Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. srpna 2008

Vladimír Růžička: O sestavě mám jasno

P r a h a - Trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička má plné ruce práce. Sezona, ve které se Slavia pokusí obhájit titul i uspět v Lize mistrů, se stále více přibližuje a všichni si uvědomují, jak moc je důležité se správně připravit a chytit začátek ligy. Tomu slávistický lodivod podřizuje vše a nijak se netají, že letní pohár je pro něj v tomto směru druhořadý. „Na tabulku Tipsport Cupu jsem se ještě nepodíval,“ přiznává s úsměvem.

Příprava na nadcházející sezonu se přehoupla do fáze, kdy vrcholí boj o místa v kádru a pomalu začíná krystalizovat sestava pro ligu. O tom, jaká bude ta slávistická, má Vladimír Růžička už docela jasno. „Jak bude vypadat sestava, vím prakticky od prvního tréninku. Samozřejmě ale zkouším i další hráče, abych je viděl a udělal si o nich obrázek,“ podotýká protřelý kouč, který dává v přípravě šanci i hodně juniorům a dorostencům. Kdo z nich má do sestavy momentálně nejblíže?

„Velkou šanci má Kuba Kachlík nebo navrátilec z Kanady Jakub Hertl. Nejdřív šel do Berouna, ale tam ho nechtěli. Je mladej a neznají ho tam. U nás začne v juniorech a já ho tak budu mít pořád na očích,“ plánuje si Růžička.

Toho těší i fakt, že se hráčům v přípravě zatím vyhýbají zdravotní lapálie. Tedy kromě Milana Krafta, jenž si nešťastně zranil rameno hned v prvním přátelském zápase proti Havlíčkovu Brodu. „Je to škoda, ale takový je holt hokej. Suchou přípravu absolvoval Milan celou a bez problémů, na ledě vypadal velmi dobře,“ podotýká slávistický šéf střídačky, jenž se bez Krafta bude muset obejít pět až šest týdnů.

Leckoho mohlo napadnout, zda zdravotní problémy nemá také Adam Svoboda. V přípravě totiž zatím chytá spíše mladý Tomáš Linhart. „Adam hodně trénuje, je v plné zátěži. Toho zkoušet nepotřebuju. Od zápasu se Znojmem však sehrajeme ještě dvě přátelská utkání a ty už odchytá Adam,“ prozrazuje Růžička s tím, že ve Vrchlabí půjde do brány Dominik Furch, jenž se vrátil z reprezentační akce.

Slávistický kouč, který je také trenérem české hokejové reprezentace, se vyjádřil i ke složení třetí útočné formace – ve které by se rádo vidělo hned několik hokejistů. „Četl jsem o tom, jak se spekuluje, kdo přeskočí do třetí lajny. Ale myslím si, že o tom to vůbec není! Nás čeká velmi náročná sezona a věřte mi, že i hráči čtvrté lajny budou plně vytíženi. Všechny řady musíme mít silné. Stoprocentně chci využít minimálně 14 útočníků,“ uzavírá Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více