Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. března 2009

Slavia může už v pátek rozhodnout o postupu

Dvě úspěšné představení v plzeňské ČEZ Aréně posunulo červenobílé o velký kus směrem k vytouženému finále. A slávistům nyní chybí už jen krok v podobě vítězství. K němu bude mít tým trenéra Růžičky příležitost už v pátek před domácími fanoušky v O2 areně. Na zápas už zbývá pár posledních lístků. Dočká se plná hala podruhé za sebou postupu do finále? Utkání začíná v 17:00.

Slávisté v Plzni překvapili

Po dvou pražských zápasech, ve kterých Slavia nepříliš splnila roli favorita, když dostala jedenáct gólů a hned v prvním duelu prohrála 0:6, přišel nečekaný obrat. Soustředěným výkonem dokázali Pražané vyhrát oba zápasy na západě Čech. V prvním duelu díky skvělé obraně nepustila domácí Plzeň prakticky do ničeho a zcela vymazala nejnebezpečnější trio modrobílých - Vostřák, Straka, Vlasák. V bráně se objevil Dominik Furch a dlouho držel čisté konto. To mu nakonec nevyšlo, když ho za rozhodnutého stavu 3:0 pro Slavii překonal 18 vteřin před koncem Michal Dvořák. Radost z vítězství to ale slávistům nesebralo.

Také do druhého zápasu vstoupili slávisté velmi dobře. Během první třetiny získali i díky dvěma gólům v oslabení náskok 3:0. Plzeňští se ale nechtěli vzdát a během druhé části dokázali snížit na 1:3. Jenže naději jim definitivně sebraly další branky v síti vystřídavšího Francouze. Červenobílí se mohli radovat z výhry 6:1, čímž tak i oplatili Plzni vysokou domácí porážku z úvodního semifinále. Zápas navíc náramně vyšel Michalu Vondrkovi, který si málem připsal hattrich. Když Slavia zvyšovala na 4:1, gól by nejprve přiznán právě jemu, ale Vondrka si nechal zavolat rozhodčí s tím, že se kotouče nedotkl. Branku si nakonec připsal David Hruška. Přesto mohl být Vondrka velmi šťastný, neboť si připsal tři body za dva góly a asistenci. Navíc přihrávku a první gól získal během první části vždy v oslabení. Velký den to byl také pro Lukáše Endála, jenž vstřelil své dva premiérové góly v extraligovém play-off.

Nad zdravotním stavem plzeňských hráčů visí otazník

Spekulace načal hned první zápas v Plzni, kdy po dvou třetinách opustil branku domácích Chábera. Navíc se pak neobjevil ani na střídačce. V tomto duelu chyběl taky ofenzivní obránce Smrek. Po duelu se pak objevovaly různé informace, z nichž bylo možné odvodit, že v plzeňské kabině řádí nějaký typ virózy. Nikdo samozřejmě nechce nic konkretizovat, ale zprávy o tom, že Chábera po svém odstoupení zvracel v kabině a že několik hráčů muselo být v nemocnici, nevěstí nic dobrého. Ovšem to neznamená, že Plzeň už nemůže být rovnocenným soupeřem.

Velmi podobnou situaci totiž zažili i slávisté ve čtvrtfinále proti Vítkovicím. Aniž by o tom vědělo mnoho lidí, mnhoho lidí z týmu zachvátila nemoc podobná chřipce. Přesto se nakonec Slavia dokázala s nepříznivým vývojem čtvrtfinále i s nemocí poprat a nakonec celou sérii otočit.

Start Tomici nejistý

Kromě výher si ale Slavia z Plzně nakonec přiváží nejeden šrám. Nejhůře je na tom asi Marek Tomica, který se v prvním utkání po střetu u mantinelu těžce sbíral z ledu a nakonec to odnesl tržnou ránou na hlavě a otřesem mozku. Defenzivní útočník samozřejmě nenastoupil do čtvrtého semifinále a vůbec není jisté, jestli bude v sestavě v pátek. Ve druhém zápase v Plzni byli otřeseni také Bednář a Doležal, ale oba nakonec utkání dohráli a měli by být v pořádku.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více