Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. července 2008

Milan Kraft: Hlavně zůstat zdravý!

P r a h a - Do červenobílého mužstva zapadl, jako by v něm hrál snad od malička. Zatím jediná slávistická posila, útočník Milan Kraft, se v Praze dokonale zabydlel a nyní již pomalu vyhlíží nadcházející sezonu, v níž ho čeká plno práce. Obhajoba titulu, konfrontace na evropské scéně... „Cíle týmu jsou jen ty nejvyšší z nejvyšších," ví dobře.

Milane, do Slavie jste přišel zhruba před dvěma měsíci, už jste se v kabině dostatečně aklimatizoval?
Myslím, že ano. Navíc pár kluků jsem poznal už v průběhu té finálové série, i když tedy ne nějak osobně. Do úplně neznámého prostředí jsem ale nešel.

Musel jste si vyslechnout různé narážky na to, že Karlovy Vary skončily o stupínek níž pod Slavií?
Pár jo. Hlavně když kluci podepisovali plakáty nebo dostávali hodinky. Říkali mi, abych si je pořádně prohlédl, že jsem je mohl mít taky (usmívá se).

Byl v tomto směru nejaktivnější Adam Svoboda, vyhlášený bavič týmu?
Když jsem přišel, tak on tady nebyl - tou dobou byl ještě na mistrovství světa. A potom už ty poznámky opadly, takže jsem měl klid.

Vzpomínáte hodně na minulou sezonu, nebo už spíše vyhlížíte tu nadcházející?
Sem tam si člověk vzpomene, ale nemá cenu se nějak hrabat v minulosti. Bylo to sice hrozně příjemný, protože nám nikdo nevěřil, že můžeme dojít až tak daleko, ale život jde dál. Teď je potřeba se soustředit na novou sezonu.

Ve Varech jste hrál s čtrnáctkou na dresu, která tady patří Marku Tomicovi. Nesnažil jste se ho přemluvit, aby vám ji nechal?
Ne, to mě vůbec nenapadlo. Vím, že ji tady má už dlouho, a nepřipadá v úvahu, abych ji po něm chtěl.

Tak jste sáhl po devítce. Má pro vás nějaký zvláštní význam, nebo jste si ji vzal jednoduše proto, že byla volná?
Byla volná a kdysi v ní hrál můj táta. Tak jsem ji vzal po něm.

Co byste řekl k letní přípravě? Byla hodně tvrdá?
No, zažil jsem i tvrdší – a to pod Radimem Rulíkem (momentálně trenér Znojma – pozn. redakce). Ten je vyhlášený tím, že má opravdu hodně tvrdou přípravu…. Tady ta příprava byla hodně ovlivněná tím, že jsme hráli dlouho a tělo si potřebovalo odpočinout. Bylo to optimální vzhledem k minulé i příští sezoně.

V čem je příprava ve Slavii jiná než v jiných klubech?
Obecně se dá říct, a není to žádným tajemstvím, že tady se o hodně víc běhá. I letní soustředění v Jablonci bylo hlavně běhací, v Plzni nebo ve Varech jsme využívali spíše kola. Ve Slavii je moc dobré to, že na kondiční přípravu tu dohlíží Helena Fuchsová. Dělá s námi různá cvičení, která jsou pro nás velkým přínosem.

I když je na to ještě brzy, zeptám se, jaké cíle si před sebe kladete do nového ročníku?
Cíle týmu jsou jen ty nejvyšší z nevyšších, určitě budeme chtít vyhrát titul. Slavia chodí tradičně daleko, samotný postup do play-off se tu za úspěch brát asi nebude… Co se týče mě, já chci hlavně zůstat zdravý. Když se mi to splní, věřím, že ty osobní výsledky se dostaví.

Do červenobílého mužstva nepřicházíte v úplně optimální pozici. Z klubu odešli tři skvělí hokejisté a fanoušci budou na vás, jako na jedinou posilu, zvědaví, jak se vám je podaří nahradit.
Tak to by měl těžký každej… Jak mám nahradit tři hráče? Trenéři nejlépe ví, co ode mě můžou očekávat. Viděli mě hrát v play-off a asi jsem je zaujal. Budu se snažit hrát pořád stejně a pomoci mužstvu k dobrým výsledkům, to je to nejdůležitější.

Spekuluje se o příchodu Martina Ručinského. Předpokládám, že byste si s ním v týmu zahrál moc rád…
Určitě. Sehráli jsme spolu pár exhibic v rámci Jágr týmu, to je ale samozřejmě něco úplně jiného než dlouhodobá soutěž. Kdyby opravdu přišel, uvidíme, jak by to trenéři poskládali. Kdo ví, jestli bych s ním hrál v lajně, nebo ne… Ale to je jedno, Martin by byl pro nás určitě přínosem.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více