Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. září 2008

Ve Slavii jsem prožil všechno, co hráč prožít může

P r a h a - Na konci září oslaví Michal Sup 35 let. Hbitý útočník, který ve Slavii odehrál třináct sezon, se včera před derby oficiálně rozloučil se Slavií. „Na nějaké dojímání moc nejsem, ale prožil jsem tady moc hezké roky,“ přiznal po zápase. Tuto sezonu působí Michal Sup v německém Duisburgu, kde se mimo jiné sešel s Janem Alinčem, který také za Slavii kdysi hrál.

Michale, jak probíhá vaše seznamování s Duisburgem?
Jsem tam už měsíc a půl, takže jsem se zabydlel.

S kým v útoku hrajete a liší se jejich styl nějak od toho, jakým hraje Slavia?
Nastupoval jsem s Honzou Alinčem a s Alexandrem Selivanovem, ale Honza se bohužel hned v prvním zápase zranil, takže jsme toho spolu moc neodehráli. Jinak hra Duisburgu se od té slávistické ani moc neliší. Hraje se také s nasazením a do těla. Máme za sebou čtyři zápasy, ale bohužel jsme všechny čtyři prohráli…

Jak se vám tedy z hlediště líbilo pražské derby?
Bylo to hezké, ale shora, ze sto jedničky, je to trochu jiné než ze střídačky…

Jestli se nepletu, tak v české extralize jste odehrál 898 zápasů. Co chybělo k tomu dotáhnout to na tisícovku?
Asi další smlouva…

Z toho počtu jste více než sedm set zápasů odehrál za Slavii. Myslíte si, že budete mít ještě někdy příležitost posunout tato čísla výš?
Nad tím teď nepřemýšlím. Nyní mám smlouvu s Duisburgem a pak uvidím, co bude dál.

Když ten dres vytáhli nahoru pod strop, tak už ale ta šance je asi menší…
Oni ho můžou zase sundat, ne? (smích).

Jaké pocity jste při oficiálním rozloučení měl, ukápla i slza?
Na nějaké to dojímání nejsem, ale uteklo to. Prožil jsem tady ve Slavii jak dobré, tak i špatné chvíle, dařilo se nám, i nedařilo. Asi jsem tady prožil všechno, co hráč prožít může.

Oceněn jste byl před derby. Vlastně v české extralize jste nastupoval pouze v dresu těchto dvou týmů, byla to náhoda, nebo záměr?
Tak to nevím. Naplánovali to tady ve Slavii, ale asi to byl záměr. Vědělo se o tom už před sezonou, kdy mi to volal Vláďa Růžička, abych s tím počítal. Mile mě to překvapilo, bylo to hezké překvapení.

V Německu běží soutěž stejně jako u nás, nebyl problém s vaším uvolněním?
Bylo to bez problémů, uvolnili mě jen ze dvou tréninků - úterního a středečního - a ve čtvrtek, kdy hrajeme televizní utkání ve Frankfurtu, už zase budu na ledě.

Říkal jste, že se vašemu týmu pod vedením českého trenéra Karla Langa nedaří. Mimochodem, právě dnes byl odvolán z funkce. S jakým cílem tedy pojedete ve čtvrtek s novým trenérem do Frankfurtu?
Do toho zápasu chceme jít s tím, že ho prostě musíme vyhrát.

Michal Sup po derby pražských „S“.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více