Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. září 2008

Jsme strašně šťastní, že odtud vezeme tři body

Č. B u d ě j o v i c e - První gól a hned vítězný, takový punc má první letošní trefa Jaroslava Bednáře. Jeho gól na tři na dva v závěru druhé třetiny se ukázal jako rozhodující. „Eda mi tam nechal pod horní tyčkou mezeru, jediné místo, co bylo v bráně. Tak jsem to zkusil a spadlo to tam,“ vyprávěl šťastný střelec. Slavia veze z Českých Budějovic všechny tři body a může si odškrtnout jeden z prvních splněných úkolů této sezony.

Jardo, do Českých Budějovic jste přijeli jako mistři, a nebo s pokorou a respektem před soupeřem, který v minulé sezoně po základní části skončil jako jediný před vámi?
Tak stoprocentně jsme do Českých Budějovic přijeli s respektem, ale na druhou stranu i s tím, že tady necháme všechno, že tady budeme bojovat, stejně jako každý jiný zápas. Dneska se nám to vyplatilo, díky houževnatosti, že jsme to nevzdali, a to i za toho nepříznivého skóre. Ke konci zápasu jsme měli i více sil a soupeře jsme přehráli.

Přesto, první pětiminutovku to na tak jasnou záležitost nevypadalo. Soupeř se dostával často do šancí a nebýt Adama Svobody, mohli jste už po první třetině prohrávat víc než jen jedna nula...
Tak já bych spíše mluvil o deseti, dvanácti minutách první třetiny, kdy jsme se trošku rozjížděli a zahřívali... Určitě to bude i zásluha Ády, že nás podržel a nenechal soupeře utéct o víc, než o ty dvě branky.

Druhá branka domácích, hned v úvodu druhé třetiny, to byla asi pořádná čára přes rozpočet...
Tak on se i sám Adam divil, jak to Hřebejk dal. To bylo snad zpoza brány, nebo z rohu, proklouzlo mu to mezi nohama. To se prostě stává, nedá se nic dělat, my jsme se ale postarali o to, abychom ten zápas otočili. Dnes se to povedlo, v Českých Budějovicích se vyhrává těžko a jsme strašně šťastní, že odtud vezeme všechny tři body.

Je to dobrý signál pro sezonu, během jedné jediné třetiny dokázat otočit zápas z nula dva na tři dva?
Určitě! Určitě by nám to mělo psychicky pomoci před dalším těžkým zápasem v Pardubicích. Tam to bude také těžké, navíc tam bude určitě výborná divácká kulisa. Pardubice hrají také podobný nátlakový, agresivní hokej. Jestli se to bude vyvíjet podobně, tak si myslím, že na to budeme připraveni.

Váš gól na tři dva se nakonec ukázal jako vítězný.
Když měl Pepa Beránek puk, de facto od půlky hřiště, a jel s ním do pásma, tak už jsem věděl, co udělá a přesně tak, jak jsem to tipoval, tak to dopadlo – Eda mi tam nechal pod horní tyčkou mezeru jako jediné možné místo, co bylo v bráně, tak jsem to zkusil a spadlo to tam.

Jardo, vy máte teď svým způsobem velmi úzký kádr, bez velkých posil, a přitom vás čeká Liga mistrů. Budete šetřit síly, i když jste dnes právě lepší fyzičkou, lepší kondicí, Budějovice přehráli? Jste připraveni na to, že se budete muset i „šetřit“?
Uvědomujeme si, že kádr není takový, jaký byl vloni. Ti tři kluci, kteří odešli, to určitě není žádné pozitivum, ale jak jste viděli, tak jsme se o to dneska porvali. Neříkám, že příští zápas bude stejný, na každé mužstvo jednou přijde krize, ale jsme tady od toho, abychom bojovali a abychom na tom ledě nechali všechno. Nemůžeme se vymlouvat na to, jestli má ten a nebo ten lepší kádr, třeba České Budějovice, nebo jiná mužstva, která na začátku sezony posílila, a nacpala do kádru spoustu peněz. To se nedá srovnávat, navíc každá sezona je jiná. My jsme tady od toho, abychom hráli hokej. Nestarám se o to, proti komu hraji, nebo s kým hraji, ale o to, abych na tom ledě nechal sto procent toho, co mohu, a tomu mužstvu pomohl, jako například dneska.

Není to ale krok do neznáma, přece jenom Liga mistrů je něco trošku jiného?
Protože jsem hrál v Evropě, tak vím, jak vypadá švýcarský a švédský hokej, respektive severoevropský hokej. Vím, co to obnáší, takže já na to připravený budu. Osobně jsem na to zvědavý, jak se jako mužstvo k tomu postavíme, ale určitě to nebude nic lehkého.

Je pro vás lepší, že teď hrajete dva těžké zápasy venku? S Českými Budějovicemi a pak s Pardubicemi?
Teď už jo... (úsměv). Díky tomu, že jsme vyhráli, si myslím, že jsme splnili podmínku, že z těch dvou zápasů uhrajeme alespoň tři body. Určitě se nám do dalšího zápasu půjde lépe. Kdybychom bývali v Českých Budějovicích prohráli, a pak i v Pardubicích, tak určitě by ta psychika byla někde jinde.

To jste měli dané, že musíte ze dvou zápasů přivést tři body?
Takhle určitě jsme to nepočítali, rozhodně jsme si ale neříkali, že přivezeme nulu (úsměv). Člověk musí být optimista. Mužstva, jako mají Budějovice i Pardubice, budou hrát nahoře. O horní příčky bude bojovat deset mužstev, to si musíme říct na rovinu. Dneska se už nelze dívat na to, kdo je mistr, a kdo ne, ale kdo do toho mančaftu narval nejvíce peněz.

V útoku s vámi vedle vašeho tradičního partnera hrál i Jakub Sklenář, jak vám to spolu jde?
Kuba je výborný a talentovaný hráč, má strašně šikovné ruce, jen mu chybí vyhranost. Bude to, doufejme, jeho první sportovní sezona. Se mnou to ale nebude mít lehké…, já jsem hodně náročný. Jsme domluveni, že na ledě necháme všechno. Pokud na sobě bude dál pracovat, tak má před sebou budoucnost.

Jaroslav Bednář po zápase v Českých Budějovicích.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více