže bych neřekl, že dosavadní výsledky hrají nějakou hrozně důležitou roli.
V loňském roce některá mužstva porážela v přípravě všechny soupeře a potom v sezoně neudělala ani play-off. Příprava je hlavně pro trenéry, aby mužstvo dali dohromady. Jeden zápas hrajeme s hráči Havlíčkova Brodu, potom s juniory, nebo nehraje některá pětka, takže to mužstvo se stále točí a trenéři se snaží dávat dohromady kluky tak, aby to pasovalo do sebe jako puzzle. Výsledky jsou potom automaticky jiné, než by se čekalo.

Takže zatím z těch výsledků nervózní nejste?
Určitě nervózní nejsem, jsem na to zvyklý, ve Slavii je to každý rok. Myslím si, že to je správně nastavené, že je ještě hromada času na to, aby se vyladila forma.

Ale na druhou stranu, některé týmy, které v minulosti zrovna nezářili, a teď nechci jmenovat…
Plzeň…

…tak najednou šlapou.
Dobře potrénovali, nebo hrají v plných sestavách, možná i dobře nakoupili, nebo se jim skutečně podařilo to mužstvo výborně sladit. Nikde ale není psáno, že budeme hrát špatně. Osobně mám jen ty nejvyšší cíle, ostatně asi jako všichni kluci v mužstvu.

Přesto jste ve čtvrtek odehráli další z nepříliš povedených utkání, v zápase ve Znojmě jste ani jednou neskórovali. V čem je potíž?
Asi v produktivitě. Výborně jim zachytal gólman, první dvě třetiny byly poměrně vyrovnané, po dvou třetinách to bylo jedna nula…, ale i my jsme měli hromadu šancí včetně toho neproměněného samostatného nájezdu. Jen naše pětka měla možná pět tutových šancí, což je poměrně dost. Už jenom to, že takovéto šance pomalu každý zápas máme, je pozitivní, ale i ostatní kluci hráli výborně. Velmi špatně jsme ale odehráli poslední třetinu a dostali tři branky. Musíme hrát celých šedesát minut naplno a soustředit se na to, aby se to neopakovalo.

Po zápase s Plzní vás mimo jiné čekají i dva přípravné zápasy v Sazka Areně, ale bez diváků. Hokej se však hraje pro diváky…
Ty zápasy hrajeme kvůli tomu, abychom si zvykli na menší hřiště. To si myslím, že je hlavní důvod. A proč bez diváků? Nevím, ale mají to být jen tréninkové přípravné zápasy, prostě abychom si zvykli na to zmenšené hřiště.

To je v těch rozměrech tak velký rozdíl?
Řekl bych až neskutečný, opravdu veliký.

Co si od té změny hřiště jako hráči slibujete?
Větší kontakt s hráči, máte k puku podstatně blíž a musíte být neustále ve střehu a připravený, protože když narazíte na hráče, který hraje tvrdě do těla, tak může dojít i ke zranění. Prostě ten hokej bude více kontaktní, ale to mně vyhovuje.

Takže užší hřiště je spíše pro technické hráče?
Spíše vyhovuje těm línějším… (smích).

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více