Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. listopadu 2008

Zápas se lámal v oslabení, myslí si Vladimír Růžička

Souboj mezi Linköpingem a Slavií nebyl jen bitvou o přiblížení se postupu do semifinále. Šlo v něm též o souboj dvou bývalých či současných trenérů českého národního týmu a dvou vedoucích týmů národních soutěží. Utkání nabídlo útočný hokej s řadou gólů, po zápase se z výhry radoval slávistický kouč Vladimír Růžička. „Zápas se lámal v oslabení, v němž jsme dokázali vstřelit dva góly. Dneska nám to rozhodli dva mladí kluci - Sklenář s Doležalem, kteří se právě v oslabení trefili,“ hodnotil zápas.

Slávistický trenér a generální manažer v jedné osobě si pochvaloval dobrý vstup do utkání. „Vstup do zápasu jsme měli výborný a dokázali jsme dát i góly,“ lebedil si. V prostřední části se však obraz hry změnil. Poněkud rozladěn byl trenér z výkonu finských sudí, kteří od poloviny zápasu posílali na trestnou lavici pouze slávistické hráče. „Za posledních 40 minut jsme hráli pouze jednu přesilovou hru a naopak jsme často byli v oslabení. Linköping vsadil všechno na jednu kartu, vytvořil si obrovský tlak směrem dopředu a dokázal vyrovnat,“ tvrdil Růžička.

S druhou dvacetiminutovkou byl naopak spokojený trenér soupeře Slavomír Lener. ,,Byl jsem spokojen s druhou třetinou, kdy naši hráči ukázali velký charakter, ale na druhé straně jsme byli ve třetí třetině velmi nekonzistentní. Někteří naši hráči si myslí, že jsou hodně dobří, ale musejí na sobě více pracovat,“ směřoval kritiku do vlastních řad.

V závěrečné části ukázali slávisté velkou morální sílu. „Do třetí třetiny jsme vstoupili špatně, dostali jsme gól, ale hráči si zaslouží poděkovat, protože ještě dokázali zapnout a dvěma góly zápas otočit,“ poklonil se Růžička svému mužstvu.

Oba trenéři si na závěr vyměnili komplimenty. „Linköping má velmi silné mužstvo, které vede soutěž ve Švédsku,“ říkal Vladimír Růžička. „Musím pogratulovat Slavii a Rosiemu. Ukázali, že jsou vynikající zkušený tým, dokázali trestat naše chyby. Myslím, že Slavia má nejlepší tým ve skupině,“ oplatil mu Slavomír Lener.

Články k utkání Ligy mistrů Linköpings HC - HC Slavia Praha 4:5

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více