Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. září 2008

Slavia bude v Liberci v repríze semifinále hájit první příčku

Reprízu semifinále z minulého ročníku hokejové extraligy nabízí úterní desáté kolo. Pražská Slavia zajíždí na led libereckých Bílých Tygrů a přestože jsou Severočeši až na jedenáctém místě, snadná práce Růžičkovu partu nečeká. V posledním utkání totiž Liberec po výborném výkonu padl v Plzni až po samostatných nájezdech. Utkání začíná v 18:30, na našich stránkách sledujte podrobný on-line přenos.

Náš soupeř

Klub založen: 1956 jako Lokomotiva Liberec
Trenéři: Dušan Gregor, Vladimír Čermák, Miroslav Kapoun
Největší úspěchy: 3. místo 2005 a 2007
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Modrý, Milan Hnilička, Petr Nedvěd

Liberci se vstup do soutěže nevydařil

Bílí Tygři si před startem soutěže vytyčili jako cíl poprvé v historii klubu proplout do finále extraligy, úvodní kola tomu ale příliš neodpovídala. Z dosavadních devíti střetnutích vyhráli Severočeši jen dvakrát, z posledních čtyř duelů navíc pokaždé odjížděli se svěšenými hlavami. Povzbuzením ale může být nedělní výkon v Plzni. Hosté byli po celý zápas aktivnějším a lepším týmem, nakonec to ale stačilo jen na bod.

"Potřebujeme navázat na slibný výkon z Plzně a nastartovat už celou sezónu, i když Slavia je mistr a velice těžký soupeř," řekl ČTK kouč Dušan Gregor. Plusem pro jeho tým může být bilance vzájemných zápasů s mistrovskou Slavií z loňské sezóny. Ačkoliv Pražané Liberci v semifinále vystavili stopku, na severu Čech vyhráli z pěti utkání jen jednou. „To je pravda, ovšem v naší situaci nemá cenu hledět na statistiky. Důležité je, že naše hra jde pomalu nahoru a mužstvo nalézá svou tvář. A na pozitivech musíme stavět," dodal Gregor.

Hlavními hvězdami Liberce jsou hráči se zkušenostmi ze zámořské NHL. Po zranění se do dobré formy vrací Milan Hnilička, obranné řady před sezónou posílil další navrátilec z Ameriky Jaroslav Modrý. Novým esem do útkou se má navíc v blízké době stát Petr Nedvěd. Druhý nejproduktivnější Čech v NHL se nedokázal prosadit do kádru Rangers, a tak se vrací do extraligy. Nikoliv ale do Sparty, kde odehrál loňský ročník, nýbrž pod Ještěd. Do zápasu se Slavií by však Nedvěd ještě neměl zasáhnout. Kouči Gregorovi navíc bude scházet i ofenzivní trojlístek Plodek, Víšek, Pabiška.

Slavia chce napravit zaváhání proti Litvínovu

Slavia v minulém kole utrpěla první porážku v sezóně, když na vlastním ledě nestačila na Litvínov. Přesto se Pražané udrželi na prvním místě. "Ta prohra určitě musela přijít, i když nás moc mrzí, že to bylo doma. Už jsme to však hodili za hlavu a soustředíme se na Liberec," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Postavení v tabulce

1.  Slavia 	       9 6 2 0 0 1 	31:21 	22
10. Liberec            9 2 0 0 2 5 	19:33 	 8 

Co mají oba týmy společného

Dres Liberce obléká slovenský zadák Boris Žabka, který působil i ve Slavii.

Poslední zápasy

Liberec – Mladá Boleslav 4:2
Zlín – Liberec 6:3
Liberec – Vítkovice 0:4
Karlovy Vary – Liberec 5:2
Plzeň – Liberec 4:3SN
Slavia - Vítkovice 3:2 pp
K. Vary - Slavia 2:3
Slavia - Zlín 6:2
Slavia - Plzeň 4:2
Slavia – Litvínov 1:3

Sestavy v minulém kole

Liberec: Hnilička - Zíb, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Šachl - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Vantuch, Dušek, Špaček - Klimenta, Rapáč, Blatný. Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák

Nejproduktivnější hráči

1. Nedorost 7 (3+4)
2. Kašpařík 7 (2+5)
3. Podkonický 7 (1+6)
1. Hruška 12 (8+4)
2. Beránek 10 (3+7)
3. Červenka 8 (5+3)
Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více