Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. února 2008

Šli jsme za vítězstvím

L i b e r e c – Za tři body vyhrála Slavia v Liberci naposledy před pěti lety – 19. ledna 2003, od té doby jako když utne. Tedy nebereme-li v úvahu výhru v prodloužení z podzimu roku 2004. Tak špatnou bilanci snad Slavia s jiným týmem nemá. Navíc z posledních osmi vzájemných zápasů Slavia vytěžila pouhý jeden bod. Tristní to bilance. „Supíno (Michal Sup) to říkal v kabině, to je pamětník,“ smál se po zápase střelec vítězného gólu Slavie Tomáš Micka. „My ale jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, a dneska se to povedlo,“ dodal.

Tomáši, přesto jste zápas nezačali zrovna šťastně: po první třetině byl stav dva nula pro domácí, to asi nebyl příliš šťastný úvod, to asi nebylo to, co jste si představovali...?
Přesně tak, ale jak říkám, i my jsme šance měli, klidně jsme mohli vést dva nula my, ale, bohužel, jsme naopak ty góly dostali. Naštěstí jsme to potom obrátili.

Co se dělo o první přestávce v šatně?
Nic ostrého, ani výjimečného. Trenér Růžička nám řekl, že jsme tu třetinu odehráli dobře, dostali jsme ale oba góly v oslabení, ač to teď speciálně trénujeme. Musíme si na to dát větší pozor a v dalších zápasech jich tolik nedostávat (úsměv).

V přesilovce jste srovnali krok, byla to vlastně vaše přesilovka, co vás vrátilo zpátky do hry...
Určitě, dnes to bylo hodně o přesilových hrách.

I na vás osobně bylo vidět, jak moc od toho stavu dva jedna to chcete otočit, jezdil jste nahoru dolů.
(smích) Do každého zápasu jdu naplno, makám, a buď to vyjde, nebo ne. Je to i otázka štěstí a já jsem rád, že se dnes přiklonilo k nám.

Jak vůbec padl vítězný gól z vaší hole?
Chytil jsem puk za bránou a snažil jsem se vyjet před branku a nacpat to tam. Ani nevím, jak se to tam odrazilo, ale spadlo to tam (oddechne si).

Vy sám jste ten gól vůbec neviděl?
Nevím, neviděl, prostě jsem vystřelil a najednou se všichni začali radovat, tak jsem se začal radovat také (smích).

Do konce zápasu v té chvíli zbývalo ještě dvanáct minut, neříkali jste si, jak dál? Přece jen, těch dobře rozehraných zápasů proti Liberci jste ztratili v poslední třetině už dost...
Přesně tak, snažili jsme se hlavně zajet za červenou čáru, nahodit to tam a držet ten puk u nich ve třetině, aby se nehrálo moc u nás. Tu power play, myslím si, že jsme skvěle ubránili.

Soupeř vás přesto chvílemi dost tlačil, ale vám nakonec pomohla i jeho nedisciplinovanost. Dvě minuty jste měli k dobru, bylo to rozhodující?
Nevím, jestli právě to bylo rozhodující, ale skvělé bylo to, že Áda (Adam Svoboda) výborně zachytal. A také to, že všichni hráli naplno a všichni šli za tím vítězstvím.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více